Cruijff: ‘Barcelona – Bayern Munchen voorbeeld voor Ajax’

1125cruijff1

Aankomende woensdag staat de halve finale van de Champions League op het programma en treffen Barcelona en Bayern Munchen elkaar in Camp Nou. Volgens Johan Cruijff een wedstrijd met een interessant perspectief voor waar Ajax in de toekomst kan staan.

‘Momenteel lichten wij bij Ajax een aantal zaken door want er zijn spanningen die er niet horen. Bepaalde onderdelen zijn heel goed gegaan maar er zijn zeker zaken die verbeterd moeten worden. Aankomende woensdag moeten wij maar eens kijken naar de wedstrijd tussen Barcelona en Bayern Munchen. Twee teams, die voetballen volgens een speelwijze die ooit bij Ajax is begonnen. Daarin staat het domineren van de tegenstander met aanvallend voetbal centraal en zijn concentratie, precisie en balsnelheid cruciaal. Daar moeten wij met Ajax ook weer naartoe. Neem Pep Guardiola maar als voorbeeld, die heeft ervoor gezorgd dat de spelers van Bayern Munchen het binnen twee jaar onder de knie hebben gekregen, een bewijs dat het dus trainbaar is.

Bron: De Telegraaf

Related posts

30 Comments

  1. Mooi

    Ja die twee clubs trekken een blik top spelers open dat speelt wel wat makkelijker.

  2. quadsboy

    Jaaa mr Cruijff moeten we eerst het spel weer onder de duim krijgen maar gaat wel lukken alleen geduld

  3. paullus

    Dit kan je toch niet vergelijken
    Alleen al wat die 2 clubs te besteden hebben
    En kopen wat ze willen

  4. creutz1977

    denk niet dat dat realistisch is… Ajax moet het met groeiende talenten doen en barca en bayern heeft alleen maar top spelers… Kijk alleen al naar voorhoede van beide clubs daar kan Ajax zich nooit mee meten

  5. Toppertje

    Trainbaar binnen 2 jaar. Ja met de kwaliteiten die ze daar hebben. En als ze die niet hebben halen ze spelers die het wel al direct hebben. Onvergelijkbaar met Ajax.

  6. AFCA my World

    Als elk jaar je beste spelers vertrekken net op het moment dat het spelletje onder de knie krijgen schiet Ajax er nix mee op, dit jaar zullen er niet veel vertrekken omdat er niemand behalve Klaassen en Cillissen boven uit stak, maar op het moment dat het weer gaat lopen staan er weer een heleboel clubs aan de deur, waaronder Barca en Bayern !

  7. AjaxBarcelona

    Waar wordt gezegd dat w net zo goed moeten worden. Het gaat om de uitvoering van het spelletje. De individuele kwaliteiten geven vervolgens de doorslag en ja, natuurlijk, kunnen Barcelona en Bayern dan uit een ruimer arsenaal spelers putten dan Ajax. Dat hoeft Ajax niet ervan te weerhouden het spelletje wel zoals bedoeld te trainen en daarin zo goed als mogelijk voor de dag te komen. Het is net zoals op je eigen werk. Je doet je best volgens bepaalde richtlijnen. De een doet dat op een hoger niveau dan de ander. Niks mis mee maar pricipe is hetzelfde.

    1. Remco425

      “Volgens Johan Cruijff een wedstrijd met een interessant perspectief voor waar Ajax in de toekomst kan staan”

  8. Bansberg04

    Hehe eindelijk eens iemand met een beetje positief bericht inderdaad daar kun je op trainen dat begint al in de jeugd elftallen dus daar heeft Ajax al een lichte voorsprong mee en of ze ooit zo goed als Barcelona worden dat moet je afwachten maar ze kunnen zich dan wel meten met de grote in Europa daar ben ik stellig van overtuigd het moet enkel in ieder geval beter

  9. Ajax nr 1

    Als je voetbalt bij Ajax in de jeugd of in de selectie dan kan je voetballen geen discussie over mogelijk. Maar de juiste mensen op de positie zetten waar ze thuis horen daar zit het hem in. Je hebt altijd spelers die nu eenmaal beter zijn dan die bij Ajax of bij wie dan ook spelen raar maar waar. Maar om een eenheid te vormen die een elftal op ieder vlak beter maken daar zit het verschil. En daar komt ook een beetje ervaring bij kijken. Dat is nu wat wij Ajax echt missen. Een goed voetballend elftal hoef niet duur te zijn.

  10. Slingertje.

    Met de kwaliteit die nu bij Ajax rond hobbelt ga je dat in 10 jaar nog niet redden.

  11. SteffanAFCA

    Wij kunnen geen spelers als Suarez, Neymar, Ribery, Robben, Gotze kopen

  12. Dappere strijder

    pff hele tekst getypt kom het er niet bij te staan.. Hoe dan??

    1. Bastoflex

      Daarom kopieer ik mijn tekst altijd voordat ik mijn reactie verzend.

  13. ajacied078

    bayern rijkste club ter wereld. tsja als het aan Marc netto ligt gaan we ook die kant op…

  14. Jari1995

    Er zitten bij Barca bepaalde basis spelers die er al jaren zitten en uit de jeugd komen. Noem een Iniesta en Xavi. Dat heeft toch weinig met geld te maken? Dat zelfde geldt voor o.a. Lahm en Schweinie bij Bayern.

    1. Remco425

      Dat heeft heel veel met geld te maken. Ze worden namelijk niet op hun 20e alweer weggekocht.

    2. Remco425

      natuurlijk heeft dat met geld te maken. Als die spelers bij die clubs ‘maar’ ?1M per jaar zouden verdienen waren ze ook al lang weggeweest

    3. Remco425

      natuurlijk heeft dat met geld te maken. Als die spelers bij die clubs maar 1M per jaar zouden verdienen waren ze ook al lang weggeweest

  15. Remco425

    Het probleem tegenwoordig is dat spelers na 1 goed seizoen alweer worden weggekocht. We kunnen niet meer bouwen. In de jaren 90 hadden we ook een kleine begroting, maar kon er wel 4/5 jaar aan een ploeg gebouwd worden. Spelers gingen gemiddeld pas op hun 25/26e weg.

Comments are closed.