Cruijff snapt dat Ajax zich wil versterken maar geeft ook waarschuwing

1125cruijff1

Johan Cruijff schuift binnenkort weer bij Ajax aan tafel om te praten over de ontstane problemen sinds de revolutie is ingevoerd. Met name Wim Jonk lijkt problemen te hebben met de ontstane situatie. Cruijff snapt dat Ajax naar versterkingen zoekt maar daar moet de club volgens Cruijff heel gericht naar kijken.

‘Je ziet dat de afgelopen jaren de jeugdopleiding en het eerste team dichter naar elkaar toe groeien waardoor het aantrekken van een speler van buitenaf steeds moeilijk wordt. Deze speler moet namelijk direct iets toevoegen en de jonge spelers beter maken. Dat is de afgelopen jaren niet gelukt waardoor Ajax nu niet opeens in paniek spelers moet gaan aantrekken. Ik noem dit voor het gemak het Rijkaard-model. Een door Ajax opgeleide middenvelder die aan het einde van zijn carrière gelouterd terug bij de club komt. Juist zo’n type middenvelder is ideaal omdat hij vanuit zijn positie het totale overzicht heeft en alle linies kan coachen. Helaas zijn dergelijke oud-spelers er niet of nauwelijks. De erfenis van een periode waarin Ajax voor die posities veel spelers kocht en de opleiding voornamelijk verdedigers afleverde’.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

27 Comments

  1. antonajax

    Een goede balans vinden tussen routiniers aankopen en eigen jeugd de kans bieden

  2. bezemsteel

    Heeft ie helemaal gelijk in. Goed rondkijken voor we van de zomer iets kopen. En niet spelers halen alleen om het idee dat er na dit seizoen perse iets gekocht moet worden. Ander komt er straks nog zo’n zimling geval

  3. Coenie

    Ik vind persoonlijk dat de media dit verhaal ontzettend opblaast. Afgelopen 4 jaar zijn er heel veel spelers vanaf de Toekomst de Arena ingelopen. Er is altijd gezocht naar de juiste balans tussen jeugd en ervaring en dat is vaak gelukt, alleen dit seizoen helaas niet. Dat Wim Jonk concludeert dat wat er afgelopen jaar gehaald is ook op de toekomst loopt geloof ik, maar daar zit nu juist het probleem: zonder ervaring heb je Jong-Ajax in de eredivisie! En laten we eerlijk zijn; die hebben het in de Jupiler leauge al lastig genoeg.

    1. Litmanen

      Helemaal mee eens! Je hebt nu eenmaal spelers nodig die voor bloed, zweet en tranen gaan. En ook Jonk weet dat we die niet in huis hebben. Zimling was een goede optie maar is helaas mislukt. Dat kan gebeuren, met Poulsen hadden we mazzel, maar dat had ook niemand verwacht.
      En ik denk zelfs dat we aan 1 zo’n type niet genoeg hebben en fdb denkt dat waarschijnlijk ook.
      Fischer is een goede optie, maar wordt hij topfit? Dat weet nog niemand. Dat hij talent genoeg heeft weet iedereen.
      Zelfs de zaakwaarnemer van Kishna……..

  4. Indojood

    Hij heeft alweer gelijk. Maar de eerste paniek aankoop heeft met Sinkgraven al plaatsgevonden.

    1. Remco425

      Sinkgraven was geen paniekaankoop. Die hielden ze al lange tijd in de gaten en was met zijn leeftijd voor de langere termijn gehaald.

      1. Indojood

        Gaat oplopen tot ? 12 miljoen. Sulejmani-achtige proporties. Let wel, ik vind hem ook goed maar is veel te veel geld voor uitgegeven.

        1. Remco425

          en met 115m op de bank is het toch redelijk risicoloos. Dat was het niet ten tijde van Sulejmani. Al vind ik ook nog steeds dat Sulejmani nooit echt een kans heeft gehad

  5. FdB=Ajax

    Cruijff heeft natuurlijk gelijk, maar dat is logisch.
    Ik snap alleen die laatste zin niet helemaal, want het is niet zo dat er nu geen ervaren (door Ajax opgeleide) middenvelders zijn. Ze willen alleen niet terugkomen; Sneijder wil nog te graag avontuur en Raffie laat zien dat hij gewoon niet echt een Ajax-hart heeft (zoals Rijkaard)

    1. Litmanen

      Sneijder dan wel? Laat me niet lachen. VdVaart is meer Ajacied dan Wesley met zijn plastic pop.
      VdVaart denkt tenminste nog over Ajax, Sneijder piekert er niet over!

  6. AFCA my World

    Als de genoemde spelers niet willen (yolanthe wil wel graag terug) moet je verder kijken en dan moet je alles op alles zetten om een N de Jong te halen,of toch proberen Sneijder terug te halen, dit soort spelers hebben we nodig !

  7. Velibor

    Poulsen speelde bij Sevilla en ik meen Schalke ,das wel wat anders als NEC en mainz!

    1. Remco425

      Poulsen had zo’n 230 wedstrijden gespeeld bij clubs als Schalke, Sevilla, Juventus en Liverpool. Dat hij bij Evian op de bank belandde kan gebeuren, mss verkeerd gebruikt? Bij Ajax was hij meestal zeer nuttig nadat hij zijn draai had gevonden.

      1. Litmanen

        Maar het was dus een gok. En omdat Ajax de hoofdprijs niet wil betalen kan dat goed of fout uitpakken. Zimling was uitgebreid gescout en niet door een paar Jokers, maar oa door De Boer zelf en Morten Olsen (die ook de komst van Poulsen regelde) . Maar god nog aan toe, van alle aankopen mislukt nu eenmaal de helft. Bij elke club trouwens. Bij AZ en Heerenveen komen een paar leuke spelers door en ze verdienen er lekker aan, maar je wikt niet weten wat er allemaal mislukt bij die clubs, daar hoor je nooit wat van.
        Van de mislukte aankopen van Chelsea en City kun je een hele competitie vullen……

  8. da mike

    jeugd en eerste groeien naar elkaar toe….
    hmm wordt de jeugd dan beter? of andersom?

Comments are closed.