‘Je beseft dat Ajax contactgestoord is, wereldvreemd en zwaar autistisch’

seizoenkaart

Onlangs kondigde Ajax zonder blikken of blozen aan dat de eigen supporters vanaf komend seizoen flink meer moesten gaan betalen voor hun seizoenkaarten. De voorgenomen prijsverhogingen zouden voor 8000 fans zelfs betekenen dat ze vijftig procent meer kwijt zullen zijn aan hun jaarkaart. “Het voetbalseizoen is in een beslissende fase en nadert zijn ontknoping. Met de huidige stand in de competitie komt deelname aan de voorronde van de UEFA Champions League in het seizoen 2015/16 steeds dichterbij”, stond in de begeleidende brief die de supporters in de bus kregen. Alsof men dankbaar moest zijn dat er meer betaald MOCHT gaan worden.

Even werd gedacht aan een 1-aprilgrap.  “Maar al snel daarna besef je dat Edwin van der Sar nooit bekend heeft gestaan als een groot humorist, en Marc Overmars evenmin, en dat ze bij de AFC Ajax NV niet zozeer krankjorum zijn geworden, maar iets anders dan dat”, schrijft Algemeen Dagblad-journalist Mossou in zijn column. “Zo zijn totaal contactgestoord. Wereldvreemd. Zwaar autistisch.”

Vreemd was dat zelfs de AFCASupportersclub, waar Ajax normaal gesproken mee dit soort zaken voor overlegt, niet was betrokken. Kennelijk geschrokken van alle ophef besloot Ajax de prijsverhoging over twee seizoenen uit te smeren. Excuses voor de verwarring werden maar even vergeten voor het gemak. Ook dit werd wederom niet besproken met de supportersvereniging.

Waar de club met een ’technisch hart’ de technische kwaliteiten probeert te borgen binnen de club lijkt het ook geen overbodige luxe eens een clubje ‘communicatie- annex marketinghart’ op te gaan zetten want de manier waarop de club nu met de eigen aanhang omgaat is bij de beesten af!

Related posts

24 Comments

  1. Basbaard

    Moeten we blij zijn dan met voorronde cl … Na vier jaar direct geplaats te zijn…. Beetje wazig moment om na vier kampioenschappen dan maar de prijzen te verhogen na het jaar dat we geen kampioen worden…

  2. MathijsAjax

    Ze zouden bij het bestuur van Ajax een voorbeeld kunnen nemen als een club zoals Bayern qua supportersomgang en prijzen

      1. ajacied078

        ?? euro voor heel seizoen achter het doel. wel staan tribune maja beetje supporters staan altijd

    1. Remco425

      Ik denk dat ze ook een voorbeeld nemen aan Bayern. Daar hebben ze nl een reserve pot opgebouwd die nog groter is dan die van Ajax

  3. jojocoolio

    Wanneer gaan ze beseffen dat de supporters houden van onze mooie club…

  4. JoodJaEenJood

    Ik word zwaarst getroffen. Kunne de klere krijgen daar. Doeg seizoenskaart

  5. Nelis

    Je bent geen supporter voor hun. In hun ogen ben je een nummertje die een x aantal eurootjes in het laatje brengt ieder seizoen. Het liefst hebben ze dat je op je plek gaat zitten, je bek houdt en je knip trekt.

    1. wayneafca

      Mooi gesproken.
      als je gaat staan in een vak waar iedereen om je heen zit wordt je aangesproken dat je ook moet gaan zitten. En supporters om je heen willen ook het liefst dat je nooit mee zingt iedereen kijkt je dan het stadion uit die er niet van gediend is

      1. Velibor

        Tja Nelis, maar dat klinkt bijna net zoals Den Haag haha das vh zelfde laken een pak!

  6. Velibor

    Niet om het 1 of ander maar is het AD van oudsher geen kakkerlakkenkrant? Waar bemoeien ze zich mee!

  7. Indojood

    Al doet Ajax het goed, de Calimero’s in de rest van NL zullen altijd zeuren. Prima toch want WZAWZDB!!!

  8. Ajax4everandever

    Nu zijn we ineens fan van een Rotterdamse krant. Alleen maar omdat het in het straatje past. Apart.

  9. Litmanen

    Hou toch op. Wie het ook zegt, iedereen die het bestuur verwijten maakt in deze kwestie heeft gelijk. Het is stinkend rijk schorem

      1. Ajax nr 1

        De man/vrouw met zoveel gezichten. Haha past het nu wel of niet in JOUW straatje.

  10. jojo123

    Als je meer gaat betalen voor super goed voetbal oké , maar voor geklungel 50% meer betalen no way..

  11. jojocoolio

    Het zou beter zijn als er een ring bij komt en de prijzen lager brengen…. Dan kan je de arena vullen en toch meer omzetten… Ik denk dat je makkelijk 75000 man kwijt kan voor normale prijzen… Dan pak je toch ook meer geld en meer tevreden mensen….

Comments are closed.