Jeugdtoernooien dwarsbomen Champions League voorbereiding De Boer

0319ajax-dnipro_bazoer

Hoewel er dit jaar geen EK of WK gespeeld gaat worden staan er voor jeugdspelers wel allerlei toernooien op het programma deze zomer. Je hebt het toernooi in Toulon, Oranje onder 19 speelt een EK, we hebben het jeugd-EK en nog de reguliere internationals die oefenwedstrijden gaan spelen,” rekent De Boer voor aan Ajax Life. Dit kan de voorbereiding van Frank de Boer op de voorronde van de Champions League aardig gaan dwarsbomen. Zo staan Lucas Andersen en Viktor Fischer op de nominatie om met Jong Denemarken naar het jeugd-EK te gaan en hoopt Vaclav Cerny op een oproep van de Tsjechische bondscoach. Bij Oranje onder 19 zitten zelfs maar liefst twaalf Ajacieden in de voorselectie.

De Boer laat zijn spelers echter niet zonder slag of stoot vertrekken; “Ik kan alvast zeggen… Die gaan niet alle twaalf,” aldus Frank de Boer tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitietreffen met NAC, aanstaande zondag. Onder andere Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Richairo Zivkovic staan op die lijst. De Boer rekent ook op begrip en medewerking vanuit Zeist; “Ik weet niet of het volgens de internationale regels kan, maar gezien onze verstandhouding met de KNVB en Aron Winter komen we er wel uit.”

De Boer overweegt de pas herstelde Viktor Fischer opmerkelijk genoeg wel laten gaan; “We moeten goed kijken of meegaan met Jong Denemarken de beste optie voor hem is. Ik zie er geen nadeel in, maar er volgt overleg tussen de trainers, Fischer zelf en de medische staf.”

Vaclav Cerny kan zich waarschijnlijk ook opmaken voor het EK in eigen land. De Boer denkt namelijk met hem mee. “Dit is fantastisch voor zo’n jongen, voor eigen publiek. Maar Wim Jonk heeft hier ook een nadrukkelijke stem in, ik beslis niet alleen. We gaan kijken wat het beste voor Cerny is.”

Ajax trekt komende zomer opnieuw naar het trrainingskamp in Oostenrijk. Dat is de afgelopen keren goed bevallen. De oefenduels zullen wel aangepast worden om de spelers sneller klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijden.

Bron: AjaxLife

Related posts

4 Comments

  1. barkes88afca

    Dat begint dan al lekker! Hopelijk zijn onze jongens op tijd ingespeeld voor die voorrondes!

  2. SPHAFCA

    Heeft elke club last van waar we eventueel tegen moeten spelen in de voorronde. Geen excuses

  3. antonajax

    Fischer, cerney en andersen zijn nou niet bepaald de spelers die het verschil gaan maken hoor.
    Dus wat is het probleem.. De andere 9 waarschijnlijk..

Comments are closed.