Pover Ajax pakt punt in Zwolle en stelt tweede plaats veilig

0426pec-ajax_riedewald_velt

Ajax heeft vanmiddag met pijn en moeite met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Het spel van Ajax was opnieuw zeer pover en het zag er dan ook lang naar uit dat de Ajacieden met een nederlaag naar huis zouden worden gestuurd. Het was uiteindelijk Kolbeinn Sigthorsson die nog wist te scoren en daarmee is de tweede plaats in de competitie een feit.

Na de donderpreek van Frank de Boer van afgelopen week was de verwachting dat er een getergd Ajax zou staan maar niets was minder waar.  Op de meest onlogische momenten werd er weer achteruit gevoetbald door de Ajacieden in het IJsseldelta-stadion. PEC Zwolle rook dat er wat te halen was tegen dit Ajax maar zag een aantal pogingen gestopt door Jasper Cillessen. Ajax stelde daar slecht één doelpoging tegenover via El Ghazi.

In de tweede helft verving Lasse Schöne de dramatisch spelende Andersen maar ondanks de wissel wist PEC via Jesper Drost de score te openen. Ajax wist opnieuw niet hoe het PEC moest bespelen en leek niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken. Het was uiteindelijk invaller Sigthorsson die de bal alsnog achter doelman Hahn wist te werken en daarmee de eindstand van 1-1 bepaalde. Door het punt heeft Ajax de tweede plaats in de competitie veiliggesteld maar daar was zondagmiddag dan ook alles mee gezegd.

PEC Zwolle – Ajax 1-1 (0-0)

’48 Drost 1-0
’89 Sigthorsson 1-1

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 12.500
Gele kaarten: Drost (PEC), Andersen, Veltman (Ajax)

Opstelling PEC: Hahn, Van Polen, Lahm, (/46 V/d Werff), Broerse, Van Hintum, Rienstra, Dost, Saymak, (/75 Brama),  Lukoki, Necid, Becker (/46 Thomas)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Nick Viergever, Davy Klaassen, Thulani Serero, Riechedly Bazoer, (80 Mike van der Hoorn),  Anwar El Ghazi, Viktor Fischer, (/62 Kolbeinn Sigthorsson), Lucas Andersen /46 Lasse Schöne

Related posts

50 Comments

 1. quadsboy

  Met pijn in me hart en ogen heb ik moeten kijken. Boys jullie hebben die vakantie hard nodig het zal wel goed komen

  1. barkes88afca

   Dat zeker! Maar ik had wel verwacht dat ze iets harder zouden proberen een dramatisch seizoen goed af te sluiten. In ieder geval met meer passie!

 2. bezemsteel

  Deze tweede seizoenshelft is er een om snel te vergeten, volgend jaar in de winterstop onze mannen niet helemaal afmatten in Quatar aub

 3. marcussboss

  Ja we zijn 2e en volgend jaar weer voor de 1e plek !! alleen jammer dat de preek van de boer niet tot weinig heeft geholpen !!

 4. Remco425

  die donderspeech van Frank heeft goed geholpen… Maar goed, nog even door die laatste 2 wedstrijden heen en als we er in augustus maar weer staan. Dat is nu het belangrijkste.

 5. JohnDoe77

  We lopen vaak (deels ook terecht) te zeuren op Siggi… Maar we moeten nu toch ook even zeggen dat we blij zijn met het doelpunt! 010 uit de race!! Klasse Siggi; hopelijk vind je een mooie club voor een frisse nieuwe start! Dank!!

 6. Mooi

  Maar helaas kan ik dit seizoen geen wedstrijd op noemen die het Ajax niveau zal moeten zijn

   1. Mooi

    Ja met heel veel moeite dat waren er twee waar van PSG voor de CL was dus niet erg goed dit jaar helaas

 7. Jaxie

  ik ben echt blij dat fisher terug is maar, ik zou het wel begrijpen als zivko nu zou zeggen dat hij weg wilt. ze zetten iedereen in de spits behalve zivko. en dat hij zou moeten wennen aan het systeem is complete bullshit. FDB moet de spelers gewoon op hun eigen positie opstellen dan zal je een heel ander team zien.

 8. G-Force

  Heb het hele seizoen al
  Lijdzaam moeten toezien, maar heel eerlijk 4x op rij kampioen en nu 2e dat is niet slecht te noemen.

  Volgens seizoen er gewoon wet fris tegen aan want wij zijn Ajax wij zijn de beste!

 9. polaroids

  Heeft Ajax dit seizoen eigenlijk wel een goede wedstrijd gespeeld? Misschien de wedstrijd uit tegen die Polen. Meer kan ik me niet heugen…. En dan gaat het volgend seizoen wel goed. Tegenstanders weten hoe Ajax speelt en Ajax wijzigt zijn tactiek niet…. Waarschijnlijk omdat het ook niet anders kan…. Triest….

