Basisplaats lonkt voor Fischer tegen PEC; Milik, Boilesen en Sinkgraven ontbreken

viktor_fischer

Viktor Fischer mag hopen op een basisplaats voor komende zondag tegen PEC Zwolle. Frank de Boer beaamde tijdens de persconferentie onomwonden dat de Deen klaar is voor een basisplaats. De Boer geeft aan gecharmeerd te zijn van de energie die de jonge Deense aanvaller in de wedstrijd legt en meegeeft aan het elftal.

Het lijkt voor de hand te liggen dat Fischer de spitspositie gaat invullen. Vrijdag trainde hij opnieuw volledig mee en juist vooral op die positie. Eerste spits Arek Milik is er nog niet bij. Net als Daley Sinkgraven en Nicolai Boilesen. Sinkgraven had last van zijn lies en was hersteld, maar voelt zich nu toch niet topfit. ‘We willen geen enkel risico met ze nemen. Dus wij hebben liever dat zij zich concentreren op Cambuur-thuis, dan hebben ze nóg twee weken meer om zich voor te bereiden.”

Nicolai Boilesen is nog niet helemaal fit. De Deen kampt met een bilspierblessure en werkte ook vrijdag nog een individueel programma af. Zaterdag gaat Boilesen wel weer meetrainen met de groep, De Boer verwacht dat hij tijdens Ajax – Cambuur ook weer inzetbaar zal zijn.

Het Algemeen Dagblad denkt door de info van De Boer de opstelling al te weten. Naast Viktor Fischer in de spits starten Kenny Tete en Jairo Riedewald volgens de krant in de defensie. Zij komen tot de volgende vermoedelijke opstelling van Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Viergever; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Fischer, Andersen

Related posts

28 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

    Als je deze lijst met spelers bekijkt is er echt genoeg kwaliteit. Mooie groep hoor, die nog aangevuld kan worden met een paar die nu geblesseerd zijn. Het blijft alleen knoeien met de spitspositie. Nu Fisscher misschien in de spits terwijl je een echte spits hebt die zit te verpieteren in jong Ajax. Stel nu toch gewoon een echte spits op. Je hebt Zivkovic in huis. Hoe moet die jongen nu zich nu motiveren? Eerste spits Milik geblesseerd. Maar die wordt vervangen door Schöne, toen weer Sigthorsson die geen knikker raakt, en dan nu weer Fisscher. Zelfs Mike van der Hoorn valt in als spits.

  2. dickst14

    mooi. geen van Rijn, Boilesen en Sightorson. deze 3 waren veruit het slechtst dit seizoen. prima opstelling dus.

  3. Litmanen

    Jammer van Andersen. Ik had liever Schone op rechts, Gahzi in de spits en Fischer op links gezien.
    Ik snap nog steeds niet waar dat bovennatuurlijke talent zit bij Andersen. En zeker niet op linksbuiten.

    En ja hoor, De Boer heeft zijn defensie voor de honderdste keer gewijzigd. Handig tegen PEC. Cillesen kan zijn borst nat maken.

        1. DennisTheMenace

          In potentie wel, maar is er nog lang niet. Veel te licht wat mij betreft.

          1. Litmanen

            Pfff als we daar nu de oorlog mee moeten winnen. Geef me 1 wedstrijd waarin hij uitblinker was…..

          2. 55years4Ajax

            Ik dacht tegen PSG volgens mij waarin hij in de eerste helft vaak aan de bal was en geen enkeles verkeerde pass gaf en vrijwel niet breed of terug speelde. Verder zie je aan alles dat hij de techniek heeft maar dat zijn mede spelers er heel slecht op anticiperen waardoor het lijkt alsof het niet goed is. Met wat meer branie komt dat ook wel goed.

          3. Litmanen

            Dat was nog niet eens 1 hele helft in een heel seizoen! Zelfs Boilesen scoort hoger.

          4. 55years4Ajax

            Vind toch dat je beter naar hem moet kijken. Maar goed, ik ben blij dat ik wel van hem kan genieten, is toch voordeel voor mij 🙂

  4. Jari1995

    Allemaal lekker negatief blijven denken.. dan komt het vast goed. Ik denk dat Ajax wint!

    1. Litmanen

      We moeten vanavond allemaal bij JOHAN op visite, dan bespreken we het met hem.
      Wel allemaal een cadeautje meenemen. Hij is maar een keer per jaar jarig!

  5. Litmanen

    Wat denk jij dan als hij weer eens een bal verspeelt: gut wat jammer lieverd, kam door je haar en nog maar weer eens proberen, pappa wordt niet boos. Zoiets?

Comments are closed.