‘Klaassen hoort nog in de luwte van ervaren spelers te spelen’

ronalddeboer

Ronald de Boer laat in zijn column in VI weten dat Ajax wel degelijk behoefte heeft aan het aantrekken van enkele ervaren spelers. Dit seizoen is duidelijk gebleken dat de jonge spelers stuk voor stuk goed kunnen voetballen maar het is nog niet topwaardig zoals dat wel bij Ajax hoort.

‘Ajax haalde Niki Zimling op huurbasis binnen maar die kwam duidelijk tekort. Ik heb dan ook veel respect voor degene die Ajax aan een type Guardado gaat helpen want dat is hard nodig. Je ziet nu duidelijk dat de jonkies nog niet de kar kunnen trekken. Neem Davy Klaassen, die zou in de luwte moeten spelen van ervaren spelers om nog beter te worden terwijl hij nu probeert om de leider van het elftal te zijn. Het zal lastig worden om zo’n speler naar Nederland te halen maar wel absoluut noodzakelijk’.

Bron: VI

Related posts

38 Comments

      1. antonajax

        Nou daar ga je in ieder geval geen slimme dingen van zeggen hoor. Ene Ronald is wel iemand waar we veel aan te danken hebben dus beetje respect PIK

        1. HURBIE

          Zo is dat waar wat jij beweert. noem eens 20 voorbeelden wat hij allemaal heeft gedaan voor AJAX Buiten dat hij gevoetbald heeft PIK

          1. Moosie

            de 0 1 tegen atletico is onvergetelijk 1 CL 1 wereldbeker paar kampionschapjes euro supercupje denneappeltjes allemaal dingen die ons groot gemaakt hebben en wat doe jij voor Ajax buiten zeiken op dit forum gappie?

          2. 55years4Ajax

            Stand 1 x like voor Hurbie (eigen like denk ik) en 10 dislikes tegen 25 likes voor Moosie en antonajax. Is dat ook ff duidelijk 😉

  1. De Ajacied

    Dat klopt wat Ronald zegt maar ben toch wel héél tevreden hoe Davy het hele team vaak op sleeptouw nam,
    Echt top hoor Davy !!!

    1. Remco425

      natuurlijk, maar het zou zijn taak nog niet moeten zijn. Waarom was hij beslissender in zijn 1e seizoen?

  2. tscheu

    Pfff. Had hij dat niet een paar jaar geleden aan zijn broer kunnen vertellen! Mosterd na de maaltijd!!

  3. Litmanen

    Zijn verhaal klopt. Geldt namelijk ook voor Veltman. Zet daar een Vertongen naast en hij haalt een veel hoger niveau. Om diepteballen te geven moet je het vertrouwen hebben van spelers om je heen, dat heeft nu niemand bij Ajax. Dat heeft puur met te weinig ervaring te maken.

    1. nick-afca95

      Ik denk dat als er 1 of 2 ervaren verdedigers komen en misschien 1 ervaren middenvelder voor de 6 positie die ook affentoe genoegen kan nemen met een plekje op de bank dat je er al bent. Ervaring heb je nodig in elftal maar de talenten mogen niet worden geremd in hun ontwikkeling

      1. Remco425

        met ervaring om hun heen ontwikkelen ze zich juist sneller ipv dat ze geremd worden. Natuurlijk zullen er dan 1 of 2 talenten minder doorbreken, maar kwaliteit boven kwantiteit.

      2. Remco425

        met ervaren spelers om hun heen ontwikkelen ze zich juist sneller ipv dat ze geremd worden

    2. Timajaxfan

      Idd, toen Vertongen nog speelde bij Ajax speelde zelfs Boilesen de pannen van het dak(op dit moment meest gehate ajacied).met Moisander ging het ook nog wel. Maar met alle respect van Viergever naast me ga ik ook niet beter voetballen, prima jongen voor op de bank maar niet om de kar te trekken achterin!

  4. toon61

    ze komen er laat achter daar schijnbaar ,maar ik zie het nog niet gebeuren erg zat ,we zoeken naar spelers ,waarom kan psv en andere clubs ze wel vinden dan ,scouten de scouts van ajax bij yab yum dan .

