Litmanen twijfelt over terugkeer naar Ajax: ‘Voor Frank was het veel makkelijker’

1227litmanen

Het is de vraag of Jari Litmanen ooit nog terugkeert bij Ajax. In TPO Magazine zegt de nu 44-jarige oud-middenvelder van het succesvolle Ajax uit de jaren ’90 hard na te moeten denken of hij ooit als trainer bij de club aan de slag zou willen. Met name omdat zijn gezin nu voorrang geniet.

Op zijn 21e kwam Litmanen zielsalleen naar Amsterdam, waar hij uitgroeide tot een van de beste voetballers ter wereld. Hij won met Ajax de Champions League en de wereldbeker voor clubteams, om in 1999 over te stappen naar Barcelona. Via Liverpool keerde hij in 2002 kortstondig terug bij Ajax. “Als ik trainer wil worden, dan moet ik alles wat ik heb uit mijn handen laten vallen en weer helemaal opnieuw beginnen. Ik heb 25 jaar alles gelaten voor mijn sport, maar wil ik dat nog steeds? Dat is de vraag”, zo legt de Fin uit.

Litmanen zegt zich thuis te voelen in Finland en Estland, waar zijn vrouw vandaan komt. In Nederland voelt hij zich een reiziger. “Ik kom daar wel uit hoor. Maar hoe zit het met mijn vrouw en kinderen? Voor Frank de Boer was het veel makkelijker om jeugdtrainer bij Ajax te worden. Hij is thuis in Amsterdam. Maar ik leef al 25 jaar uit m’n koffer”, aldus de 137-voudig Fins international. “Nu gaat het niet langer om wat ík zelf wil of leuk vind. Het gaat om: waar moeten die jongens naar school, waar moeten ze leven? Daarom is het allemaal niet makkelijk. Ik kan zoveel leuk vinden, maar als het niet lukt, dan lukt het niet”

Bron: Blendle.com

Related posts

16 Comments

  1. Koert

    Als hij destijds ook al niet prettig woonde in Adam gaat hij het daar nu ook niet vinden. Op dat vlak valt nog veel te winnen. Lijkt me logisch als de thuis situatie lekker loopt dat je dan ook beter presteert. Dus spelers moeten beter begeleid worden als ze van ver komen.

  2. rickert

    klinkt iig als een lieve zorgzame vader die niet uit is op het geld en dat is ook veel waard! alleen doen als het echt opweegt tegen de negatieve kanten.

  3. Madmike

    Jari kies lekker voor je gezin. Ajax is wat het is door jou. Bedankt voor alles

  4. Ajax1958

    Bij twijfel niet doen. Je hebt dan alleen te verliezen. Nu blijf je onze held. LITMANEN OOHHHH OOOH, LITMANEN OOO OOO OOOHOOOO

  5. Litmanen

    Jari is het beste wat Ajax ooit heeft gescout in het buitenland. Net als Johan Cruijff voor altijd een held is voor alle supporters, jong en oud.
    Ik denk dat hij lekker in het noorden moet blijven bij vrouw en kind en genieten van zijn leven.
    Als iemand het verdiend heeft is hij het.
    Laat onze droom niet verstoren door een misschien mislukt trainerschap.
    Voor eeuwig bedankt Jari.

    1. ajacied078

      jari is niet gescout. die is zelf komen aan wandelen. scouting vond hem op de eerste training niet goed genoeg eigenlijk. het is dat Louis eigenwijs genoeg was.

  6. Ajacied12341

    JARI IS EEN BAAS.

    Misschien kan hij scout in Estland en Finland worden is hij dicht bij huis en helpt hij Ajax ook nog enorm

  7. Sjeffrey

    Lekker gaan scouten voor ajax in Scandinavia. kun je lekker dicht bij huis blijven, ideaal voor je gezin

Comments are closed.