  1. SPHAFCA

   Uit tegen Heerenveen. Uit bij die Polen was het ook niet best hoor.. hadden we ook gewoon 7-3 kunnen verliezen als die Polen een curcus schieten hadden genomen

 10. pietprecies

  We hebben vroeger wel eens wat kritiek gehad op daley blind maar Andersen… OH MY GOD, ik heb nog nooit iemand op dit niveau zo slecht zien spelen werkelijk waar. Echt, als je daarmee in de 3e of 4e klasse amateurs mee aan zou komen dan heb je een relaxed middagje als directe tegenstander

 11. Robin

  Donderspeech vd Boer helpt ook niets meer. Weg chemie, weg inzet, weg mooi voetbal, weg resultaten. Ieder jaar wordt het slechter en er verandert al jaren helemaal niets!!! Tegen Cambuur een leeg stadion zou helemaal niet verkeerd zijn voor die lamlullen!!!

 12. Iceman

  Ja correct wat een k*t wedstrijd van de kant van Ajax ongelofelijk echt niet normaal

 13. ToonHJ

  Eigenlijk ongelofelijk dat dit Ajax nog 2e is geworden.

  Een Ajax wat slecht speelt en een tempo heeft van een bejaardenteam.

  Ajax onwaardig!

 14. johnie stalker

  Wat zei van Rhijn vorige week ook alweer? “We zijn het de fans verplicht…?” Me reet!!

  1. Ajacied12341

   Gaan we deze week weer horen hoor denk dit keer …… Afschuwelijk al die interviews waar ze zeggen dat het beter gaat ze moeten gewoon zeggen dat het Klote was en dat ze laf voetballen en dat Mensen gratis naar Ajax Cambuur mogen

 15. Ajax1958

  Ik denk niet dat de heren zich realiseren dat ze een bevoorrecht beroep hebben. Lekker van je hobby je werk maken. Ik loop al 36 jaar ploegendienst en was er vanochtend om 4 uur uit. Ik snap werkelijk waar niet, dat er een aantal bij zijn die zich zo lamlendig over het veld bewegen. Ik weet niet waar ik naar zit te kijken, maar het lijkt helemaal nergens op. Misschien moeten ze ook eens een paar weken ploegendienst lopen in een fabriek, misschien gaat er dan een lampje branden. Wanprestaties leveren,ons een dure seizoenskaart laten betalen en nog babbeltjes hebben ook. Voor het geld wat een aantal krijgen vreet ik het hele grasveld op, laat ik een boertje en ga weer verder. Maar goed, ik ben een ouwe lul met een andere instelling. Mijn vader zij altijd: werken met je bast. Dat is toch wel het minste wat we kunnen verwachten, ok, het is niet fijn als er wordt verloren, maar werk voor je centen. Dat moet ik ook.

  1. Ajax nr 1

   Helemaal mee eens. Ze maken er echt een zooitje van. Gewoon geen salaris betalen. Ze verdienen al genoeg met niets doen.

 16. Cees1966

  Volgend seizoen: Cillesen, Veltman, Klaassen, Singraven, Bazoer, El ghazi. De rest snel afscheid van nemen en aanvullen met wat gerichte aankopen en echt talentvolle jeugd!

  1. DennisTheMenace

   Haal bijvoorbeeld een Berbatov, zit bij Monaco op de bank en wil nog wel een jaartje vlammen (denk ik).

 17. Levitate

  Tja , laten we het hopen quadsboy, want deze wedstrijd was (wat ik niet voor mogelijk had geacht) nog slechter dan vorige week, wel lekker voor sigtorson

 18. qaw123

  met alle respect voor de boer
  hij heeft een goed seizoen gedraaid !
  we zijn 2de geworden
  volgend jaar weer kampioen

  1. Ajax nr 1

   Nou welke conclusies dan. Er zijn er zat die 100% achter die Boer staan. Dat zijn geen voetbal liefhebbers die houden van FC KNUDDE met TIKKIE TERUG

    1. Ajax nr 1

     Haha dat weet ik hij was verdediger toch.En de Boer had ook elke wedstrijd wel een blunder kan ik me nog wel herinneren. Ook met tikkie terug

 19. Jeroen68

  4 keer kampioen geworden met dramatisch, Ajax onwaardig voetbal. Kampioen geworden omdat de concurrentie nog slechter was dan wij. En nu tweede omdat de concurrentie nog slechter was dan ons. Tijd voor een hele grote schoonmaak ! Nieuwe bezems, vegen het schoonst …

 20. Slingertje.

  Met dit lamlendige zooitje gaat Ajax de VCL niet door komen. Er moet echt een hele grote schoonmaak komen in deze selectie en de Boer moet veel harder gaan optreden. Wie niet horen wil moet maar voelen.

 21. Ajacied12341

  Het alle ergste vond ik toen in de laatste minuut met 1-1 Van der hoorn nog in de verdediging werd gezet ik werd toen woedend al het cridiet dat de Boet had heeft ie verloren bij mij

Comments are closed.