Ajax speelt gelijk tegen FC Utrecht: 1-1

utrecht-ajax_logo

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niet weten te winnen. Lang leek Ajax de drie punten mee te nemen uit de Galgenwaard door een eigen doelpunt van Leeuwin. In de slotfase ging het echter alsnog mis en moesten de Ajacieden genoegen nemen met een punt.

De laatste jaren had Ajax het altijd vrij lastig in de Galgenwaard en ook nu was het voor de thuisclub weer de wedstrijd van het jaar. Het offensief van FC Utrecht bleef echter uit en Ajax hield zich makkelijk staande in de eerste helft. Een vrije trap van  Lasse Schöne keerde via de lat terug in het veld en dat was ook meteen het hoogtepunt in de eerste helft.

Na de thee kwam Ajax op voorsprong maar had daar wel de hulp voor nodig van Ramon Leeuwin. De speler werkte een corner achter zijn eigen keeper en bezorgde Ajax de voorsprong. Utrecht ging daarna feller het duel aan maar het was met name Ajax wat zeer slordig omging met de kansen en vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren kreeg. Gévero Markiet kwam in de ploeg en scoorde de 1-1. Leeuwin maakte het zijn ploeggenoten vervolgens nog wat moeilijker door Nicolai Boilesen hard neer te halen en een rode kaart te pakken. Ajax bleek echter niet in staat dat voordeel uit te buiten.

FC Utrecht – Ajax 1-1 (0-0)

’51 Leeuwin 0-1 (ed)
’85 Markiet 1-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 17.500
Gele kaarten: Diemers (FC Utrecht), Bazoer, Veltman (Ajax)
Rode kaarten: Leeuwin (FC Utrecht)

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Duplan, (/25 Oar),  Janssen, (/81 Markiet), Diemers, Ayoub, Peterson, (/64 Rubin), Haller, Letschert, Hardeveld

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Nick Viergever, Nicolai Boilesen, Riechedly Bazoer, (/73 Jairo Riedewald), Davy Klaassen, Thulani Serero, Anwar El Ghazi, Kolbeinn Sigthorsson, (/72 Richairo Zivkovic), Lasse Schöne (/88 Ricardo Kishna)

Related posts

34 Comments

 1. Coenie

  Frank moet toch nu wel weten dat als je deze ploeg een voorsprong wil veilig laten stellen je ze NIET moet laten verdedigen enlaten inzakken? Dat is vragennom problemen. Ikzelf had het nog niet bedacht of die Markiet schiet hem er in. En dan 5 mi uten voor tijd toch weer een aanvallende wissel. Volgens mij is de aanval de beste verdediging !

 2. tscheu

  Het zit er gewoon niet in dit jaar. Zonder spits en buitenspelers (Sigi besteed ik geen woorden meer aan, Schone is en kan het niet, El Ghazi slecht) valt er ook niets te verwachten. Maar hopen op de 2e plaats en volgend jaar beter!

  1. Charka53

   Inderdaad het is en blijft triest wat ze laten zien en zelf een doelpunt maken kunnen ze niet jammer

   1. Lollo21

    Dus als el ghazi miss 3 wedstrijden minder speelt is hij meteen slecht ik vind hem samen met bazoer de grootsten talenten van dit jaar!

 3. antonajax

  Echt slecht dit zeg. Pfff op naar volgend seizoen en hopen op plaatsing CL

 4. bezemsteel

  Achja het seizoen is toch al verloren, dus we moeten er ook niet te veel over piekeren. Zolang de kakkerlakken ons niet inhalen vind ik het het allemaal best

 5. quadsboy

  Johan ik wil je horen vertel nou wat over onze trainer Frank,praat maar ouwe want dit is bullshit ik weet dat de spelers op het veld het zelf doen maar jij stelt de beste op. Zeg het nogmaals de jeugd is niet rijp voor dit de jeugd zijn invallers en de hele team zijn invallers in mijn ogen

 6. Slingertje.

  Waardeloos weer. Die verdediging is echt lachwekkend slecht en v Rhijn liet maar weer eens hoe watvoor middelmatige speler het eigenlijk is met soms een uitschieter.

  1. Cees1966

   Je kan alleen de verdediging wel de schuld geven (wat ook is) maar aanvallend is het nog veel slechter. De complete aanval kan niet meer mee. Sigi en schone zijn klaar bij ajax, beste tijd gehad.

 7. Joots

  Ado – Ajax 0-1 voor, daarna 1-1. Willem II – Ajax 0-1 voor, daarna 1-1. Utrecht – Ajax 0-1 voor, daarna 1-1..
  Puur omdat dit Ajax genoegen neemt met een 1-0 overwinning! Doelpunten maken en vernederen die gasten.

