‘Van der Vaart zou onder Frank de Boer geen basisplaats hebben’

vandervaart

Rafael van der Vaart vertrekt aan het einde van het seizoen bij Hamburger SV. Een terugkeer naar Ajax ziet hij niet als een mogelijkheid. Volgens Henk Spaan doet Van der Vaart daar goed aan. De journalist denkt namelijk dat de middenvelder geen basisplaats zou hebben in het elftal van trainer Frank de Boer.

“Van der Vaart zou bij De Boer niet spelen. Voor het middenveld mist hij het loopvermogen. Voor de positie van nummer zes de meedogenloosheid en de snelheid”, aldus Spaan. Vorig jaar gaf De Boer aan dat hij Van der Vaart ‘een interessante optie’ vond en in de ex-Ajacied een valse spits zag.

Volgens Spaan past Van der Vaart niet in de speelwijze van De Boer. Het zou niet aan de kwaliteiten van de spelmaker liggen maar aan de speelwijze. “Een voetballer moet de trainer zoeken die past bij zijn talenten. Ik zag Neymar mooi scoren tegen Paris Saint Germain en dacht: deze voetballer zou bij Louis van Gaal nooit de basis halen.”

Bron: Het Parool

Related posts

5 Comments

  1. pietprecies

    Eeuwige discussie dit, ik gun vdv het beste en hoop dat hij alsnog een plek in de MLS kan krijgen want voor Ajax komt hij inderdaad te kort, Ajax heeft behoefte aan ervaring maar wel ervaring die je 90 min lang kan opstellen en bij vdv is de pijp na 60 min toch echt leeg.

    1. FdB=Ajax

      Ja klopt. Bovendien past hij niet in het systeem van Frank, zoals Spaan ook aangeeft. Ajax speelt namelijk niet met een 10

        1. Guacamole

          Vdv is geld wolf daarom gaat zn carriere niet door in de mls. Ook is hij niet meer de speler van 4 jaar geleden. Ik lig er niet wakker van dat hij niet komt.

Comments are closed.