De Boer: ‘Maakten aanvallend verkeerde keuzes; Sigthorsson niet goed genoeg’

0405utrecht-ajax_deboer

Frank de Boer gaf na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) tegenover Fox Sports aan dat de ploeg het gelijkspel volledig aan zichzelf te wijten heeft. ‘We hebben de zege in de tweede helft laten liggen omdat we aanvallend de verkeerde keuzes maakten. Met een 0-1 voorsprong moet je dit beter uitspelen. Dan krijg je de deksel op je neus. Dat kunnen we onszelf verwijten. Dat is meestal voetbalintelligentie en ervaring.’

De Boer gaf aan niet tevreden te zijn geweest over zijn spits Kolbeinn Sigthorsson. ‘Hij was niet goed genoeg vandaag. In het begin kreeg hij wel een knietje in zijn dijbeen. Maar toch verwacht je dat hij meer kan brengen. Hij heeft wel veel kopduels gewonnen, dan moeten anderen daar beter op anticiperen. Maar hij moest betere keuzes maken in balbezit, dat gold overigens niet alleen voor hem, ook voor anderen.’

De coach was wel tevreden over de invulling van zijn middenveld. ‘Je kijkt dan naar de tegenstander. Op het middenveld stond het goed met Serero in de controle en Klaassen meer aanvallend tegen hen. Daar was ik wel tevreden over. Serero speelde goed in de controle. Voor hem is dat zijn beste positie. Voor Davy misschien wel achter de spits of rechtshalf. Maar je kijkt altijd naar het team en de tegenstander.’

De Boer liet weten zich geen zorgen te maken over de tot zes punten geslonken voorsprong op feyenoord. ‘We moeten niet naar feyenoord kijken en gewoon onze eigen wedstrijden winnen. Daar houd ik me meer mee bezig dan met feyenoord.’

Bron: FoxSports

Related posts

41 Comments

  1. jojocoolio

    Dat roepen de supporters al het hele seizoen…. Maar nee die snappen het niet pffff…

  2. nicks

    sjoerd mossou is een visionair! contactgestoord wereldvreemd en comtactgestoord! opsomming van het technisch hart

  3. creutz1977

    het seizoen is al een tijdje gespeeld.. waarom sigi nu nog in de spits staat is puur om hem in de etalage te zetten.. zodat hij in de zomer weg kan.. zo werkt dat nou eenmaal.. hoop dat ze goed gaan kijken naar de juiste versterkingen voor volgend jaar..

  4. dickst14

    sigthorsson snapt het ajax systeem beter dan zivkovitch volgens de boer. dat zal best wel, maar als elke bal van je voet springt en je bent overal te laat dan is het snappen van een systeem niet zo relevant lijkt mij. En is er nou echt geen betere back dan v Rijn bij ajax? wat een drama weer vandaag.

    1. AFCARay

      Van zijn voet springt?? Als ze nou eens ballen op maat gaan geven dan springt er geen enkele bal weg van iemand ze voet dus lul niet….
      en zivkodrama loopt naast z’n schoenen dus die moet helemaal niet gaan beginnen….

  5. Robin

    Frank moet de hand in eigen boezem steken. Steeds weer dat zelfde gelul van hem en die kut opstellingen. Klaar met hem! Bedankt en nu optyfen aub!!!

    1. AFCARay

      Die spelers moeten hand in boezem steken, die spelen als natte kranten en met die opstellingen is niks mis….
      Als iedereen nou eens een bal strak inspeelt en in de voeten speelt dan springt er ook geen bal van iemand z’n voet….
      Dus ff stil zijn met je zinloze opmerkingen

  6. JackattackAfca

    Jij snapt het ook lekker, achterlijke opmerking. Een keer geen kampioen worden en het is gelijk allemaal kut. Vorig jaar was de Boer nog een god en nu moet hij optyfen. Nee jij snap het helemaal!!

  7. AFCARay

    Triest sigthorsson afmaken….
    Als de rest nou eens een pass goed geeft dan speelt iedereen beter en kan kolbeinn ook scoren maar als ze allemaal kansloze ballen geven kan hij er niks mee…..