  1. quadsboy

   Kijk daar eens dat waren 9 punten die je zomaar en echt zomaar weg geeft en je kan er makkelijk een paar wed erbij doen zonde man zonde

 8. pietprecies

  El Ghazi en kishna wordt veel te snel verwacht dat het dragende basisspelers zijn maar dat zijn zij totaal niet.. Af en toe spelen ze aardig maar het is veel te veel niet effectief gepiel. Schone is ook geen buitenspeler. Zit ook in een vormdip. Daar kan FdB niks aan doen, er is simpelweg geen beter materiaal op de plekken, waar hij wél wat aan kan doen is die dorpsgehandicapte sigthorsson dan opstellen, wil je daar namelijk überhaupt wat aan hebben, dan moet hij aanvoer krijgen, niet twee van die pingelaars die alleen maar zelf naar binnen willen, dat is niet erg maar zet dan zivkovic neer, die kan wel een 1-2tje aangaan zonder over z’n veters te struikelen. Ik hoop dat Fischer snel weer fit is en milik en dat ze gewoon een type heitinga terug halen die wel de boel achterin op scherp kan zetten als dat nodig is zodat knaapjes als boilesen eens echt op hun flikker krijgen, veltman kan in mijn ogen best een soort jan Vertonghen worden maar dan moet er wel een sloper naast hem staan die het vuile werk op knapt en viergever is alles behalve dat..

 9. jojocoolio

  5 wedstrijdden nog om 10 punten te halen Pfff…. We gaan ze toch geen hoop geven in kakkerlakkencity

 10. polaroids

  Dan hoor ik Frank zeggen dat Sigi te weinig heeft gebracht. Het publiek wist dat al jaren!!!!! Hij had Zivkovic in moeten zetten!!!

 11. Arnaud

  Sigthorson heeft 8 keer balcontact gehad, 7 keer balverlies en 1 gelukkige pass richting medespeler. Wat een aanfluiting!

  1. Cees1966

   Je kan het je toch niet voorstellen dat die drie zoutzakken op de bank dat niet zien dat die Sigi totaal niet kan voetballen, en dan nog een contract voor volgend jaar geven!

   1. Arnaud

    Dat contract hebben ze gedaan zodat hij hopelijk nog verkocht wordt ipv transfervrij de deur uit wandelt….

    1. Cees1966

     Je denkt toch niet dat er een club waar dan ook deze speler gaat kopen! Je had zijn salaris volgend jaar kunnen uitsparen dat is het maximale wat je voor deze krant kan krijgen.

 12. Ajax4everandever

  Oke het spel is verre van mooi maar alleen PSV heeft meer doelpunten.
  Oke de verdediging oogt niet al te best maar Ajax heeft maar een doelpunt meer tegen dan PSV
  Gaat het deze competitie nu echt zoveel slechter? Sinds jaren hebben we niet zoveel punten gehaald.
  Kortom de spelersgroep is helemaal niet verkeerd maar de uitvoering is waar het aan schort.
  De huidige spelersgroep kan veel beter. Met een bescheiden aanvulling vanuit de eigen opleiding kan het volgend seizoen een mooi jaar worden met een jong team. De spelers moeten nu het vertrouwen krijgen dat ze ook zonder risico mooi kunnen voetballen. Daar ligt de uitdaging. Om dat over te kunnen brengen kunnen we best wat oud Ajax spelers gebruiken. Actief of niet actief.
  Ik heb er alle vertrouwen in en, duurder of niet, de overschrijving staat klaar voor een nieuwe seizoenskaart.

 13. Robin

  Er moet godver gewoon ingegrepen worden!!! Ajax gaat op deze manier gewoon naar de klote!!! Geld genoeg, kut opstellingen, kut Overmars, chemie ontbreekt al jaren en wij pikken dit allemaal!!!!!!! Onvoorstelbaar triest…….

 14. Ajax4everandever

  Er moet inderdaad ingegrepen worden Robin. Ik ben het 100% met je eens. Al die zgn. Bagger succes supporters per direct opzouten van het forum. Wegwezen en nooit meer terugkomen. Normale discussies zonder schelden en tieren maar met argumenten. Krijgen we met een stuk of 10-15 forumleden een puik forum voor nu maar uitbreiding zal snel volgen

 15. Robin

  @Ajax1963: Als jij dat vindt is dat jouw goed recht! Liever zielig en rationaliseren dan als een kuddedier alles pikken en zien dat de boel naar de kut geholpen wordt.

  1. Ajax4everandever

   Er is een verschil tussen een kuddedier, discussiëren met normale argumenten en woorden of telkens alles en iedereen afzeiken. Jij, robin, zit in ieder geval in de laatste categorie.

Comments are closed.