Molenaar: ‘Cruijff zal niet lang wachten met ingrijpen’

1125cruijff1

Zo’n vijf jaar geleden besloot Ajax om de revolutie in gang te zetten en af te stappen van dure transfersommen en dure spelers. De jeugdopleiding moest zorgen voor voldoende nieuwe spelers voor het eerste elftal en trainer Martin Jol kon het veld ruimen. Inmiddels blijkt dat er toch scheuren ontstaan in de formule bij met name Wim Jonk en Ruben Jongkind op de Toekomst.

Beide heren staan namelijk tegenover De Boer, Overmars en Bergkamp en zijn nog steeds van mening dat Ajax vorig seizoen meer geld had moeten steken in de jeugdopleiding. Inmiddels is het zelfs zo dat Wim Jonk niet meer deelneemt aan de vergaderingen met het Technisch Hart. Keje Molenaar, destijds nauw betrokken bij de Revolutie, denkt dat Johan Cruijff snel zal ingrijpen omdat ook zijn goede naam op het spel zou staan.

‘Ik denk dat Johan snel gaat ingrijpen want er is heibel in de tent en zijn goede naam staat op het spel. Hij zal binnenkort met iedereen om de tafel gaan zitten en dit probleem oplossen. Het is een kwestie tussen volwassen mensen waarbij Cruijff van mening is dat een ieder na het gesprek weer samen door één deur moet kunnen in het belang van Ajax’.

Bron: AD

Related posts

28 Comments

  1. antonajax

    Frank en Johan hebben 4 jaar het gelijk aan hun zijde gehad. Nu loopt het 1 jaar niet en gelijk gezeik

  2. Geenemotie

    Laat die Molenaar lullen. Zodra er iets is en de naam Cruijff valt komt hij in de media. Slijmbal.

    1. steddie eddie

      ik vind molenaar een prima kerel met verstand van zaken. ik ben ook een cruijf aanhanger er komt een goede lichting aan maar dat duurt nog 2 jaar en een paar goede aankopen vooral achterin is niet verkeerd + een goede verdedegende mv met ervaring ben je gewoon nodig punt daar kan johan ook niet omheen

  3. Indojood

    Ik vrees voor de toekomst na Cruijff. Hij is polariserend en heeft niet altijd gelijk maar hij zowat de enige die altijd het belang van Ajax voorop stelt.

  4. Ajax4everandever

    Ach, je kan het nooit jaren lang op alle punten met elkaar eens zijn. Media kan het dan lekker opblazen. Dit wordt gewoon een lekkere pittige discussie intern met volwassen mensen. Daarna allemaal aan de bar een pilsje pakken en weer doorgaan. Hoort allemaal ook bij het spelletje. Niks nieuws en niet zo druk om maken.

  5. Charka53

    Het is zo de trein rijd van A naar B ,als je niet naar B wil dan stap je gewoon uit zo simpel als wat

  6. quadsboy

    Hahahahaha niet weer he dacht dat het beleid goed was achter de gesloten deuren, maar beetje voor beetje gaat er een kiertje open

  7. Marcie

    Het is moeilijk. Ajax moet altijd een goede balans vinden tussen talent en ervaring. Afgelopen seizoen iets te weinig ervaring in het veld.

    Probleem is dat de ervaring die Ajax zoekt nou eenmaal Euro’s kost en daarnaast moeten ze ook nog in Nederland willen spelen.

    Bovendien moet de ervaring het talent niet voor de voeten gaan lopen

  8. Slingertje.

    Er is maar 1 ding dat telt en dat is Ajax. dus Overmars kom van die geldkist af en stop meer geld in de Toekomst en op de Toekomst moeten ze eens gaan begrijpen dat je het met alleen jeugd niet gaat redden dus er moet een mix komen van ervaring en jeugdspelers.

    1. fjonkman

      Helemaal mee eens. Beide partijen moeten beseffen dat ze niet helemaal gelijk hebben. Ja er moet meer geld gestoken worden in de opleiding, maar alleen als er ook duidelijk wordt waar dat voor nodig is en het ook resultaat oplevert. Maar ook moet duidelijk zijn dat je zonder ervaren spelers je vooral buiten NL ieder jaar vroegtijdig van de mat gespeeld wordt. Kortom… Compromissen maken!! Zoals het nu gaat is duidelijk dat je een elftal krijgt dat uit balans raakt, zelfs met een trainer zo goed als de Boer!!

  9. Bertus02

    Eigen jeugd opleiden en ervaring binnenhalen gaan volgens mij prima samen. Ervaring kan jeugd beter maken. Je kunt niet leunen op alleen maar jonkies.

    1. Litmanen

      Precies. We willen geen jeugdelftal! We willen een sterk uitgebalanceerd team. Jeugd en ervaring. En een beetje Spaanse peper. Nou dat hebben we niet in huis, dus kopen. Geld zat.
      En gewoon jeugd in blijven passen, zoals fdb dat al vier jaar doet.
      Dat zou Jonk toch zeker ook moeten weten?

  10. JCruijff

    Ik ben er de volgende week. Wie niet wil luisteren naar mij kan zijn biezen pakken.

  11. toon61

    Als Cruijff niet ziet dat er spelers gekocht moeten worden ,doen ze het niet lopen ze de eerste jaren achter psv aan ,het is al niet om aan te gluren dit voetbal ,laat staan als ze niks kopen .
    Cruijff moet mooi in barca blijven ,hij lult poep

    1. Ajax4everandever

      Nee jij lult gezond, laten we het daar eens over hebben. Oh, nee liever niet eigenlijk.

  12. jojocoolio

    Wat gaat hij doen dan…. Ik bedoel voetballen kan niet meer en trainen doet hij ook niet… Hij zal toch ook wel zien dat er kwaliteit bij moet komen om mee te blijven doen… Zeker in Europa…

  13. -buitenkantje rechts-

    Het model Cruijff is dat jonge talenten snel doorstromen vanuit de jeugd. Bij Ajax blijven tot 23-25 jaar. Dan vertrekken naar een topclub voor veel geld en later rond de 30 financieel onafhankelijk weer terugkeren naar Ajax en zo voor de nodige ervaring zorgen in het team. Dus niet alleen jeugd, maar een mix.

Comments are closed.