De Boer heeft begrip voor keuzes FC Twente-trainer Schreuder

0405utrecht-ajax_deboer

Frank de Boer begrijpt de keuzes die FC Twente-trainer Alfred Schreuder afgelopen zaterdagavond maakte in de thuiswedstrijd met psv. De coach stelde nogal wat reservespelers op en verloor het duel uiteindelijk kansloos met 0-5.

‘Dat zij een aantal basisspelers aan de kant hielden is begrijpelijk. Dinsdagavond spelen ze de halve finale van de beker en als je dan twijfelgevallen hebt neem je het zekere voor het onzekere, ik had hetzelfde gedaan als je in de competitie niks meer te winnen hebt’. Door de nederlaag van FC Twente en het gelijkspel van Ajax bij FC Utrecht kan de ploeg uit eindhoven aankomend weekend kampioen worden. Het moet dan zelf thuis winnen van PEC Zwolle en Ajax moet de uitwedstrijd tegen Heracles verliezen.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

32 Comments

  1. VAK410THEBEST

    dan is t altijd competitie vervalsing. iedereen geeft tegen ajax altijd 200%.

    1. Ajax4everandever

      Daar mogen we trots op zijn. Dat geeft aan dat ze respect hebben voor Ajax. Mooi toch.

  2. FdB=Ajax

    Ik heb gisteren even gekeken naar Studio Voetbal en ondanks dat ik Frank erg hoog heb zitten en altijd blij ben geweest met hem kreeg ik wel wat twijfels bij dat gesprek gisteren…
    Het viel me op dat FdB telkens als excuus gebruikt dat tegenstanders tegen Ajax altijd met 11 man op eigen helft spelen waardoor Ajax geen hoog tempo kan spelen. Hier zit natuurlijk wel wat in… maar in plaats van steeds maar naar de tegenstander te wijzen, kun je ook zelf actie ondernemen! Wat kun jij zelf doen om de situatie te verbeteren? Hoe de tegenstander speelt, daar heb je geen invloed op. Dus stop nou eens met dat de hele tijd te benoemen! Misschien wordt het eens tijd dat Ajax zijn speelstijl aan gaat passen, want blijkbaar levert deze tactiek geen reet op!

    1. scen129

      Deze tactiek van hem levert wel degelijk wat op kijk maar we hebben in deze speelronde meer punten dan vorig seizoen toen werden we kampioen het komt gewoon omdat psv zo’n goed seizoen speelt dat we geen kampioen worden

      1. creutz1977

        mee eens.. we moeten gewoon realistisch zijn selectie van psv was dit seizoen gewoon beter en hun sterkhouders zijn gebleven in tegenstelling van die van ajax.. ajax was helaas terug bij af.. dat is gewoon voetbal.. daar krijgt psv weer mee te maken als depay en wijnaldum vertrekken.. ajax is 4 jaar achterelkaar kampioen geworden.. word echt moe van dat negatieve.. mensen wees ook een beetje realistisch…

        1. Velibor

          Mee eens hoor als PSV eind vh seizoen leeggeplukt word dan blijft er weinig over volgens mij want die depay is dan wel een arrogant eikeltje maar hij kan wel voetballen natuurlijk.

        2. f-side64

          dit is dus een brevet van onvermogen bij het technische hart en in de scouting afdeling

    2. Litmanen

      Ajax speelt al veertig jaar tegen 10 verdedigers en 1 aanvaller thuis. Behalve tegen de topclubs.
      Dat had Van Gelder gisteren moeten zeggen tegen fdb!!!!
      Niks nieuws Frank. En al die jaren speelden we ze stuk met een hoog en snel niveau.

      Onzin excuus dus van Frank. Wanneer gaat een journalist dit nou eens tegen Frank zeggen als hij weer met dat lulverhaal komt over ingraven!

    3. Ajax4everandever

      Heb je wel goed geluisterd? Hij gaf duidelijk aan dat het team niet heeft gebracht wat hij had verwacht. Als je daarmee te maken hebt plus tegenstanders die zich terugtrekken dan heb je een probleem. Wel alles goed luisteren aub. Ik vond Frank de rust zelve ondanks vele aantijgingen, terecht of onterecht, van de kant van de gasten. Ze probeerden hem uit zijn tent te lokken maar dat lukt je bij Frank gewoon niet. Maar een ding was duidelijk en dat is dat Frank met over het spel van zijn eigen team ook niet tevreden was en dat er een hoop week aan de winkel is. Kortom, luisteren ajb.

  3. Charka53

    Je heb gelijk ,in het zelfde programma zij Jan Mulder hoe Ajax zou moeten spelen daar heeft hij toch een punt lekker ouderwets op de aanval je krijg dan vlugger een goal tegen maar wij krijgen een leukere wedstrijd te zien en gaan ondanks een mogelijk verlies toch met een goed gevoel naar huis

    1. Velibor

      Ja ouwe Jan had in deze wel gelijk helaas en als je zegt dat Barcelona ook zo opbouwt en speelt dan ben je niet realistisch want daar speelt de wereldtop en daarboven nog een kereltje dat luisterde naar de naam Messi.

      1. Ajax4everandever

        Het gaat om het principe achter het speletje van Barcelona. Dat snapt een kind zelfs.

    2. Ajax4everandever

      Als Ajax dat doet dan wordt elke speler die aanvallend speelt en de bal verliest hier ter plekke afgemaakt.

  4. Slingertje.

    De fans betalen om naar hun sterkste elftal te kijken en niet naar een B-team. Maar clubs en staf hebben al jarenlang maling aan de fans ongeacht welke club.
    Hij kan zich beter druk maken over die wanprestatie van gisteren in Utrecht.

    1. vak410

      Ik denk dat ik maar een seizoenskaart ga kopen voor de training want ik hoor altijd dat dat zo goed is

  5. -buitenkantje rechts-

    Stel, je bent trouwe supporter van Twente. Je cluppie heeft 3 punten in mindering gekregen door financieel wanbeleid aan de top. In de competitie is niks meer te winnen, maar PSV komt op bezoek. Je denkt een echte topper. Een mooie gelegenheid om de mannetjes uit Eindhoven te laten zien dat Twente echt nog bij de top van Nederland hoort. Je gaat er eens lekker voor zitten. Heeft Schreuder een gedemotiveerd en niet ingespeeld B team opgesteld en word je cluppie thuis met 0-5 van de mat getikt.. Begrip voor??..

    1. Remco425

      je zal die supporters niet meer horen als ze zich dinsdag plaatsen voor de finale

  6. Ajax4everandever

    Het is heel logisch. Voor Twente de enige kans voor direct Europees. Vooraf netjes aan de supporters en buitenwereld aangegeven. Hoor je vervolgens rumoer uit de Twente hoek? Nee dus. Laten wij dan niet reageren voor een supporter van een andere club. PEC speelde ook niet bepaald op 100% maar won de wedstrijd vrij gelukkig. Iets andere tegenstander ook. Dinsdag moet Twente er staan. Gaan ze er tegen PEC met 3-0 of meer af dan hebben ze een probleem.

Comments are closed.