Utrecht hangt wellicht straf boven hoofd vanwege walgelijke spreekkoren

utrecht-ajax_logo

Bij het competitieduel tussen FC Utrecht en Ajax (1-1) waren walgelijke spreekkoren te horen van het thuispubliek. Op internet is een filmpje opgedoken waar te horen is dat de Utrecht-aanhang minutenlang een antisemitisch lied zingt dat niet getuigd van een al te hoog IQ, zo blijkt aan de manier waarop men over nota bene de eigen ouders zingt. “Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best”, zo zongen de supporters van Utrecht. In gesprek met Metro zegt woordvoerder Miel Brinkhuis dat Ajax geen actie gaat en kan ondernemen. Hij geeft wel een seintje richting Zeist: “Het is aan de KNVB, die kan er wel tegen optreden.”

Persvoorlichter Martijn Versteeg van FC Utrecht heeft het filmpje ook gezien. “We gaan nu informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen”, laat hij weten. “Mocht blijken dat onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden”, zo luidt een schriftelijke verklaring van de club.

Mocht de KNVB een onderzoek instellen dan is dat slecht nieuws voor Utrecht. De club heeft nog een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek op zak. Mocht de aanklager van de KNVB er een zaak van maken, dan is de kans groot dat Utrecht een wedstrijd zonder publiek moet afwerken in De Galgenwaard.

Bron: Metro

Related posts

25 Comments

  1. De Ajacied

    Ja het IQ van deze gasten gaat niet hoger als 25
    Echt triest volk is het

  2. Pim Ruisendaal

    Aanpakken die gasten en stadion verbod geven. Stelletje zielige klootzakken zijn dat.

  3. antonajax

    Ja deden ze er maar eens wat aan. Als ik in het stadion zit hoor je altijd ‘scheidsrechter legt spel onmiddellijk stil bij kwetsende spreekkoren’
    Wanneer gebeurt dit dan ook eens..

  4. SPHAFCA

    Slaat nergens op. Iedereen die regelmatig in een voetbal stadion komt weet niet dat niets met “joden haat” te maken heeft. Dat aanstellen altijd.. Wij zingen ook genoeg dingen die niet kunnen, het hoort erbij.. anders ga je maar naar een hockeywedstrijd

    1. Ajaciedbrum

      Wat ben jij voor een onozele zulke dingen horen in geen een sport of waar dan ook thuis!!

  5. Ajax4everandever

    Wat is het verschil tussen gestoorde spreekkoren in een stadion en gestoorde reacties op een forum

    1. Geenemotie

      De haat van Utrecht is al jaren heel groot. Tegen Ajax spelen is DE wedstrijd van het jaar. De club is ook verantwoordelijk voor dit sfeertje. Vaak genoeg wordt de wedstrijd tegen Ajax door trainers van Utrecht heel groot gemaakt. Het vijandige slaat ook over op supporters. Bizar te zien hoe de Ajax haat wordt gecreëerd. En dan roepen dat ze ( bestuur) het aanpakken. Laat mij niet lachen. …….

  6. Johan065

    Laat ze blij wezen dat ze 1 wedstrijd per seizoen een vol stadion hebben die sukkels.

  7. AFCAJasper

    Jongens wat een commotie allemaal. Dit hoort bij voetbal, wij zijn even slecht daarin, maar wij zijn wel Ajax en wij zijn de beste!!!

  8. jojocoolio

    En de spelers van ons eerste…. Welke straf krijgen die na deze wanprestatie ?

    1. Ajaciedbrum

      He kun je ook een keer positief zijn dan altijd dat negatieve gezeik je kunt niet elk jaar kampioen worden en niet altijd de stèren van de hemel spelen accepteren zul je is een keer moeten successupporter(s)

      1. jojocoolio

        Positief ben ik als het positief is wat ik constateer.. Ik zie de laatste tijd heel veel fouten en als jij dat niet ziet is dat een beperking waar ik je niet mee kan helpen… Misschien dat jij lekker in 010 moet gaan kijken daar je altijd positief blijven ook al haal je 17jaar geen schaal…. Wij Amsterdammers zijn kritisch maar ik zal nooit me club in de steek laten… Ik constateer en reageer en wie ben jij om mij te vertellen wat ik moet doen!

        1. Ajax4everandever

          Het is een mening van Brun net als die van jou jojo. Alleen die van Brun zijn normaal

        2. Ajaciedbrum

          Hier zeg je zelf dat je alleen positief ben als het positief is dus succes supporter en ga zelf lekker naar 010 nep Ajacied!

  9. Remco425

    Er zijn grenzen wat betreft spreekkoren en deze zijn over die grens gegaan. Dit kan gewoon niet.

  10. maikel461

    Utrecht heeft meer punten (en dat is al niet veel) dan het gemiddelde iq van een utrecht supporter…..

  11. MakeOne

    Sjonge…een wedstrijd zonder publiek spelen als straf…tis wat!

    Tegen het moderne voetbal zijn, en dat uiten middels een spandoek met een oliesjeik d’r op….nee!!!!! Dat is een dikke boete waard!!!

Comments are closed.