‘Transfer Sinkgraven kost Ajax mogelijk tot 12,5 miljoen euro’

0319ajax-dnipro_sinkgraven

Afgelopen winsterstop haalde Ajax Daley Sinkgraven naar Amsterdam. Er blijkt nogal wat onduidelijkeid over de exacte transfersom die Ajax heeft betaald voor de 19-jarige middenvelder. Die zou rond de 6,5 miljoen euro liggen, zo werd in januari gemeld. Later werd al een vaste transfersom van 7,5 miljoen euro genoemd die, door bonussen en andere toelagen, kon oplopen tot negen miljoen euro. Jaap de Groot meldt in zijn column in de Telegraaf nu dat Ajax mogelijk nog veel meer moet betalen.

‘Ajax moet 3 tot 6 miljoen euro meer betalen dan de aanvankelijk bedongen transfersom van 6,5 miljoen’, aldus De Groot. De transfersom zou zo maar eens dus op kunnen lopen tot 12,5 miljoen euro.

Bron: De Telegraaf

Related posts

42 Comments

    1. De Ajacied

      Slechte zaak hoor
      Geef gewoon eerlijk door wat er voor Daley betaald is en doe niet zo onprofessioneel !!!

        1. Anti sigi

          Maher is een naar mannetje en zie ik ook niet zo veel ontwikkeling in en daley wel

  1. Lukoki4

    waarom? waardoor? dat valt er uit dit stuk niet op te maken, graag meer info anders heeft dit stuk geen waarde

    1. Remco425

      Klaassen staat de jeugd ook in de weg net als al die andere basisspelers. Wat een onzin…

      1. FdB=Ajax

        Ben ik niet met je eens, Remco…
        Klaassen komt uit eigen opleiding en Sinkgraven is veel te duur gehaald (want het is geen ‘exceptioneel’ talent)

        1. Remco425

          klopt maar uiteindelijk staan alle basisspelers de jeugd in de weg. Eigen jeugd is een middel, geen doel. Dat vergeten de meesten. En wat is te duur? Eindelijk wordt er eens geld uitgegeven. Exceptioneel talent komt toch niet meer naar Ajax. Al het geld dus maar blijven oppotten waar Overmars zo bekend om staat en hier zoveel kritiek over krijgt?

    1. FdB=Ajax

      Niet voor een jongen van 19 met ‘exceptionele’ kwaliteiten…
      Wel een belachelijk bedrag voor Sinkgraven

          1. Toppertje

            Sinkgraven is 19 jaar. Of hij een exceptioneel talent is valt te bezien maar die loopt er bij Ajax op dit moment ook niet rond. Bazoer misschien. De anderen hebben ondanks hun leeftijd van 17 of 18 jaar nog nooit een officiële wedstrijd in Ajax 1 gespeeld. Dat is wat ik wel verwacht bij een exceptioneel talent. De hoogte van een transfersom is altijd discutabel maar een bedrag van 7 miljoen voor een van de grotere talenten van de eredivisie is niet goedkoop maar ook niet echt buitensporig.

          2. dickst14

            als je een supporter van ajax bent kijk je ook naar de jeugd. jij in beide gevallen niet dus.

          3. AFCA my World

            Ben jij wel een supporter als je nog nooit van Nouri hebt gehoord? Ken jij van Beek en Cerny wel ? Ook echte talenten !

  2. Mooi

    Wie maakt als het waar is deze fouten en niet de eerste keer zo gaat het wel hard met het geld waar ze zo zuinig op zijn en dan geven ze het uit en dan gaat het nog verkeerd.

  3. afcabass

    Hebben toch geld zat en ik zie in deze jongen veel potentie. Laat hem maar fijn spelen dan komt wel goed!

  4. Ajax nr 1

    We zullen het zien over 2 jaar of hij het waard is ja of nee. Maar ik denk dat het een goede investering is.

  5. tscheu

    Past in het Telegraaf plaatje van alles afkraken wat Ajax doet. Niet serieus nemen!!

  6. creutz1977

    Ja en misschien komt Messi ook naar ajax… echt zo irritant al die praatjesmakers die er wel iets van denken…

  7. Toppertje

    En waar baseert De Groot zich op? Niets anders dan stemmingmakerij. Jaapie IS de 5e colonne bij Ajax en schrijft ook de columns van Johan Cruijff. Niet zo gek dus dat hij nu hier mee komt omdat de stellingen binnen Ajax weer betrokken worden. Huidige directie moet dan even in een kwaad daglicht gezet worden terwijl bewijs niet wordt aangedragen. Komt niet erg logisch over dat een transfersom nog kan verdubbelen door bonussen.

  8. ajacied078

    Lekker belangrijk wat er betaald is. of moet worden. heb liever dat die jongen goed voetbal laat zien en dat we volgend seizoen die lampen uitdoven.

  9. AFCA my World

    Pas als er bronnen vermeld worden zou je het kunnen gaan geloven,maar als je een beetje weet hoe Ajax met geld omgaat kan het haast niet waar zijn,waarschijnlijk lult deze vent gewoon uit zijn nek,gewoon om ook wat te laten horen !

  10. Velibor

    Kwaliteit kost geld! Makkelijk zat ,daar zullen wel afspraken inzitten over evt doorverkoop ed,tja en dan nog ze hebben voor de rest niks uitgegeven dit seizoen dus wat is het probleem dat jong levert over 3 jaar waarschijnlijk het dubbele op!

  11. Geroldkohlen

    is totaal niet interessant dit verhaal, wat willen ze nou zeggen dat ajax wel degelijk geld uitgeeft?! haal gudelj nou maar binnen ,en emanuelson terug als back en een goede centrale verdediger, dan ben ik al tevreden!

Comments are closed.