Jeugdopleiding lijnrecht tegenover het beleid van het eerste elftal

Tscheu_La_Ling

Het AD weet te melden dat het tussen de jeugdopleiding en het beleid van het eerste elftal niet botert en het lijkt er daarom op dat de fluwelen revolutie van Johan Cruijff dreigt te mislukken.

Zoals eerder gemeld heeft Wim Jonk besloten om niet meer aan vergaderingen mee te doen omdat er naar zijn gevoel niet naar hem geluisterd wordt. Ook over de grenzen wordt dit nauwlettend gevolgd waar bijvoorbeeld Tscheu la Ling, die eigenaar is van het Slowaakse AS Trencin, enorm teleurgesteld is over hoe deze situatie zich ontwikkelt. La Ling: ‘Als het zo doorgaat, dreigt de revolutie inderdaad te mislukken. De verwijdering is zichtbaar en niemand staat open voor kritiek. De directie is niet capabel om het beleid uit te voeren, dus moet je kijken wie er boven staat. En als de raad van commissarissen het ook niet kan doorbreken, kom je uit bij één man’. Hiermee doelt Tscheu la Ling op de vader van de fluwelen revolutie Johan Cruijff.

Bron: AD

Related posts

23 Comments

  1. jojocoolio

    Misschien moeten ze beide wat water bij de wijn doen… Alleen met talent kommen we er niet tenzij de vorige club extreem slecht zijn… Over Europa maar te zwijgen… Een mix van beide moet ons ook weer Europees omhoog helpen daar ben ik zeker van….

  2. Lukoki4

    de jeugdige talenten komen nog te kort voor het 1e, misschien nog een jaartje of 2 geduld

  3. Sluk

    Het zijn toch allemaal volwassen mensen? Kunnen die niet gewoon bij elkaar zitten en verschillen van mening bespreken. Buiten dat je naar elkaar moet luisteren, is weglopen ook niet de manier om je zin te krijgen…

  4. nick-afca95

    Zonder ervaring kan je geen stabiele ploeg neerzetten. Maar de ervaren krachten mogen de jeugd niet in de weg zitten. Het is lastig daar een goede mix in te vinden en er moet van beide kanten water bij de wijn worden gedaan. De financiële middelen om beide kanten tevreden te stellen zijn er al. Ik hoop dat Cruyff een beetje kan bemiddelen

  5. Coenie

    Ach ja, “we” hadden natuurlijk ook al een paar jaar niet meer over straat gerold. Heb het idee dat het AD en de telegraaf op zoek zijn naar nieuws over Ajax!

  6. G-Force

    Volgens mij hebben we een goede doorstroming, talent genoeg, maar missen ervaring. Dus beide water bij de wijn en Ajax wordt volgend jaar weer kampioen!!

  7. Iceman

    Oké doe wat water bij de wijn. En ik vindt dat JC nu maar eens van zijn berg moet neerdalen van uit Barcelona en echt in Amsterdam en binnen Ajax ook werkelijk zijn ideeën en plannen persoonlijk moet uit zetten en niet via zijn collum’s in de telegraaf weer iets schrijven of roepen en verder niks doen hij heeft zijn mensen daar neergezet maar de helft van jeugd trainers zijn al weg bij Ajax en die gene die nu nog zijn zitten niet op een lijn dus doet iets JC

  8. jeroen81

    Altijd negatief nieuws als we zo door gaan pakken w de nooit prijs weer dus mensen stoken et vuurtje op en Johan cruijf zegt altijd wel dit dat zus zo maar laat em zelf ff wat meer doen en trouwens gewoon een paar jongens aantrekken en kampioen worden

  9. marcussboss

    we hebben op het moment spelers nodig die er al staan ! die het klappen van de zweep kennen…talent is leuk maar talent komt er wel.

  10. Ajax nr 1

    Je begint ALTIJD met opleiden bij de jeugd en leer ze voetballen en technieken die je in de hoofdmacht terug wil en moet zien anders heeft je jeugdopleiding GEEN zin. Maar als er 1 of andere koning genaamd FDB en MAATJES zitten die eigenlijk te kort komen om het goede beleid uit te voeren om maar niet te willen luisteren naar andere mede beleidvoerders. Als je daadwerkelijk een beleid wat helemaal van A tot Z is uitgestippelt wilt uitvoeren dan moet je alle neuzen de zelfde kant op hebben anders gaat het geheid mis en dat zien we dit seizoen al terug. Jammer dit allemaal maar sommige dingen kunnen gewoon niet. Dus neem je verantwoording en praat met elkaar en maak keuzes en kom je er niet uit DENK AAN DE CLUB AJAX ookal wordt je in de zeik genomen.

    1. Remco425

      het probleem is dus dat het beleid niet van A tot Z is uitgestippeld en dat de verschillen van meningen zijn ontstaan omdat het beleid op meerdere manieren te interpreteren is.

  11. Dinandd1994

    Die spelers wat ze nu halen zitten er toch niet langer dan 2 jaar. Ook de talenten die nu in het eerste rondlopen zitten er nog max. 2 jaar. Tijd genoeg voor de jeugd om door te sluizen, en ervaring is gewoon nodig. Je ziet t wel. Afgelopen 4 seizoenen altijd wel een paar goede ervaren mannen gehad, en we werden kampioen. Dit seizoen mannen met te weinig ervaring erin gehad, en niemand die het team op zwakke momenten nog op kan peppen.

  12. Slingertje.

    Ze moeten eens allemaal gaan begrijpen dat je het alleen met jeugd niet redt dat is dit seizoen wel gebleken. Er moet een goede mix komen van ervaring en jeugd.

  13. creutz1977

    Denk dat meneer jonk de pest erin heeft dat de Boer nog jaar blijft.. volgens mij zit hij gewoon op zijn stoel te azen

  14. Ajax4everandever

    Jij leest het nieuws echt niet he. Alleen maar afgeven op Frank en daardoor de plank volledig misslaan. Wel knap, maar ook heel dom.

  15. Remco425

    Michels haalde Vasovic, Cruijff haalde Arnold Muhren en Wouters en Van Gaal haalde Rijkaard terug. Zonder deze ervaren spelers had Ajax nooit de Europacups gewonnen die het gewonnen heeft. Ervaring is gewoon nodig juist ook voor de jeugd en De Boer geeft genoeg talent de kans. Als Jonk dit niet ziet of weet is hij stekeblind of uitermate ongeschikt.

    1. AFCA my World

      Voor het grootste deel heb je gelijk,maar het huidige probleem ligt eraan dat oud-Ajacieden niet terug willen omdat er in het buitenland nog steeds teveel voor ze betaald word en ze zichzelf nog te goed vinden, degene die wel terug willen zijn niet goed genoeg meer voor ons Ajax !

  16. Remco425

    klopt, maar het gaat mij erom dat er ervaring nodig is en Jonk dat kennelijk niet snapt. Daarbij, Vasovic en Wouters waren ook geen ex-Ajacieden. Er zijn heus wel betaalbare spelers, ze moeten alleen beter zoeken.

Comments are closed.