‘Misschien geef ik wel te veel verantwoordelijkheid aan sommige spelers’

0420deboer

Frank de Boer schoot afgelopen maandag tijdens de uitlooptraining aardig uit zijn slof tegenover zijn spelers. De coach baalt dat het seizoen geen enkele prijs heeft opgeleverd. Toch is de trainer ook kritisch richting zijn eigen persoon, zo laat hij weten in gesprek met Ajax Life.

‘Misschien geef ik wel te veel verantwoordelijkheid aan sommige spelers. Wij hebben voor elke speler een visie voor ogen hoe hij moet spelen. Als hij niet speelt zoals ik dat wil had ik wellicht eerder moeten ingrijpen. Dat gaat in het nieuwe seizoen zeker veranderen en zal ik strikter moeten zijn’. Aankomende zondag speelt Ajax de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en hebben de Ajacieden in de komende drie wedstrijden aan één punt genoeg om de tweede plaats in de competitie veilig te stellen.

Bron: Ajaxlife

 

 

Related posts

42 Comments

        1. Basbaard

          Ik ook niet, gaat tenslotte om de prijzen die je wint en vier titels in 5 jaar is toch beter dan de 7 jaar ervoor… Come on frankie!!!

  1. HURBIE

    laat de spelers hun eigen ik ontwikkelen waar ze goed in zijn en niet tegen hun eigen kunnen in

  2. Komen

    Laat ze eerst die verantwoordelijkheid verdienen alvorens het te geven. Jezelf blijven bewijzen net als bij het echte werken.

  3. edje.vak410

    Ik denk dat de spelers teveel opdrachten meekrijgen op het veld. Laat ze gewoon doen waar ze goed in zijn, dan krijg je meer passie en beleving. Het spel wordt dan ook aantrekkelijker.

  4. Toppertje

    Je kan wel streng willen zijn maar welk drukmiddel heb je? Met een kwalitatief matige selectie kan je wel een speler aanpakken door hem er naast te zetten maar er zit nog minder kwaliteit en/of ervaring op de bank. Los van dit vraag ik me af of zijn assistenten dan niets zeggen. Als dat niet het geval is vraag ik me af wat die op de bank of het trainingsveld doen. Als ze allemaal alleen maar aardig zijn is het nog slechter met het topsportklimaat bij Ajax gesteld dan ik had gedacht.

    1. dickst14

      Van Rijn weer een 5 tegen nac. Ligeon een 6.5. Hopelijk gaat de boer komend seizoen inderdaad sneller wisselen want van Rijn heeft al 2 jaar geen goede wedstrijd gespeeld.

        1. dickst14

          heb geen minuut gemist. maar gefeliciteerd. heb ik eindelijk iemand gevonden die hem wel goed vind. leg mij alleen uit waarmee dan??

          1. dickst14

            ah ik weet het al. costant niet opengedraaid staan en terugspelen en dan wijzen waar de bal heen moet.

  5. Ajax1958

    Oeps ging niet goed . Niet iedere speler kan die verantwoordelijkheid aan. (Misschien inschattingsfout van Frank) daarom een paar ervaren jongens erbij die het verlengstuk van de trainer zijn, dus wordt het makkelijker voor Frank.

    1. Litmanen

      ik denk dat hij wel wijs is. Maar het is wel heel goed dat hij ook naar zichzelf kijkt. Hij heeft zeker een paar grote fouten gemaakt dit seizoen. Bijvoorbeeld: Schone in de spits. Vanaf dat moment is Schone uit vorm. Of elke wedstrijd een ander elftal neer zetten. Zegt ook iets over zijn assistenten. Die hebben wat dat betreft geen enkele positieve invloed gehad.

  6. 55years4Ajax

    Sorry maar als niets goed gezien hebt in twee jaar …… Wordt zinloos gesprek

  7. Velibor

    Snap best dat ze van jou niet aan ons clubje mogen komen maar het mag best eens gezegd worden dat dit gewoon een kutseizoen was qua spel en prestaties en dan kunnen we wel zeggen dat we best eens 2e mogen worden maar dan wel graag op een manier dat jeje niet hoeft te schamen. Hoop ook dat het volgend seizoen tenminste het voetbal leuk is om naar te kijken…

    1. 55years4Ajax

      Ik vond het ook een kut seizoen hoor maar vind ook zwaar kut hoe mensen hier reageren en de boel afzeiken. Dan is een normaal gesprek onmogelijk.