    1. Ajax nr 1

      Die scouts van ons kunnen zo de uitverkoop in misschien krijg je er nog wat voor. ( al denk ik dat als je ze gratis op te halen zet je er nog mee blijf zitten)

  5. Hazez

    Lijkt me wel een mooi baantje Scouten de hele wereld rond en met zimling terug komen hahahaha

    1. toon61

      juist in mijn ogen doen die helemaal niks als alleen geld opstrijken ,wie scouten ze nu ,helemaal niemand schijnbaar ,hebben wij niet die hooftscout van psv over genomen ,die kan er dan ook geen ruk van ,ik kan het nog beter ,en het kost minder

  6. Bdg

    Ronald heeft gelijk maar Pisvee heeft mazzel gehad met Guardado. Die gaan we niet vinden om hier te spelen tegen Excelsior, Heracles enz. Ik hoor vaak de mooiste namen voorbij komen maar dat gaat nooit gebeuren met deze micky mouse competitie

    1. afcabass

      Als pisvee wel lukt, waarom zou het ons dan niet lukken? Als we gewoon weer CL spelen dan is dat voor elke speler een stap omhoog.

        1. afcabass

          Nah laat Schone maar waar die nu is op de bank. Ben alleen in de tijd dat ik hem op de Vijverberg zag fan van hem geweest

    1. Litmanen

      je hebt helemaal gelijk en een Schone in vorm is geweldig, maar hij heeft nooit op een hoger niveau als dit Ajax gespeeld, dus: ook geen ervaring….

      1. ikbendennis

        maar schone moet gewoon spele hij is de beste van ajax waar is zijn vorm gebleven?

  7. -buitenkantje rechts-

    Nou, we hebben het lek gevonden hoor..Ervaring moet er komen.. Misschien kan je ook kijken naar de manier waarop gespeeld wordt.. Risicoloos statisch voorspelbaar voetbal. Gericht alleen maar op balbezit dat uitmondt in tikkies terug en tikkies breed. Waar is het vroege storen? De tegenstander bij de strot pakken? Klem zetten en dan met lopende mensen kansen creëeren. Niemand gaat diep of passeert een man. Dat samen met de constante weigering om eens een echte spits op te stellen ipv Sigthorsson.

  8. Litmanen

    Ja, en wie gaven in het verleden het teken om te jagen? Juist, de meer ervaren spelers. Niemand durft initiatief te nemen, geen greintje zelfvertrouwen. In Jong Ajax heerste Veldman, hij was daar de baas, kwam vaak oversteken, maar nu durft hij niks meer. Dus ja, ook achterin een ouwe rot graag er bij.

  9. Ajax nr 1

    De spelers durven idd niets meer nee. Het lek is de staf daar krijgen de spelers instructies van. Ajax moet een aanvaller als trainer hebben om het voetbal weer terug te krijgen. Ik vind FDB wel een goede trainer maar niet voor AJAX. Dat tikkie opzij en tikkie terug wordt het spel niet beter van. J Cruijff zeg altijd ik win van de tien wedstrijden liever 4 wedstrijden en verliest er 6 als dat ik er tien gelijk speel. Maar ja dat is logisch toch.

    1. 55years4Ajax

      Een ding is zeker; dat heeft Cruijff nooit gezegd. Als er eentje een broertje dood aan verliezen heeft is het Cruijff wel.

      1. Ajax nr 1

        Geen echte Johan fan 55year zeker anders had je dit rekensommetje wel gesnapt van Johan. De beste verdediging is de aanval. Maarja dat is logisch.

        1. 55years4Ajax

          Was geen commentaar op het rekensommetje. Was het feit dat je dat niet op conto van Cruijff moet zetten omdat hij dat gewoon nooit heeft gezegd. Dat weet ik nl. als groot Cruijff fan. 😉

  10. Ron101

    Wil je de jeugd echt een kans geven moet je ervaring kopen! Dan kunnen ze zich echt doorontwikkelen!

Comments are closed.