  8. Slingertje.

    Oud nieuws de Boer.
    Kolbein krijgt ook bijna geen bruikbare ballen omdat teveel spelers alleen maar met zichzelf bezig zijn.

  9. pietprecies

    Frank gaat nu zeker na de zelfde opticien als zijn broer, EINDELIJK ZIET IE HET. Nu nog niet meer opstellen die IJslandse niksnut..

  10. Ajax4everandever

    He paullus. Je cluppie heeft weer gewonnen he. Maar ja was ook een makkie tegen de b keus van Twente.

      1. Velibor

        Gewoon voor erbij misschien? Topclubs hebben dat nml wel es,btje ruim in spelers zitten is altijd fijn en dan hoef je ook niet gelijk in een stuip te schieten bij blessures tenminste als je je dat kunt veroorloven en sorry maar dat kunnen ze zich veroorloven nu,er kan ook niet altijd een speler doorbreken uit de jeugd wat logisch is.

        1. Ajax4everandever

          Volgens mij zitten we op het middenveld al heel ruim in ons jasje. Vandaar mijn vraag, voor wie dan. Je hebt er geen 7 nodig. Ze moeten ook regelmatig aan spelen toekomen en er komen er vanuit de opleiding ook weer aan.

          1. Velibor

            Nou ik vind als je zo’n type pröpper kunt halen dan moeten ze dat gewoon doen want das niet bepaald zo’n gebakje als die zimling of hoe die ook mag heten en nou haal ik misschien een Ajax speler onderuit maar die vind ik rood-wit onwaardig en das nou een voorbeeld van verkeerd inkopen.

          2. Ajax4everandever

            Blijft Pröpper er toch eentje te veel in mijn ogen. Zimling telde ik al niet meer mee. Is een huurling en die zie je sowieso niet meer terug.

  11. Toppertje

    Hoor het hele seizoen al dat spelers de verkeerde keuzes maken. Je zou zeggen dat je daarop kunt trainen. In dat geval lukt het blijkbaar niet om het over te brengen en zou de Boer hier over moeten nadenken. Zelf denk ik dat het gewoon een gebrek aan kwaliteit is en moeten we ons de resterende wedstrijden maar verder verbijten en hopen dat de directie heeft geleerd en doorselecteerd.

  12. Robin

    Het eerste jaar De Boer was het goed en daarna werd het alleen maar slechter!! Feit!!! Bij geen enkele andere trainer zou dit gepikt worden! Wake up!! #kaartenhuis

    1. ACABafca

      Robin je snapt er niks van hetgeen waar we nu mee bezig zijn. T duurt ff maar t kan niet allemaal in een x goed zijn duurt ff maar krijg je ook wat wzawzdb elk jaar kampioen lulkt geen enkele club wij zijn op de goede weg maar as t ff niet lukt moet je je vette bek dichthouden en niet meteen gaan janken t is een revolutie en dat duurt ventje

  13. pietprecies

    Die IJslandse struikelaar kan misschien best scoren, dat laat ie ook bij IJsland zien maar dat is ook echt het enige wat hij nog kan, statisch als een standbeeld, traag, draaicirkel van een vrachtwagen. Hij past gewoon niet in dit spelletje, daardoor gaat heel de groep uit z’n systeem lopen omdat ze hem in de combinatie gaan vermijden. Siggy zou bij een tweede of derde klasser uit Engeland wel uit de voeten kunnen maar het gaat hem op een hoger niveau gewoon te snel.

  14. -buitenkantje rechts-

    Als een trainer een speler bij naam noemt als oorzaak van slecht spel dan is het met deze speler meestal wel gedaan bij de club. Verwacht ook niet dat hij nog opgesteld gaat worden nu. Het systeem dat Ajax een aantal jaren succes heeft gebracht gast nu tegen werken. Het is te voorspelbaar, tegenstanders weten het nu wel. Bovendien zijn een paar dragende spelers al een tijd hopeloos uit vorm. Met een spits die 20 tot 25 doelpunten maakt in een seizoen was Ajax gewoon weer kampioen geworden. Goals geven zelfvertrouwen en laten het team makkelijker en beter spelen.

Comments are closed.