Ajax verlengt contract Tete tot zomer 2018

0215ajax-twente_tete

Ajax heeft het aflopende contract van Kenny Tete met drie jaar verlengd, tot de zomer van 2018. Dat meldt Ajax op de officiële website van de club. De verdediger maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie. De negentienjarige Tete, die zowel als rechtsback als ook rechtercentrale verdediger uit de voeten kan, speelt sinds 2005 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte in februari als invaller zijn debuut in de Eredivisie, thuis tegen AZ. Tien dagen na dit optreden stond hij tegen FC Twente voor het eerst in de basis. Verder speelde Tete dit seizoen 24 competitieduels voor Jong Ajax, dat uitkomt in de Jupiler League.

“Dit contract geeft me een boost, veel vertrouwen”, aldus de verdediger op Ajax.nl. “Ik hoop dat ik dat vertrouwen terug kan geven aan de club. Ik heb me goed ontwikkeld dit seizoen, het liefst had ik nog meer minuten gemaakt in Ajax 1, maar ik ben sowieso blij dat ik mijn debuut heb gemaakt. Mijn doel is nu om vaste waarde te worden.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet in Tete een uitstekende verdediger. “Kenny speelt al tien jaar bij Ajax. Hij kent de club goed, zit ook al een tijd bij de selectie. Hij is fysiek heel erg sterk. Ik ben zelf linksbuiten geweest en ik weet zeker dat je als aanvaller een heel lastige middag hebt, als Kenny tegenover je staat. Het is nu aan hem om zich in het eerste te spelen.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

17 Comments

  1. toon61

    echt een sterkmaker weer ,een talent meer niet ,je wint er geen wetstrijden mee .

    1. 55years4Ajax

      Toon61 sodezandstraalflikker een pleuris eind op en kom nooit meer terug. Flikker een bak zand over je zelf en schiet wortel diep onder de grond grafzeiker. Zo dat lucht op. Tete jongen gefeliciteerd.

        1. 55years4Ajax

          Dacht kom ik doe eens lekker grof mee een keer. Richting Ajax zou ik dat nooit doen maar hier zijn voldoende vrijwilligers om lekker tegen te keer te kunnen gaan. Onder het mom van mijn mening is ook een mening 🙂

    1. Mooi

      Ben ik met je eens alles wat er nu staat zowel op rechts en links hebben tijd genoeg gehad om beter te worden en dat is helaas niet geluk gun hem maar een eerlijke kans succes kan enkel maar beter

  2. steddie eddie

    zo smeringe pizza bakker wou niemand anders hem hebben! maar hij kan wel wat of het goed genoeg is?

  3. -buitenkantje rechts-

    Verstandig om Tete vast te leggen. Ook weer een talentvolle jongen die straks als vervanger voor van der Wiel kan dienen. Ik denk dat van der Wiel in de zomer wel een transfer zou kunnen maken. Met Tete heb je dan een prima vervanger.

Comments are closed.