There are no ads, please add some


Ajax jaagt trouwe supporters de Arena uit met prijsverhoging SCC

seizoenkaart

Ajax maakte maandag bekend dat het de prijzen van seizoenkaarten fors gaat verhogen en na wat navraag bleek dat het de supporters treft op de lange zijde eerste ring aan de oostkant van het stadion. Voor sommige supporters is de prijsverhoging zo extreem dat zij noodgedwongen moeten stoppen met hun bezoek aan de Arena.

Via social media hebben tientallen supporters al laten weten hun SCC op te zeggen omdat zij het gewoonweg niet meer kunnen en willen betalen. Vooral de manier waarop de supporters zijn benaderd stemt tot onvrede. Via een mail kregen meerdere supporters het bericht dat de prijs voor hun seizoenkaart is verhoogd en voor de vakken 120 en 121 moet maar liefst 750 euro worden uitgetrokken. Het leverde vele reacties op, met name op Twitter, en veel supporters stoppen noodgedwongen met het bezoeken van hun grote liefde.

Hè @AFCAjax. Ik hoopte even op een 1 april grap, maar gaat mijn seizoenskaart nou ècht 40% duurder worden?

@AFCAjax, van 512 naar 750 euro! Ik ben er klaar mee en zoek wel een andere hobby!!

@AFCAjaxIk heb besloten om na 25 jaar afscheid te nemen van #Ajax op 10-5 tegen Cambuur door schandalig beleid 

 @AFCAjaxDit was het dan, bedankt Ajax en leg dit maar eens uit aan een supporter van dertien jaar!!!

Gerelateerde posts

42 reacties

 1. wayneafca

  belachelijk deze prijzen die ajax heeft besloten. In Engeland zijn de prijzen van een seizoenskaart zo hoog heb je ook veel mooie wedstrijden voor. Max 450 voor een seizoenskaart is een mooie prijs

 2. edwin wiegers

  laat eerst maar eens voetbal zien of willen jullie 200.000.000 op de bank hebben pleur er dan maar een ring er vanaf in plaats van stoeltjes er bij

 3. Hazez

  Je ziet het nu bij ajax gaat het niet meer om voetbal maar alleen nog maar om geld je had de andere ring moeten verlagen met je 100miljoen op de bank bah bah

 4. Guacamole

  Zoveel geld voor wat? Die potjes treurig voetbal van de afgelopen maanden/ jaren? Soms verwacht ik zelfs geld terug.

 5. jojocoolio

  Het is misschien een idee om de laatste thuis wedstrijd tegen Cambuur massaal NIET naar het stadion te komen en de wedstrijd lekker in de kroeg gaan kijken….

  ZO KUNNEN WE HUN TERUG BEDANKEN VOOR DE VERHOGING…..

  1. Ajax4everandever

   Scheelt ze geen stuiver hoor. Catering is niet in handen van Ajax, dusdan dupeer je de verkeerde ook nog.

   1. Remco425

    Klopt, maar je geeft wel een statement af en kunnen ze vast wennen aan de lege tribunes van volgend seizoen

    1. jojocoolio

     Idd dat statement moet gemaakt worden… Desnoods allemaal in de rust vertrekken of in de 50ste min (50%) pffff….

    2. Ajax4everandever

     Tribunes worden echt niet leeg. Voldoende belangstelling voor kaarten.

     1. Ajax4everandever

      En…..90-95% koopt gewoon weer zijn seizoenskaart. Het is en blijft Ajax

 6. AFCA1974

  Wat te denken van nieuwe bezoekers!!! Ik wilde juist met mijn zoon van 14 (geen korting onder de 16 zoals bij de meeste clubs)een kaart aanschaffen, maar heb net uitgerekend dat ik met parkeren en een rond de €1670 kwijt ben…..(en dan nog zelf brood en drinken mee 🙂 want juist dat zijn de INSTROOM plaatsen …..laat maar lekker ff zitten….Ajax zit blijkbaar niet op nieuwe seizoenkaarthouders te wachten…

 7. MijnMokum

  Deze prijzen zijn van de zotte en dan hebben we het nog niet eens over het afgrijselijke spel, waar is ons aller ajax?

