De Boer al bezig met nieuwe seizoen: ‘De voorbereiding zal anders zijn’

0405utrecht-ajax_deboer

Als Ajax er in slaagt de tweede plaats in de competitie veilig te stellen en daarmee de voorronde van de Champions League haalt dan zal Ajax een andere voorbereiding gaan afwerken dan de laatste jaren het geval was. Er moeten dan namelijk twee voorrondes overleefd worden om uiteindelijk de groepsfase van het miljoenenbal te halen. Het seizoen begint daarom al vroeg en het zijn direct al cruciale duels, zo realiseert ook Frank de Boer zich.

‘Wij willen iedereen drie weken vakantie geven, maar voor sommigen wordt het dan wel heel krap in de voorbereiding omdat wij al in juli de belangrijkste wedstrijd hebben. Ook de tegenstanders in de voorbereiding zullen daarom anders zijn. Met alle respect voor amateurploegen, maar we zullen nu sneller naar tegenstanders van niveau en een vaste basiself moeten werken,’ aldus De Boer tegenover Ajax TV. Dit betekent ook dat al snel gehandeld zal moeten worden op de transfermarkt om de selectie op peil te brengen.

Bron: AjaxTV

Related posts

37 Comments

  1. Casbraad

    Dit is zeker waar, hopelijk loten we een niet al te zware tegenstander in de CL zodat de nieuwe aanwinsten rustig kunnen wennen aan de speelstijl van Ajax en de rest van het team!

    1. rickert

      ik ben bang dat een makkelijke tegenstander loten tegenwoordig eigenlijk niet meer mogelijk is. het spel zal meteen van niveau moeten zijn, dus in een goede voorbereiding zeker een must!

      1. Biornha

        Helemaal waar zeker nu de kampioenen uit de mindere landen een eigen ‘kampioensafdeling’ hebben in de voorronde loot je als Nederlandse club een land uit een sterke competitie. Zullen het wel zien tijdens de loting, zal wel mooi zijn als Ajax dadelijk gewoon weer CL speelt, maar daarvoor is een goede voorbereiding een must.

          1. Velibor

            Plaatsing zou alleen al mooi zijn om die lampenkappen een hak te zetten haha of moeten die dan de tv-gelden niet delen met ons? :))

    2. De Ajacied

      Hopelijk gaat het na een andere voorbereiding ook eens wat beter in het begin van het seizoen,

    3. Remco425

      klopt maar Ajax speelt vaak beter tegen sterkere tegenstanders, zie Dortmund, Man City, Man United, Barcelona, AC Milan, PSG tegenover FC Kopenhagen, Steaua Bucharest, Dnipro, Red Bull Salzburg, Sparta Praag, Celtic.

  2. bobin

    Nou ben benieuwd
    Als ze maar niet weer allemaal bek af zijn na 3 wedstrijden
    En ben ook echt benieuwd wie er gehaald gaan worden

  3. ruben464

    Ben iedergeval blij dat ze zien dat dit langer kan. Het begin van een nieuwe revolutie! Wzawzdb!

  4. N-AFCA

    Als hij maar niet bedoelt dat er nog harder dan vorige zomer getraind wordt, want iedereen was al moe en geblesseerd voordat het seizoen begon..

  5. Litmanen

    Voorronde CL is een loterij. Je moet echt een beetje mazzel hebben om de groepsfase te halen. Snappen doe ik het overigens niet waarom een clup als Ajax twee voorrondes moet spelen.
    Een lijkt mij al moeilijk genoeg. Maar blijkbaar zijn ( redelijke) successen in het verleden geen garantie voor het heden.

    1. AFCAoostNL

      Dit gaat middels de Coëfficiëntenlijst dus hoe er in afgelopen jaren door onze Nederlandse concurrenten Europees en jezelf (in el en cl) gepresteerd is. Op basis daarvan voorrondes of ben je direct geplaatst. En heeft weinig met onze eigen (redelijke) successen te maken 😉

  6. Mooi

    We moeten in de voor bereiding al het niveau halen wat het komende seizoen de basis is en blijft anders kom je de voorronde niet door want dat worden sterke tegen standers en als dat niet goed gaat wordt er weer aan het elftal gesleuteld dus het team moet er snel staan.

  7. johnie stalker

    Voorbereiding of niet, Ajax speelt al jaren k*t tegen zogenaamd makkelijke tegenstanders: Steaua Boekarest, Dnjepr Dnjepropetrovsk… dus hou op met ‘ik hoop op een makkelijke tegenstander’.

    1. PvL020

      Makkelijke tegenstanders bestaan idd niet meer en de ploegen die je noemt kan ik nu niet zeggen dat het leuke ploegen zijn. Alleen maar afbraak voetbal om een succesje te hebben in Europa. Komt door het mooie systeem van de UEFA waar het alleen maar om de pingels draait.

        1. Kneks

          Zolang de competities nog niet zijn afgelopen is het ook niet mogelijk dat te weten he..

  8. Erdos

    Een uitgebalanceerde selectie verwezenlijken. Dubbele bezettingen. Leergierige bankzitters.

  9. toon61

    Let maar op jongens ,er word niks fansoenlijks gekocht ,en de cl halen ze ook niet ,ze wachten weer net zo lang met kopen ,zodat psv er met de spelers vandoor gaat .

    1. AFCA my World

      En alweer negatief,wanneer rot jij nu eens op,zolang je nooit eens iets positiefs te melden hebt hoor je hier niet !

    2. qaw123

      nee ik denk dat ajax serieus
      bezig is met aankopen
      ze moeten voor juli al een team hebben staan

Comments are closed.