        1. 55years4Ajax

          Ik praat niets goed maar ik geef normaal commentaar, probeer dat ook eens. Zo niet dan sla ik af en toe ook door maar naar de positieve kant. Ik hou van mn club, van de spelers en van de staf niemand uitgezonderd. Dat wil niet zeggen dat alles goed is. Misschien erg moeilijk te begrijpen maar probeer het eens.

          1. Ajax nr 1

            Ik hou ook van mijn club maar ik ben en blijf wel realistisch. Afgelopen seizoenen wordt je kampioen maar niet omdat je zo goed voetbalt hoor. Het eerste seizoen dat FDB kampioen wordt was het voetbal leuk om te zien. Daarna is het elk seizoen minder geworden. Oke ik ben het met je eens dat dat niet alleen FDB zijn schuld is. Maar dat FDB de selectie niet meer scherp krijg reken ik hem zeker aan met zijn psychologische spelletjes. Goede voetballers hoeven niet te wennen aan het AJAX spelletje als dat zo is moet je ze niet kopen of huren. Zo maak je spelers geestelijk kapot en krijg je dit soort zaken die nu spelen. Stel gewoon een goede speler op en kijk niet naar wie er weggaat of wie er wil blijven. Het is nu zo kijk naar moisander bijv je moet ze motiveren en niet demotiveren. We hadden kampioen kunnen zijn dit jaar met het slechtste elftal in 5 jaar maar dan is de trots te groot van meneer FDB. Dit seizoen mag je zeker de staf aanrekenen en ik hoop echt dat er koppen gaan rollen zodat we volgend seizoen voor de prijs van een seizoenskaart voetbal gaan zien.

          2. Ajax nr 1

            Volgend jaar weer goed voetbal gaan zien voor de prijs van een seizoenskaart.

  8. -buitenkantje rechts-

    We hebben voor iedere speler een visie over hoe ze moeten spelen. Kijk..daar zit m nou net het probleem. Niet de ervaring! Het volstoppen van iedere speler met spelopdrachten en instructies. Dat haalt alle spontaniteit uit het spel. Niemand durft dan nog risico te nemen. Krijg je het spel waar we dit seizoen naar zitten te kijken. Geef de spelers een zekere vrijheid om te spelen. Het gaat niet om de ervaring! Theo Janssen was een ervaren speler die ook volgestopt werd met opdrachten en vervolgens ruzie kreeg met Frank de Boer. Zlatan die vertelde onzeker te worden vanwege alle opdrachten die hij mee kreeg van de toenmalige trainer. Geef de spelers vrijheid om te spelen op instinct en gevoel. Dan komt de kwaliteit het best tot uiting. En kwaliteit is er echt genoeg in de huidige selectie.

      1. 55years4Ajax

        Of luister je ook wel eens als Frank wat zegt of lees je ook wel eens wat Frank schrijft? Zo te lezen bij jou niet. Totaal verkeerd beeld schets je. Je moet je club wat beter volgen jongen en beter begrijpen.

        1. Ajax nr 1

          Buitenkantje rechts
          Heeft hier een goed punt 55years. Jij bent ook niet op elke training dus slap kletsen is dit nu weer wat jij doet. Positief praten mag zeker maar dan moet er wel wat positiefs te zien zijn.

  9. 55years4Ajax

    Vwb theo Jansen die hoorde gewoon totaal niet bij Ajax. Geen verkeerde voetballer maar noet voor Ajax

    1. Ajax nr 1

      Net als nu de halve selectie en die zakkenvullers die alleen maar op een bonus uitzijn want wat moet een voetbalclub met min 120 miljoen op de bank terwijl je min 100 miljoen in het veld kan hebben staan. Maar we zullen volgend seizoen wel weer zien wat de bobo’s weer in petto hebben voor ons trouwe supporters.

      1. 55years4Ajax

        Ik zeg nergens dat ik bij trainingen en praat dan ook niet over zaken die daar mogelijk gezegd zouden zijn, maar ik lees en hoor wel 99% wat Frank in de openbaarheid zegt. Daar kan je veel uithalen en veel begrijpen. Dat mis ik hier nog al eens. Overigens is zoals BKR zegt dat je spelers gewoon moet laten doen waar ze goed in zijn pas echt een ramp voor een team. Zo’n instelling is leuk bij het team bal op het dak in de 6e klasse. Met een ding heeft hij wel gelijk en dat is dat er voldoende kwaliteit is bij het team.

        1. Velibor

          Volgens hebben jullie beide wel gelijk hoor,tactisch moet het staan en ik vind zeker bij Ajax ( nu zal ik wel een bak stront over me heen krijgen) moeten de drie voorin gewoon een vorm van vrijheid in handelen krijgen met of zonder een 10 erachter…..?

Comments are closed.