 8. AFCA my World

  Na 38 jaar heb ik ook besloten om mijn seizoenkaart op te zeggen,had al elk jaar ruzie met mijn vrouw erover,en gelukkig betaalde mijn dochter hem zelf,maar als ik die verhoging moet gaan betalen is het elke dag oud droog brood eten,dat zou nog wel te verteren zijn als je er prachtig voetbal voor terug krijgt maar dat is blijkbaar teveel gevraagd,dus nee er moet een wonder gebeuren zal ik er weer zijn in het nieuwe seizoen !

 9. jojocoolio

  Beste Edwin van der Sar

  Haha, je bent me er wel eentje hoor! Of was de brief die een aantal kennissen van mij uit jouw naam ontvingen geen vervroegde 1 aprilgrap? Zeg me alsjeblieft dat het een 1 aprilgrap was, Edwin. Kijk, als je een makkelijk slachtoffer zoekt voor een practical joke dan ben ik je perfecte slachtoffer. Ik trap namelijk net zo makkelijk in een slechte 1 aprilgrap als in een grote hoop hondenstront waar iedereen overheen stapt. Dat begon al toen ik een jaar of tien was was en mijn ouweheer de klassieke grap met mij uithaalde door me een doosje ‘bougievonken’ te laten halen bij de overbuurman. Kwam ik met een blik kattenbrokken thuis en daar moest iedereen dan heel erg hard om lachen. Hilarisch en zo. Of toen ik er als jochie ooit in een kroeg op uit werd gestuurd om een doos Corona-glazen te halen bij een andere kroeg. Ik kwam onverrichter zake terug en de hele kroeg lag in een deuk. Want Corona-glazen bestaan helemaal niet! Lachen man.
  Maar ter zake: in de brief die mijn vrienden (seizoenkaarthouders in de vakken 117 t/m 122) vandaag ontvingen stond een zeer aanzienlijke verhoging van hun seizoenkaart vermeld. Zo is het de bedoeling dat een vriend van mij uit vak 117 (hoekvak) ineens geen 385 euro gaat betalen voor zijn jaarkaart maar 475. En een andere vriend gaat ineens van 507 euro naar 650. Ik zit zelf achter de goal op Noord, dus de verhoging treft mij niet, maar daar gaat het niet om.
  Ik snap best dat jij genoeg geld hebt, maar voor mensen die veel minder geld hebben dan jij (ik schat een slordige 99,9% van de seizoenkaarthouders, maar misschien ook wel meer) is dat nogal een forse verhoging. En al hebben die mensen wel genoeg geld: een dergelijke verhoging is nogal buitenproportioneel. Ajax ziet zichzelf als een product en zijn supporters als klanten. Welnu: het product neemt jaarlijks in kwaliteit af, met dit seizoen als treurig dieptepunt. Dan is het tamelijk schunnig om van een aantal van die ‘klanten’ te vragen om fors meer voor dat product te betalen. Dan praat ik toch geen poep, Edwin? Als jouw tosti-ijzer het niet meer doet omdat ie slecht was en je kan dezelfde weer terugkrijgen als je maar 30% meer betaalt dan zeg jij toch tegen die verkoper dat ie dat malle tosti-ijzer opengeklapt in z’n kier mag stoppen? Want, zo zul jij zeggen: die verkoper handelt niet klantvriendelijk. Welnu, Edwin: Ajax ook niet!!
  En daarbij, Edwin: hoeren hebben klanten. Wij zijn geen klanten. Wij zijn supporters van onze club en zonder supporters bestaat er eenvoudigweg geen club. Dat realiseer je je wel, hoop ik.
  Dan kun jij zeggen: ‘Nou, dan rotten ze toch lekker op? Voor elke sukkel die de verhoging niet wil betalen hebben we tien rijke patsers uit ‘t Gooi die het wel willen betalen!’ Nou, Edwin, ik zal je zeggen dat ik al flink wat mensen heb gehoord die dus ook daadwerkelijk op gaan rotten. Mensen die al 25 jaar of langer naar ‘hun’ Ajax gaan, maar die zich niet als een sukkeltje door Ajax leeg laten trekken en die nu met bloedend hart hun kaart opzeggen. Ik heb het over mensen die nog voor jou hebben gejuicht in De Meer, in het Olympisch, in Wenen en zelfs in Tokio. En die trouwe honden jagen jij en je mededirectieleden nu van hun tribune alsof het schurftige zwerfhonden zijn. Zoals perschef Miel Brinkhuis het zo heerlijk lomp verwoordde: ‘Omdat die kaarten toch altijd al te goedkoop waren.’ Dan durf je wel hoor. De vergelijking met de prijzen op de eretribune gaat volledig mank als je kijkt naar de zachte stoeltjes en de cateringfaciliteiten op de eretribune. Kijk, dat er een jaarlijkse verhoging van een paar procent is, soit. Snappen we allemaal. Inflatiecorrectie of dat soort tralala: prima. Betalen we gewoon een paar piekies meer. Zeuren we niet over. Maar deze verhogingen gaan dwars door het Arenadak.
  Edwin, misschien maak ik me nu veel te druk. Wil je woensdag alsjeblieft, met dat olijke hoofd van je, op de Ajax-site zeggen: “1 APRIL!! KIKKER IN JE BIL!!! HET WAS MAAR EEN GEBBETJE!!! HAHAHA!!!”
  Dan ben ik ten eerste blij dat onze club niet echt de beste van Blaricum, Aerdenhout en Wassenaar wordt. En ten tweede ben ik blij dat er dan nog een soort van humor in onze club zit. Al zou de eventuele grap nog slechter zijn dan het voetbal van Ajax 1. Kom op Edwin, zeg het alsjeblieft woensdag. En anders wordt onze nieuwe supportersyell: ‘Wij Zijn Ajax Wij Zijn De Duurste!’ Met een lekkere kakkerige Gooise ‘R’.
  Met vriendelijke groet,

