‘Dijks in belangstelling Vitesse en tweetal buitenlandse clubs’

1006mitchell_dijks1

Mitchell Dijks moest aan het begin van dit seizoen vertrekken bij Ajax. Dijks tekende in augustus een tweejarig contract bij Willem II en daar doet hij het dit seizoen heel verdienstelijk. Zo goed zelfs dat de verdediger, ondanks een nog doorlopend contract in Tilburg, in de belangstelling staat van Vitesse en nog twee buitenlandse clubs, zo weet Voetbal International maandagavond te melden.

De voormalig jeugdinternational, die met Ajax overigens één keer kampioen werd, speelde dit seizoen al 23 competitiewedstrijden voor De Tricolores. In maart gaf de linksback nog aan dat hij voorlopig bij Willem II wil blijven.

De 22-jarige Dijks speelde in de jeugd bij FC Volendam en doorliep vervolgens de jeugdopleiding van Ajax. Voor Ajax speelde hij zes duels in de Eredivisie. Vorig seizoen werd hij door Ajax verhuurd aan sc Heerenveen.

Bron: VI

Related posts

23 Comments

  1. jojocoolio

    Zucht…. Zo goed… Vitesse heeft ook Jan Arie achter in staan… Die kwam ook van Ajax.., spelers gaan en ontwikkelen dat is goed… Maar Ajax heeft de meeste spelers voortgebracht in de competitie die kunnen niet allemaal bij Ajax blijven spelen… En dijks bij Heerenveen was ook een drama….

  2. slm020

    begrijp vaak niet dat AJAX ze af en toe gewoon is langer laten rijpen bij een andere eredivisie clup . Ze blijven gewoon van AJAX maar kunnen wel verder ontwikkelen !! Soms heb je pech ermee en de andere keer geluk !! En zijn ze dan als nog niet goed genoeg voor AJAX kun je ze altijd voor een normale prijs kwijt aan die clup 😉

  3. AFCA my World

    Nooit moeten laten gaan,ook vanwege dat mannetje van glas die Frankie zijn beste vriend is,en veel te vaak geblesseerd is en zelf denkt dat hij de beste speler van de eredivisie is !

    1. joodtotinmijndood90

      Frankie heeft oogkleppen op voor z’n schoonzoontjes.. Boilesen aanvoerder Echt middelmatig

  4. 413jeppa

    heb dijks altijd meer als een centrale verdediger gezien, mede Door zijn bouw. als linksback heeft hij het bij ons niet kunnen laten zien. Maar had graag gezien dat hij nog bij ajax had gezeten en de kans had gekregen voor en plek centraal. zeker gezien de vorm van boilesen. dan kan je hem gwn linksback zetten want slechter als onze Nicolai kan het niet worden.

  5. KBouter

    Schei allemaal uit man, Dijks..komt veel te veel tekort voor mijn cluppie,,en vboor alle azijnzeikers..jaren trug jubelden jullie nog vooe Boilissen, sukkels!!

    1. Litmanen

      Jaren geleden dacht ik: eindelijk een echte kerel achterin bij Ajax! Iemand die kopduels wint! Iemand die een duel aangaat om te winnen! Maar ja, niet zo lief voor de trainer als Boilesen.
      Toen dacht ik al : die gaat het niet redden, want geen leerling van fdb.
      Kijk het er maar op na, paar weken geleden, tijdens de discussie over Boilesen, schreef ik: ze hadden Dijks nooit moeten laten gaan!

      1. FdB=Ajax

        Heeft niks met het gedrag van Dijks te maken dat hij weg mocht bij Ajax hoor, meer met zijn draaicirkel.

        1. Litmanen

          Nee Boilesen heeft een prima draaicirkel haha, maar die bal komt steeds bij de verkeerde kleur…..

  6. Joeguh9

    Dijks is echt geen Ajax niveau hoor! Leuke speler voor de subtop! Prima keuze geweest om te laten gaan!

  7. kLASSE20

    ajax is niet slim geweest nu staat boilesen bij ons linksachter terwijl dijks zeker twee klassen beter is

  8. ToonHJ

    Dijks heeft mentaliteit. Hij beseft dat, als je in een Ajax shirt speelt, niet 2x van Pec Zwolle kan verliezen. (KNVB beker + JC schaal) Dit soort mentaliteit mis je. Ajax waardig!

  9. -buitenkantje rechts-

    Dijks is groot en fysiek sterk, maar niet echt wendbaar en geen verfijnde techniek. Op dat moment niet de verdediger die je graag in Ajax1 wilt zien. Mooi dat hij zich goed ontwikkeld heeft bij Willem II. Ik hoop voor hem dat hij een mooie transfer maakt.

  10. ajax-belg

    Dijks pas niet in plaatje Ajax: een grote sterke speler met groeimarge. we kiezen voor smurfen zoals serero .

Comments are closed.