‘RvC schuift Van Boxtel naar voren als opvolger algemeen directeur Kinsbergen’

0420roger_van_boxtel

Het vertrek van algemeen directeur Michael Kinsbergen lijkt aanstaande. Eerder werd al duidelijk dat de Raad van Commissarissen er niet happig om is om het aflopende contract van de Algemeen directeur te verlengen. De RvC wilde volgens afspraak Edwin van der Sar laten doorschuiven. De huidige commercieel directeur voelt zich daar nog niet klaar voor. Kinsbergen zou volgens De Telegraaf niet akkoord zijn gegaan met een eenjarige contractverlenging.

Volgens De Telegraaf ziet de RvC Roger van Boxtel als kandidaat om Kinsbergen om te volgen. Van Boxtel was ooit minister en momenteel voorzitter van de raad van bestuur van Menzis en voorzitter van de publieke omroep NPS en D66-fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Bij Ajax maakte hij deel uit van de ledenraad en speelde hij een rol tijdens de fluwelen revolutie.

Opvallend is dat BNR in 2011 juist meldde dat Cruijff liever zag dat Van Boxtel de club zou verlaten. ‘Alles is hier één grote klerezooi, met name financieel’, zou Cruijff destijds hebben gezegd. ‘Ik eis dat Koopmans in de financiële commissie komt. Leo van Wijk (oud-klm, red.) en Rogier van Boxtel (oud-politicus, red.), die zitten er alleen maar voor eigen glorie. Die moeten er uit.’ Van Wijk kwam echter in de RvC terecht en alles wijst er nu op dat Van Boxtel juist de hoogste positie in de Ajax-directie op zich gaat nemen.

Het is onduidelijk of Ajax nog steeds van plan is om Van der Sar in de toekomst door te schuiven als algemeen directeur. Ook is nog niet bekend voor hoelang de Amsterdammers Van Boxtel willen laten tekenen.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

11 Comments

  1. pietprecies

    Toch raar dat zo n figuur toch weer naar voren wordt geschoven, ik ken die man niet goed genoeg om er een oordeel over te vellen maar vreemd is het wel.

  2. Coenie

    Weet even niet zo snel zijn naam, maar op deze foto is niet de heer Van Boxtel te zien maar een ander D66-coryfee ! #justsaying

  3. Litmanen

    brevet van onvermogen voor VdSar. hij durft het niet aan om de verantwoording te dragen. anders hoeven ze geen vervanger voor Kinsbergen te halen.
    Overigens de man die een fantastische job heeft gedaan met de sponsors.

    1. Velibor

      Ja vind ik ook slap van hem,zeg het dan dat je liever keeperstrainer wilt spelen:))

  4. Mooi

    Hij zit toch bij Menzis zorg verzekering en daar werken ze al met het mes op de strot en die komt naar Ajax op hoop van zegen ?

Comments are closed.