  X

   1. Ajax nr 1

    Dit gaat hoe dan ook door. Het is een lekker beleid wat doorgevoerd gaat worden. Supporters wat supporters wij de staf zijn AJAX en niemand anders. Ook ik moet hard werken voor mijn geld en heb het goed maar dit kan echt niet. Ik ben solidair met mijn maatjes zeggen hun op dan heb je 4 seizoenskaarten op de lange zijde over Edwin

 10. Litmanen

  Jaren geleden, toen de Arena nog gebouwd moest worden, zocht men mensen die een aandeel wilden kopen om de bouw mogelijk te maken.
  Voordeel was dat je, als je 2500 gulden had betaald, een vaste plek kreeg achter het doel op de rijen rond de 20ste rij op de eerste ring. Korting op de seizoenkaarten en altijd recht op een kaartje bij elk evenement.
  Destijds, ik was nog heel jong, heb ik een pl gekomen om dat bedrag te betalen.
  Het eerste jaar in de Aren a was een heel slecht jaar voor Ajax. Na weken maakte Musampa pas de eerste goal. Nooit meer iets van Kiki gehoord trouwens.
  En toen kwam de F Side…….
  Die wilde ons vak ( we zaten daar met ongeveer 400 mensen)
  AFCA en het bestuur van Ajax en de Arena bezwoer ons bdat we ons geen zorgen hoefden te maken. We hadden als supporters immers zoveel geld extra betaald?
  Na een flinke verbouwing door de F-Side van een paar sky boxen was het geregeld. De F-Side kreeg ons vak en wij kregen een brief met de mededeling dat we aan de andere kant van het stadion een plek kregen aangeboden. Niet bij elkaar en helaas konden ze ook de eerste ring niet garanderen.
  Ik heb mijn aandeel destijds verkocht en ben nog vaak in de Arena geweest, maar ik heb nooit meer een kaartje gekocht.
  Alleen bij een gratis kaartje kom ik nog. Dankzij Michael van Praag zijn toen vele trouwe supporters afgehaakt.
  En nu gebeurt hetzelfde. De meest trouwe, en niet zo rijke, supporters moeten oprotten.
  Van de week schreef ik al: ga zo door en je kunt binnenkort de wedstrijden op de Toekomst spelen.
  Meer stoelen heb je dan niet meer nodig!
  Schorem is het wat daar boven zit. Toen en nu weer!

