‘Een ander vak? Daar zakt je broek toch van af’

seizoenkaart

Robin Wiegmans, Hans van Minnen en Yaron Navon zijn een van de vele supporters die komend seizoen de prijs van hun seizoenkaart fors zien stijgen en in het slechtste geval kunnen zij niet meer naar de club waar zij al jaren als supporter aanwezig zijn. In Het Parool geven zij hun mening op de prijsverhoging die is doorgevoerd.

Hans van Minnen (62)
‘Ik kom al 47 jaar bij Ajax, vanaf mijn vijftiende. Toen was Ajax nog een club, kon je als Amsterdammer met de spelers praten en op de training een balletje terugtrappen. Veel is veranderd met de komst van de Arena. Het werd commercieel, kil. Waar is onze club gebleven. Ik ben aan het mailen met Ajax. Een oplossing, zo schrijven ze, is een ander vak. Daar zakt je broek toch van af’!

Robin Wiegmans (42)
‘Ik las over de verhoging op internet. Dat je als club na 25 jaar niet eens het fatsoen hebt om mij een bericht te sturen, schandalig. Toen Ajax nog in De Meer zat, werd je nog gebeld: wilt u uw seizoenskaart verlengen. Drie vrienden zeggen hun seizoenskaart ook op. We gaan volgend jaar de wedstrijden maar in het supportershonk kijken. Het is ook een sociaal gebeuren en dat valt straks weg. Vreselijk.’

Yaron Navon (33)
‘Deze verhoging is voor mij de druppel. Het voetbal is al jaren niet om aan te zien. We werden alleen kampioen omdat de anderen nog slechter waren. Ik heb al achttien jaar lang twee plaatsen. Ik ben certificaathouder en krijg korting op mijn seizoenskaart, maar alsnog gaat de prijs van 328 naar 380 euro’.

Lees het volledige artikel op: Parool.nl

Related posts

26 Comments

  1. wayneafca

    terecht ajax moet zich schamen om zo met supporters om te gaan. Het had eerder omlaag moeten gaan dan omhoog.

    1. FdB=Ajax

      Volgens mij gaat het niet om de verhoging, maar om de manier waarop Ajax met z’n supporters omgaat.
      Die verhoging is gewoon iets dat erbij hoort (en moet los staan van de kwaliteit van het voetbal, want dat is subjectief), maar sinds ze in die lelijke UFO spelen is Ajax gewoon een onpersoonlijk bedrijf geworden

      1. Remco425

        verhoging is idd iets wat erbij hoort, maar niet in deze mate. Een paar procent, ok, maar 25 tot 50% is buiten alle proporties

  2. Iceman

    Beste Ajax vrienden het voetbal is niet meer wat het is geweest het is gewoon een handel en niets anders.

  3. Indojood

    Helaas volgt Ajax het Engelse model. Waarom kijken ze niet eens in Duitsland waar de prijzen substantieel lager zijn en het voetbal sowieso veel meer een sociaal gebeuren is (zoals het ooit bedoeld was).

  4. Vakje129

    Ik zou een ieder willen vragen volgende week de 1helft niet naar binnen te gaan en in/op gang gesloten houden dan kunnen Ze vast wennen aan het idee hoe leeg het dan is zonder je trouwe supporters!

  5. Blowke

    Hoe krom het ook is, de arena blijft vol zitten. Dat weet de directie en daar maken ze misbruik van. Ik rook ook nog steeds…

    1. JCruijff

      Stop met roken en bespaar zo. Is gezond en je kan de kaart betalen. Wat wil je nog meer?

      1. Remco425

        behalve voor de vele kaarthouders daar die al niet rookten, wat de meerderheid is…

  6. Litmanen

    Destijds ook schofterig behandeld als certificaathouder. Certificaat verkocht ( destijds nog zonder verlies) en nooit meer een kaartje gekocht.
    Kom alleen nog bij Ajax als ik gratis naar binnen kan ( via werkgever of sponsors).
    En ik was destijds met ongeveer 400 man.
    Het interesseerde toen niemand in de bestuurskamer en nu weer niet.
    Kan ook makkelijk als je zelf multimiljonair bent.
    Totaal geen enkel gevoel voor de man met de pet.

    Het bestuur wijkt alleen voor geweld ( destijds M . Van Praag) of voor geld.
    Als je dat allebei geen optie vindt dan heb je bij Ajax eigenlijk niets meer te zoeken. Te triest voor woorden.

  7. wayneafca

    ajax moet gewoon een nieuwe stadion bouwen wat bij ajax past ook 53.000 man.

    1. wayneafca

      en niet dit stadion willen kopen veel beter als er een soort stadion als paok komt. Of in de arena staanplaatsen invoeren

  8. Ajax nr 1

    BOYCOTTEN die handel ik ga in ieder geval de eerst volgende wedstrijd niet.

  9. Slingertje.

    Misschien moet Ajax de komende thuiswedstrijden maar in een lege Arena spelen. Supporters moeten nu massaal een statement maken tegen dit aso-beleid want nu is het de oostzijde maar volgende keer is het noord of zuid dat omhoog gaat.

  10. Bacardinho

    Ajax is net als benzine. We klagen over de hoge prijzen, maar we kunnen toch niet zonder.

    1. AFCA my World

      Als je het niet meer kunt betalen moet je op de fiets, maar in dit geval bied de tv uitkomst, na 38 jaar met pijn in het hart,het is niet anders !

  11. AFCAoostNL

    Verhoging gaat in verdeeld over 2 seizoenen. Na de Pasen worden ze verder geïnformeerd hoorde ik…

  12. S4ndrr

    50% verhoging is uiteraard teveel van het goede in 1x. Maar vergeet niet dat bij Pisvee de kaarten flink duurder zijn op de langezijde. Laat staan in Duitsland.. Ja het klopt, Dortmund heeft goedkopere kaarten. Maar de Langezijde is ook daar veel duurder! Je kan geen appels met peren vergelijken! Er zijn inderdaad een boel vakken in Dortmund die goedkoper zijn. Maar ook een héleboel die veel duurder zijn. En zoals gezegd is de prijs altijd eigenlijk te laag geweest.

    Ajax bouwt aan de toekomst, heeft veel jeugdige spelers waarvan hun contract is verlengd. Iedereen zeurt over de slechte wedstrijden afgelopen ja(a)r(en). Is iedereen vergeten dat het plan Cruijff járen duurt ipv 1 a 2 jaar?

    1. Keviani

      Maar Ajax heeft toch 100mil. Op de bank staan? Is ze ook gelukt zonder nog eens extra geld uit de seizoenskaarten te genereren!

  13. AFCA-89

    Nou als ik het zo hoor van alle supporters die verhoging krijgen, gaan veel hun seizoenskaart opzeggen, wat heeft ajax liever, mensen die 300euro betalen bijv. Of lege plekken waar ze geen geld voor vangen. Blijkbaar het laatste

Comments are closed.