Ajax strijdt met psv, feyenoord én AZ om prestigieuze opleidingsprijs

De_Toekomst

De strijd om de titel beste jeugdopleiding van Nederland gaat dit jaar tussen Ajax, feyenoord, psv en AZ. De laatste vijf jaar ging de prijs telkens naar feyenoord. Heel opmerkelijk want in Europees verband wordt Ajax steevast tot beste jeugdopleiding verkozen en tonen de feiten aan dat Ajax de club is waarvan de meeste spelers uit de jeugdopleiding actief zijn in Europa. Ach, waarschijnlijk ligt rotterdam volgens de kies-commissie niet in Europa. Of zouden zij telkens medelijden hebben dat feyenoord op sportief vlak al jaren geen andere prijzen behaald? We zullen het weer gaan zien. De uitreiking van de award voor dit jaar vindt plaats op 15 mei.

De Rinus Michels Award gaat dit jaar in ieder geval niet naar Amsterdam. Frank de Boer wist de prijs voor beste coach in het Nederlandse betaalde voetbal in de afgelopen twee jaar te winnen, maar de coach van Ajax is nu niet genomineerd. Phillip Cocu (psv), Fred Rutten (feyenoord), Ron Jans (PEC Zwolle), Peter Bosz (Vitesse) of Ruud Brood (NEC) gaan er mee aan de haal. De winnaar zal eveneens op 15 mei bekend gemaakt worden.

Related posts

22 Comments

    1. FdB=Ajax

      psv heeft één talent per 5 jaar ongeveer… De afgelopen jaren was dat Bazoer 🙂

  1. Hika77

    Vind het een prestatie van formaat wat Ron Jans laat zien. Sympathieke vent. Die mag van mij de trainersprijs wel krijgen.

  2. antonajax

    Haha mooi stukje, maar
    P$V? Kopen alles man! 010 kan ik nog inkomen, lopen wel wat talenten rond laatste jaren

  3. JCruijff

    Het gaat er niet om wie de beste jeugdopleiding heeft, het gaat er om wat je er mee doet. Welke criteria houd je aan? Gaat het om de accommodatie, aantal spelers dat in het eerste komt, aantal verkopen, opbrengst verkoop jeugdspelers? Ik weet niet waar de jury naar kijkt

  4. f-side64

    Ik denk dat ze die kut kakkerlakken ook iets gunnen dit is alleen 1 prijs waar je voor de rest geen fuck aan heb

Comments are closed.