AD: ‘Revolutie vertoont scheuren, oud-voetballers verdwijnen op de Toekomst’

De_Toekomst

Johan Cruijff begon vier jaar geleden aan een missie bij Ajax, genaamd de Revolutie. Een belangrijk punt in de Revolutie was dat oud-voetballers van Ajax een belangrijke sleutelpositie zouden krijgen binnen de jeugdopleiding. Vier jaar later moet ook Cruijff zien dat dat deel van de Revolutie mislukt is.

Zo onderhand zijn de meeste oud-voetballers die toentertijd een functie kregen op de Toekomst verdwenen. Veel heeft te maken met het roulatiesysteem op de Toekomst waar trainers om de paar weken met een ander team werken. Voor Orlando Trustfull was dat een reden om te vertrekken bij Ajax en als we verder kijken dan zijn er meer oud-spelers verdwenen. Fred Grim, Yannis Anastasiou, Heini Otto, Dean Gorré, en Kenneth Perez hadden een team onder hun hoede maar zijn inmiddels verdwenen van de Toekomst.

Het grote struikelblok lijkt te liggen in de individualisering, waarmee Ajax doorgeslagen zou zijn. Guillaume Elmont (judo), Bram Som (atletiek), Freek de Boer (triatlon), Ross Watson (American football) en Christian Tamminga (polsstokhoogspringen) hebben de taken overgenomen van de voetbaltrainers. Het moet voor Cruijff een doorn in het oog zijn dat zijn missie lijkt te mislukken en een bezoek aan de Toekomst lijkt dan ook zeer wenselijk.

Bron: AD

Related posts

22 Comments

      1. ajaciedje

        Sowieso niet alles gelijk geloven wat er in kranten/op internet geschreven wordt. 😉

  1. johnie stalker

    Eerst zaaien voordat je kunt oogsten. Dan zie je ook pas welke zaadjes wél tot volle wasdom komen en welke niet.

  2. Komen

    Due weg zijn jammer maar groot verlies????? Wat het begeleiden betreft denk ik dat voetbal van sommige sporten zeker wat kan leren. Het gaat erom wat ze weten en niet waar ze vandaan komen lijkt mij!!

    1. De Ajacied

      Ja ik zou wel een oud hockeyer erbij willen hebben, die gasten hebben de juiste mentaliteit en daar schort het bij Ajax nog wel eens aan

      1. AFCA my World

        Ik liever een hockeyster,is ook wat leuker om naar te kijken als het spel weer niet om aan te zien is !

  3. sabrina

    Heeft het AD geen nieuws te melden? Moeten ze daarom proberen Ajax in een kwaad daglicht te zetten. Ga wat doen daar, serieus!

    1. SchweizerAjaxfan

      Ja dat klopt O.A Perez en R.de Boer… Maar wat ik ook raar vind is dat roulatiesysteem, om de paar weken een nieuwe ploeg trainen. Je moet met die jongens toch wat ‘inbouwen’ en iedere trainer heeft weer een andere aanpak, of dat nou zo goed is betwijfel ik. Zij weten dus ook niet meer waar ze aan toe zijn.

  4. paullus

    Dit gezeur ga je krijgen omdat het voetbal al 2 jaar niet om aan te gluren is
    En er worden spelers gehaald die totaal geen toegevoegde waarden hebben

  5. Ajax4everandever

    Zie geen kwaad in het artikel. Gewoon een aantal zaken op een rijtje. Veel tekst zoals ik hier ook lees.

  6. -buitenkantje rechts-

    AD profileert zich als rancuneus gefrustreerd clubblaadje van Feyenoord.

    1. Ajax4everandever

      Er staat echt niks geks in hoor. Wie heeft hier het art. daadwerkelijk gelezen?

  7. Ajax nr 1

    Ik heb het goed gelezen. En er staat zeker niets geks in het is waarheid zelfs. Gewoon alles aanpassen en niet vergeten dat AJAX een voetbalclub is en geen BANK.

Comments are closed.