Ajax gaat zich mengen op transfermarkt, drie of vier aankopen in verschiet

0427cardozo

Ajax gaat de komende weken flink aan de slag om de huidige selectie te versterken met spelers van buitenaf. De ingeslagen weg die Ajax volgt om het alleen met jeugdspelers te gaan doen blijkt niet voldoende, waardoor de club genoodzaakt is om de transfermarkt op te gaan, zo weet Mike Verweij, verslaggever bij De Telegraaf, te melden.

‘Ajax gaat op zoek naar een ervaren spits en inmiddels zijn er zeven bekeken waarvan Oscar Cardozo, die momenteel bij Trabzonspor onder contract staat, de beste papieren lijkt te hebben. Het management van Cardozo heeft de speler aangeboden bij Ajax maar vooralsnog lijkt het salaris een obstakel. Nemanja Gudelj komt naar Ajax en dat heb ik al eerder gemeld. Tevens gaat Ajax op zoek naar een goede centrale verdediger omdat Niklas Moisander komende zomer vertrekt. Bij een eventueel vertrek van Ricardo Kishna, wat mij niet zal verbazen, zal er direct een linksbuiten worden aangetrokken’.

Bron: Afkicken

Related posts

53 Comments

  1. jojocoolio

    Het zal eens tijd worden ook… Ben benieuwd of ze dan ook echte versterkingen gaan halen..

    Er is dus weer hoop…

    1. De Ajacied

      Als Ajax nu een Botteghin haalt voor centraal en Dijks voor links back en vdV voor de ervaring en dan nog een GOEDE spits
      Dan moet het toch weer goed komen met ons Ajax

      1. FdB=Ajax

        Je kan beter buiten Nederland kijken. Dijks en Botteghin zijn leuk voor de subtop in de Eredivisie

        1. Zlatan

          Ja waarom in Nederland ? Die redden het niet bij Ajax , hebben we nu wel gezien ,toch ?

  2. Sulejmanii

    Vreselijk jammer dat Maxwell niet wilde komen, goed om te zien dat ze eindelijk inzien! Dat drie, vier gerichte ervaren aankopen broodnodig zijn..

  3. Madmike

    Snap niet waarom jullie niet naar emanuelson kijken. Boilessen trekt het ook niet.

      1. nick-afca95

        Zou een hele goeie zijn maar die verdient veel te veel dus dat word hem niet denk ik. Emanuelson zou wat mij betreft perfect zijn als links achter. Hij kan ook op de 6 positie prima uit de voeten en natuurlijk de rest van de linker flank. Ook is het natuurlijk erg handig dat hij van Ajax komt en dus het Ajax spelletje heel goed door heeft.

        1. rickert

          ondanks dat emanuelson bij een rukclubje speelt zal hij daar ook een te hoog salaris krijgen betaald, dat is dus niet echt een punt. Butner lijkt me prima

          1. Remco425

            Emanuelson heeft aangegeven graag terug te willen en hij weet wat Ajax betaald, dus salaris is wat Urby betreft geen punt.

          2. Litmanen

            Wel een punt. Urby wil nog naar een goede Europese middenklasser ( Engeland) en ja, daar verdien je ze wel…

  4. ajaciedgoes

    ik hoop echt dat met een mooi konijn uit de hoge hoed komen maar voor gudelj word ik niet warm van zeker niet voor 6 miljoen. En van Van der Vaart word ik ook niet vrolijk en Cardozo is ookbmaar afwachten op die leeftijd.

    1. rickert

      Cardozo is een van de beste spitsen van europa geweest in zn Benfica tijd, die man heeft alles in zich om hier dik topscorer te worden.

  5. jojocoolio

    Cardozo is een spits van 31 die makkelijk scoort.. Die kan makkelijk nog twee tot drie jaar mee in Nederland….

    1. Litmanen

      Ik zie liever de Hunter terugkomen. Maar ja, ook weer het geld, denk ik.

  6. quadsboy

    Dank je wel Ajax schone schip lekker hoor geeft mijn in ieder geval een top gevoel

  7. quadsboy

    Een centrale verdediger,linksback,en een top spits en als het nog kan een gewoon een goeie goeie vleugelspeler

  8. marcussboss

    dat zou wel mooi zijn als cardozo komt dan heb je wel in 1 klap een heel groot brok aan ervaring in de spits staan !!

  9. nick-afca95

    Gudelj lijkt mij een prima aankoop alleen hoop ik dat hij niet de ontwikkeling van bijvoorbeeld bazoer in de weg zit. Ook over Cardozo ben ik positief want die kerel heeft echt een hoop ervaring en kan als voorbeeld functie voor Milik en Zivko een hoop betekenen denk ik. Ik blijf het zeggen maar Emanuelson is de perfecte aankoop voor de linksback positie en kan wanneer dat nodig is ook ergens anders spelen. Verder zou ik alleen nog een hele ervaren verdediger zien te krijgen van een jaar of 30. Maar dat is een hele opgave want welke 30 jarige top verdediger wil er in de Eredivisie spelen. En wat mij ook geen slecht plan lijkt is een aantal jongens te verkopen om een beetje ruimte temaken voor doorstromende A1 spelers. Vooral bij Jong spelen er jongens die wss niet het eerste gaan halen. Vooral de jongens die de 21 al zijn gepaseerd.

