Overmars: ‘Met het halen van routiniers moet je een beetje geluk hebben’

0903overmars

Ajax zou komende maanden twee a drie routiniers willen binnenhalen. ‘Zulke spelers zijn belangrijk voor je talenten. Nu moeten de jonge spelers vaak de kar trekken, terwijl je die eigenlijk in de slipstream van ervaren spelers wilt hebben’, aldus Marc Overmars in Het Algemeen Dagblad.

Om routiniers met het juiste niveau naar de eredivisie te halen is echter lastig, aldus Overmars. ‘Ik heb de afgelopen jaren veel oud-Ajacieden gepolst, maar de spelers die wij wilden, wilden nog niet terug. Feit is ook dat spelers veel liever in de basis bij een club in het rechterrijtje van een topcompetitie spelen dan in de top van de eredivisie. Je komt dus toch uit bij bankzitters in de grote competities en daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere.’

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

57 Comments

  1. aliajax

    Maar nooit geschoten is altíjd mis, Marc
    Gaat vooral om de mentaliteit en weerbaarheid die je binnen moet halen

    1. Dinandd1994

      Hij heeft al vaak genoeg geschoten, en geflopt.. Vooral met routiniers. Laat m nu maar gewoon een topaankoop doen, waar hij eens flink voor moet betalen. Ervaring heeft zo zijn prijs

        1. Dinandd1994

          Dat zou geweldig zijn voor ajax! Dat ie maar komt. Maar welke middenvelder moet daaronder lijden…

          1. Dinandd1994

            En wat met klaassen, sinkgraven en bazoer dan? Zou t liefste die 3 niet willen opofferen

          2. Remco425

            Bazoer kan toch nog niet alle wedstrijden spelen denk ik, raakt hij overbelast.

    1. afcabass

      Nigel wou nog niet, maar Urby heeft minder succes in Europa. Denk dat prima aankoop is

          1. Mooi

            Ik bedoel Jan Vertonghen geld uit geven en terug halen wordt er weer naar voren gevoetbald

  2. Toppertje

    Met het netwerk van oud-spelers als Overmars, vd Sar, Bergkamp e.d. moet het toch mogelijk zijn om een speler te huren die bij een van hun oude clubs niet aan spelen toekomt?

  3. Indojood

    Ik weet dat Overmars het gezicht is wanneer het om aankopen gaat maar de daadwerkelijke beslissing wordt door het technisch hart en de directie genomen dus ook De Boer, Bergkamp en Jonk hebben “schuld” hieraan. Bovendien werd ene Christian Poulsen ook binnengehaald en daar hoor je niemand meer over, de negativiteit jegens Overmars blijft maar doorgaan. Echt jammer dat Poulsen te laat op zijn beslissing terugkwam, had een hoop gescheeld dit seizoen.

    1. Coenie

      Eens, blijkbaar blijven alleen de slechte herinneringen hangen. Met Poulsen hadden ze het goed gezien, alleen jammer dat hijzelf dacht dat het genoeg was. Ook met Milik heeft hij het slim uitonderhandeld: 2,8m is niet heel veel en vooraf al een contract opgesteld. Enige waar je je vraagtekens bij kan stellen is waarom het zo lang duurde. Zimling is helaas niet geworden wat men had gehoopt.

      1. AFCA my World

        Zimling zo snel mogelijk opruimen,liefst boilessen ook,en dan 2e goede verdedigers erbij !

      2. Ajax always

        Waarom eerder doen als de laatste dag snel genoeg is. Was er iets gebeurd met Milik waardoor hij er def. of voor heel lange tijd uit was geweest was het commentaar ook niet mals geweest. Dit is zakelijk gezien gewoon de juiste weg geweest.

    2. Remco425

      Klopt maar met Zimling hadden we al snel door dat het toch al weggegooid geld was. Hadden ze evengoed nog Poulsen terug kunnen halen

  4. Geroldkohlen

    als nigel de jong komt dan is hij tranfervrij dan kan je hem ook gewoon wat meer salaris geven en we hebben het geld, voor uitzonderingen moet je een uitzondering maken anders zijn het ook geen uitzonderingen zei iemand ooit! en emanuelson terug halen voor de back positie is ook geen slechte keuze, douglas van moskou als slager voor in de verdediging.

    1. Boristja

      Ben alleen bang dat Nigel 8 rode kaarten pakt in een seizoen waardoor je hem dus ook 8 hele wedstrijden mist en 8 halve de Nederlandse competitie is te soft voor een harde tackle kijk maar naar van Bommeltje bij pisvee paar jaar terug

  5. Iceman

    Keep looking Marc en geef een beetje centjes uit en haal wat jongen gasten in de leeftijd van 27,28 jaartjes. Oud waar nog 2 a drie jaar plezier van hebt denk in belang van het 1e elftal

  6. nick-afca95

    Er moet sowieso eerst een ervaren verdediger komen. Een met ervaring in de top en een killer mentaliteit. Daar mag best wat geld voor uitgegeven worden. Voor een middenvelder zie ik het liefst iemand voor de breedte komen. Maar ik ben het met hem eens dat het lastig is iemand te vinden die ook echt wil en daar komt dan inderdaad geluk bij kijken.

  7. AFC98

    We moeten gewoon een ervaren linksback zien te halen. Ik snap dat dat erg lastig is, maar daar ligt nu echt de prioriteit

  8. toon61

    Een beetje geluk hebben in klink klare klets wat hij uitkraamt ,hebben ze geen scouts dan ,andere clubs kunnen wel scouten ajax niet ,omdat Mark euro op zijn beurs zit ,wat sinkgraven kopen voor veel geld en zivkovic en dan bijna niet laten spelen .Wat een armoe .

  9. toon61

    Kijk eens bij twente daar lopen er een paar die ze kwijt willen ,maar daar zal psv wel mee gaan lopen ,die lachten hun lul uit de broek in lampeland ,ze gaan flink verdienen in de Cl dank zei dat goede beleid bij ons .

    1. AFCA my World

      Jij hebt ook altijd wat te zeiken he,je kunt niet altijd kampioen worden! Met de jongeren die er aan komen kunnen wij nog jaren vooruit,terwijl bij P$V het geld ook een keer opraakt,plus dat nieuwe spelers altijd moeten wennen en de jongeren bij Ajax het systeem al kennen !

      1. f-side64

        doet hij niet als je de rijkste club van Nederland ben moet je simpelweg de beste selectie hebben dus elk jaar kampioen worden.

  10. Joeguh9

    Gewoon waar wat hij zegt. De gemiddelde voetballer van 32 of 33 die de keus krijgt tussen eredivisie of Qatar kiest voor het geld! En geef ze eens ongelijk, clubliefde bestaat niet meer,

    1. afcabass

      Ja, maar je hoeft geen speler van die leeftijd te halen, 28/29/30 is ook goed

    2. afcabass

      Daarbij snap ik wel wat je bedoeld. Veel spelers kiezen voor t geld in zon “voetballand”

  11. polaroids

    Marc, waar wordt je nu voor betaald? Om goede spelers te houden en te kopen. Die gewoon je werk!!!!

Comments are closed.