  1. Ajax nr 1

   Dit wat u nu zegt roep ik en nog een paar al een heel poosje. Het beleid wordt alleen nog maar slechter en over het voetbal durf ik al helemaal niet te praten want dasr mag je niet over praten. Sommige hier blijven achter het beleid staan en dat terwijl ze weten dat het steeds slechter wordt. Oplossing is makkelijk hoor. Iedereen met een AJAX hart moet dit BOYCOTTEN en de eerst volgende thuiswedstrijd lekker thuis kijken. Wees solidair met je mede supporters en steun hun die al jaren hun clubje trouw zijn gebleven.

   1. Litmanen

    Dat voetbal doet pijn aan je ogen. Veltman, cillesen, viergever, Veltman, van Rijn, Veltman, viergever, boilesen, bal kwijt. En dat veertig keer per wedstrijd….”….

 11. Robin

  Klootzakken!!!! Jantje Modaal wordt gewoon genaaid met de broek nog aan. Elke aktie tegen dit soort besluiten steun ik maar er gebeurt waarschijnlijk weer geen flikker.

 12. Remco425

  Echt te balachelijk voor woorden dit! Ik dacht dat dit bestuur meer aan de supporters dacht. Goedkopere kaarten voor Europacup enzo. Liever een vol stadion dan wat extra geld zei Van der Sar nog. Hoe kan je dit dan nog verkopen??

 13. Johan

  Betaalde men op de Reynolds tribune even veel als op de eretribune? Neen, dus het is een drogreden om even veel te vragen. Als in de directie echte ajacieden zitten dan heeft men respect voor ons verleden!
  Wie van de directie kan mij het bewijs hiervan leveren anders de Ajax traditie respecteren!

 14. Heerdeajax

  Lekker collegiaal tegen de vaste trouwe supporters terwijl ze dit seizoen nog geen goede wedstrijd hebben gezien

 15. Ed69

  Betrap mezelf erop dat ik alle respect voor de mensen die ik zo hoog had zitten bij Ajax steeds meer begin te verliezen!
  Ajax, de club van het kapitalisme, is zo langzamerhand niet meer mijn cluppie…
  Edwin en rest van de elite, jullie moeten jezelf kapot schamen!
  Mijn seizoenkaart voor volgend seizoen, maak daar maar fijn iemand anders heel gelukkig mee, ben heel erg klaar met ‘ons aller Ajax’
  Erg jammer dit….

  1. Ajax4everandever

   Het os en blijft een bedrijf met aandeelhouders die winst willen zien. Alleen terugtrekken van de beurs en stadion kopen kan er weer een voetbalclub van maken. Laten we hopen dat dat het uiteindelijke doel is.

 16. fjonkman

  Ik stel voor dat iedereen die nu van plan is geen nieuwe seizoenskaart aan te schaffen komend seizoen, juist wèl naar de ArenA komt bij de resterende thuiswedstrijden en daar ALLES in het werk stelt om Edwin vd Sar vol op zijn bekkie te zoenen en tegen hem te zeggen “Als je mij wil naaien, wil ik zoenen ook!!”
  Lijkt me een ludieke actie…

 17. afcajax1900

  die prijzen moeten ze niet doen gewoon het zelfde laten dan is het stadion voller en blijven mensen naar stadion komen

Reageren is niet mogelijk.