Van ’t Schip: ‘Ajax is en blijft mijn club’

0403vantschip

John van ’t Schip kennen we als de rappe rechtsbuiten die ooit te boek stond als een enorm trainerstalent in Nederland. Van ’t Schip werkte als hoofdtrainer in de jeugd van Ajax en was later assistent van Marco van Basten bij het Nederlands elftal en het eerste van Ajax. Inmiddels zit de oud-Ajacied alweer een tijdje aan de andere kant van de wereld, maar denkt hij regelmatig terug aan de club waar het allemaal begon.

‘Het bevalt mij prima hier in Australië en we hebben steeds meer mogelijkheden om deze club tot de beste van het land te maken en dat is een proces waarin we momenteel zitten. Voetbal is in Australië nog steeds de vierde sport. Te vergelijken met de status in Amerika, maar daar is het achterland vele malen groter’. Op de vraag of hij een terugkeer naar Ajax ziet zitten is Van ’t Schip duidelijk in het interview met Helden.

‘Natuurlijk denk ik daar wel eens aan want Ajax is en blijft mijn club en ik ken er nog steeds heel veel mensen. Het voelt voor mij als een familie, als thuiskomen. Mocht er in de toekomst een mogelijkheid zich voordoen dan ga ik ik daar zeer zeker over nadenken. Ajax is een bepaalde weg ingeslagen en ik lees ook dat er wat onrust is binnen het technisch hart. Ik ken al die jongens heel goed maar wat er speelt kan ik geen oordeel over geven, daarvoor zit ik er echt te ver vanaf’.

Bron: Helden
Foto: Proshots/Stanley Gontha

Related posts

22 Comments

  1. pietprecies

    T is een echte ajacied maar ik vraag me af in wat voor rol hij een bijdrage kan of wil leveren? Dat moet je eerst duidelijk hebben eet je er aan begint

    1. AFCAoostNL

      Zelf zeer technisch veel Spelinzicht, doorzettingsvermogen, techniek, ervaring. Gewone nuchtere Ajacieden van onze goede tijden kunnen altijd wel ergens helpen toch…al is het in de jeugd!

      1. pietprecies

        Vind ik ook hoor!! Zei ook alleen dat als zoiets actueel wordt dat er goed gekeken moet worden waar hij het best ingezet kan worden

    2. FdB=Ajax

      Dat is nog helemaal niet aan de orde, daar gaat dit topic ook helemaal niet over

  2. huub

    past goed in het beleid van ’t technisch hart. Zie hem wel als vervanger van Fr de boer.

    1. Remco425

      klopt, al weet ik niet of hij het niveau (waar we naar toe willen) aankan

      1. huub

        Een frisse wind door het technisch hart, ik wil niet zeggen dat het huidige technisch hart verkeert hebben gedaan. 4x op rij kampioen wil ook wel wat zeggen. Maar het lijkt dat dit seizoen het technisch hart uitgeblust is.

  3. Velibor

    Tzt wel ja samen met Reuser bijvoorbeeld ,tenminste beetje humor in de tent ipv dat oeverloze tactische gezever na de wedstrijd of voor de wedstrijd altijd,pff vraag me wel eens af of ze zelf wel weten wat ze allemaal uitkramen, bedoel niet FdB alleen maar dat doen ze allemaal in de huidige voetbalwereld!

  4. Joeguh9

    Is toch geen toekomstige hoofdtrainer? Heeft nergens een verpletterende indruk achtergelaten. Lijkt me wel een geschikte assistent. Rustige verstandige man!

Comments are closed.