Klaassen komt tot frustrerende conclusie: ‘Niet beter geworden’

0918klaassen

Waar Ajax de voorgaande jaren een zwakke eerste seizoenshelft steevast opvolgde met een nagenoeg foutloze tweede helft van de voetbaljaargang, bleef die verbetering dit seizoen achterwege. Ajax toont niet aan iets geleerd te hebben van de fouten die de jonge ploeg eerder dit seizoen maakte, zo moet ook Davy Klaassen erkennen. “We zijn helemaal niet beter geworden de laatste weken. Er gebeurt elke wedstrijd hetzelfde, we spelen in een te laag tempo en zijn tot weinig verrassingen in staat. We zijn absoluut niet in vorm en dat is al langere tijd zo. Dit is heel frustrerend. We kregen vandaag hele grote kansen en er gaat er gewoon niet één in”, aldus Klaassen voor de camera van FOXSports.

Het futloze optreden van Ajax staat haaks op een belofte die de landskampioen van vorig jaar onlangs deed. Ajax zou ondanks het gebrek aan spanning in de resterende wedstrijden alles op alles zetten om het publiek aantrekkelijke wedstrijden voor te schotelen. Tot dusver slaagt de club niet in die missie, beseft Klaassen. “Ik kan me goed voorstellen dat mensen denken dat we er geen zin meer in hebben. Die open kans (voor Mats Seuntjens, red.) van hun had er natuurlijk gewoon in gemoeten. Dan verlies je gewoon. Het is niet leuk op deze manier. We moeten ons schamen voor wat we de laatste weken hebben laten zien. Of er nog iets van positiviteit te melden is? Ja de rentree van Viktor Fischer. Hij heeft het goed gedaan dus complimenten voor hem.

Related posts

20 Comments

  1. Frenk de Boer

    Leuk dat je het opmerkt, maar doe er nou eens wat aan! Desnoods verlies je met 4-3 maar met mooi voetbal, dat zie ik liever dan dit angsthazenvoetbal en dan telkens 0-0

  2. pietprecies

    Het is mentaliteit maar ook angst, alle bravoure is weg, iedereen kiest een veilig tikkie breed in plaats van een steekballetje tussen de linies of een flitsende combinatie. Er zit gewoon geen chemie is maar dat komt omdat ze sturing missen, kijk maar naar PSV die guardado brengt een hoop rust en met Wijnaldum die ook ervaren is en voorin l de jong en depay die er allebei 20 maken waar wij 2 pukkelventjes op de flanken hebben en een IJslandse houthakker die een strandbal nodig heeft om raak te kunnen schieten om het nog maar niet eens over wendbaarheid te hebben.. Milik is gewoon te weinig te laat, die staat er hopelijk volgend seizoen maar dan nog snap ik ondanks zijn blessure niet dat FdB voor siggy kiest ipv zivkovic. Hij zou na 15 klote optredens toch ook wel moeten snappen dat siggy er niet ineens 3 in een wedstrijd in gaat schieten ?? Verdedigend was PSV niet eens zo veel beter dan Ajax maar met Willems hebben ze een back die voorin wel potten kan breken, dat was altijd een Ajax handelsmerk.
    Ik denk ook dat van rhijn niks meer durft omdat er elke week weer andere gasten in het centrum staan die er ook nog eens niks van bakken, dan zou ik ook geen actie meer durven maken maar dan zie je ook gelijk dat het verdedigend niks is (net als Willems trouwens hoor).

  3. qaw123

    nee klaaverjassen dat wiste we al ! kom je daar nu pas mee aan het einde van het seinzoen? trage slak

    1. toon61

      Helemaal waarheid ,de meeste horen niet inons ajax te spelen ,als dit niet veranderd worden het nog mooie jaren voor een andere club

  4. f-side64

    wat wil je ook met zo’n spits als die pre historische IJslandse mammoet genaamd k.sigthorsson.

    1. qaw123

      er zijn vast betere dan Siggorson . toen siggi
      voor het eerst meedeed
      had ik nog vertrouwen in hem
      maar niets bleek minder waar
      Milik was toch beter

Comments are closed.