  10. hubert

    en zo is het met alle spelers die zijn te duur en dan groeien de salarissen scheef en dan komt er weer onrust en dan zijn we nog verder van huis

  11. toon61

    eerst zien dan geloven ,het aankoopbeleid bij onze club is niet om naar huis te schrijven de laatste jaren ,ik ben benieuwd waar ze mee uit de bus komen dit jaar .

  12. Hika77

    Waar is dat scoutingsapparaat gebleven? Een nieuwe chivu of Zlatan..

  13. pietprecies

    Cardozo vind ik zeker een goeie keus, kan best goed uitpakken (zie ook pantelic). Vdv, tja, als ie wil inleveren kan je het proberen. Emanuelson zou een optie kunnen zijn voor LB hoewel het verdedigend ook verre van een geweldenaar is. In elk geval prima dat men bij Ajax nu wakker is en verstandig is om versterkingen te halen. Ik vind de argumenten van Wim jonk ook wat raar mbt jeugd doorstroming want inmiddels bestaat meer dan de helft van het team uit jeugd: kishna, el Ghazi, Klaassen, van rhijn, riedewald en ga maar door. Wat er nu achter zit houdt zich maar net staande in de JL..

    Anderzijds zijn de al gedane aankopen niet al te best, dat ziet iedereen maar als Ajax het slimmer aan pakt met transfers dan moet het goedkomen.

  14. pietprecies

    Trouwens, voor iedereen die roept dat Emanuelson moet komen, die heeft kortgeleden nog gezegd voorlopig nog niet terug te willen dus is geen optie.

  15. Remco425

    Waarom een linksbuiten halen als Kishna vertrekt? Die zijn er in het buitenland juist nauwelijks…

  16. AFCA---WZAWZDB

    cardozo zou een goede aankoop zijn, heeft veel ervaring op hoger niveau (finale europa league, WK) hij is groot en sterk, kan een balletje vast houden en hij heeft niet alles gespeeld bij trabzonspor maar wel 18 goals gemaakt. Ik zeg doen

  17. Hazez

    Ik wacht rustig af wat er gaat komen maar winkelen in Nederland daar word je niet veel sterker van lijkt me zo

  18. FrankiC

    4 aankopen klinkt als muziek. En als we dan toch verlanglijstjes mogen inleveren, leest u mee meneer Overmars: Sam LARSSON. Talent druipt ervan af. Gudelj lijkt me binnen, zij het 2 jaar te laat. Dan nog een inschuivende CV, MADURO a.u.b. (maar Tibbling zou dat ook kunnen) Nog een LB zoals Büttner, (Alhoewel ik een paar jaar geleden fan was van Boilesen.) en we overwinteren….

  19. FrankiC

    Verder ben ik het helemaal met Pietje Precies eens. Geen onverantwoorde Sinkgraven ‘leuk, maar-voegt-niets-toe’ aankopen meer. Met Cardozo haal je wat binnen.

    1. Cees1966

      Singraven voegt niets toe??? Tijd om morgen naar pearle of Hans anders te gaan vriend. Speelt als een van de weinigen de bal naar voren ipv dat tikje breed of terug.

        1. Litmanen

          Als mensen als Schneijder, vdVaart, Huntelaar etc nou eens zo verstandig zijn niet steeds in gemeenschap van goederen te trouwen, dan kunnen ze allemaal twee jaar eerder terugkomen. Is geld tenminste niet meer een reden om weg te blijven.
          We moeten meer rechters in Nederland krijgen die reageren zoals tegen Estelle : ” is er een reden waarom u niet zelf uw inkomen kan verdienen?” Die man verdient een standbeeld, want onze topvoetballers kunnen allemaal op tijd terug!

      1. FrankiC

        Ik zie zijn talent en voorwaartse voortzetting (zij ’t niet altijd naar de goeie kleur), maar hij is (nog) niet de versterking die we op dat moment, op die plaats, voor zo’n bedrag nog hadden. Bij dure aankopen als Huntelaar/Suarez was het een zekerheidje dat ze na een paar jaar voor minstens het dubbele zouden vertrekken. Dat is nu maar de vraag. (Daarom bijv. Sam Larsson)

  20. Jane Roz

    Ajax moet gewoon Botteghin kopen. Heeft alles in zich om een grote te worden. Ook in de subtop lopen er soms juweeltjes rond. Wie zegt dat de Europese subtop beter is. De kanjers komen echt niet naar Ajax.

Comments are closed.