Tip: Wenen van Geluk LIVE

kluivert_wenen95

De karatetrap van Van Gaal. Het puntertje van Kluivert. De dolle vreugde van Rijkaard. Moeder Kluivert bij de vliegtuigtrap. 250.000 uitzinnige supporters op het Museumplein. Is het echt alweer twintig jaar geleden?

Op 24 mei 2015 presenteert het Tobacco Theater Wenen van Geluk LIVE!: een avond over die finale, die precies twintig jaar eerder in Wenen werd gespeeld. Op 24 mei 1995 werd de Champions League voor het laatst gewonnen door een Nederlandse club. Door Ajax. Uiteraard.

Wenen van Geluk is het theaterbroertje van een boek met dezelfde naam, dat op 20 april verschijnt via uitgeverij Nieuw Amsterdam: een bundel verhalen over die dag in 1995, geschreven door voetbaljournalisten en Ajaxschrijvers.

 In het Tobacco Theater lezen auteurs als David Endt, Paul Onkenhout, Annemarie Postma en Menno Pot voor over ‘Wenen ‘95’. Uit het Wenen van Geluk-boek, maar ook ander werk. Er is Ajaxmuziek en popmuziek uit 1995. Er zijn bewegende beelden. Er is een Ajaxquiz. En: er is bier!

Kaarten kosten slechts € 9,95 en zijn verkrijgbaar op de website van het Tobacco Theater.

Related posts

19 Comments

  1. jojocoolio

    Wat moeten we hier mee we willen niet terug denken… We willen resultaat in het heden en de toekomst… 😉

    1. Remco425

      klinkt als een beetje respectloos naar een fantastisch team. Is ook onderdeel van Ajax, he? Waarschijnlijk niet (bewust) meegemaakt?

  2. JP3000

    Twintig jaar geleden alweer. Laten we hopen dat we snel weer tot de Europese top behoren… Helaas ziet het er naar uit dat we nog een tijdje moeten wachten op het winnen van de Champions League!

  3. SPHAFCA

    Ik ben geboren in 1994 en heb dit dus helaas nooit (bewust) mee kunnen maken. Wat moet het heerlijk zijn om je cluppie de Champions League te zien winnen en daarna nog even de wereld beker ook.

  4. ElSalvador

    Ja dat waren echt toptijden. Real Madrid, AC Milan, Bayern Munchen werden helemaal zoek gespeeld door De Boertjes, Overmars, Rijkaard, Litmanen. Machtig mooi allemaal. Jammer dat het Nederlandse voetbal nu zo is afgezwakt. Destijds heeft het Bosman arrest ervoor gezorgd dat goede spelers weg gekocht konden worden maar dat kon redelijk opgevuld worden met eigen kweek. Nu de laatste jaren spelers steeds jonger weg gaan, tegenwoordig zijn het nog maar kinderen, is geen fatsoenlijk elftal meer samen te stellen. Helaas.

    Dus voor alle jonge supporters : ik raad je aan dit boek eens goed te lezen, want waarschijnlijk zal je het nooit meemaken.

  5. Mooi

    Mooi geweest Ajax was top met hele goede spelers erg van genoten ik hoop dat deze tijden nog eens terug komen dat we weer een klein beetje gaan mee tellen in de top

  6. woody79

    finidi wat een parel was dat. En dan had je ook nog een Fin…. ben zn naam ff kwijt

    1. Ajax nr 1

      Jari jari jari echt een top selectie toen in 95 maar wat dacht je van de wereldbeker dan. En in 96 finale CL nou dit is AJAX

  7. Remco425

    Wat een tijden waren dat, ben in 1995 nog naar Real Madrid uitgeweest waarbij niet alleen de Ajax spelers maar zelfs ook wij, de supporters, een staande ovatie kregen. Zo goed waren we. Dat dat alweer 20 jaar geleden is…

    1. Ajax nr 1

      Ja echt top he. Ik kwam in Barca stadion een rondleiding doen in mijn AJAX SHIRT en je zag de mensen kijken zo van die zijn voor AJAX je kreeg echt respect ja. Goede ouwe tijd jammer dat we nu middel matig zijn

    2. ElSalvador

      Ja, ik herinner me de 2 loepzuivere goals van Litmanen die niet geteld werden, maar het werd alsnog 0-2 geloof ik. Echt werelds was dat!

      1. Remco425

        klopt 0-2 en had 0-4 zijn. Real Madrid had geen schijn van kans. Net als AC Milan en Bayern Munchen het seizoen ervoor

  8. fjonkman

    Twintig jaar geleden alweer.. God wat mis ik die tijd zeg!! Wat een wedstrijd, wat een spanning, wat een ontlading door het puntertje van Kluivert, toen nog een broekie. Maar ook de wedstrijden naar de finale toe.. Sjonge wat een feest! Ik zal de 5-2 tegen Bayern München ook niet vergeten, maar de finale… Wow… Mooie tijden hoor..

  9. jojocoolio

    Zeker niet… Het was een geweldige periode en heel bewust mee gemaakt 😉 ik heb veel respect voor die prestatie… Alleen moet ik daar nu nog op teren? 20jaar…. Ik wil nu weer Europa in met een goed gevoel. Niet met knikkende knieën naar Polen Armenië of weet ik veel waar naar toe….

    1. Remco425

      als je daar niet aan wilt worden herinnerd, want meer is theater stk of boek niet, ga er dan gewoon niet naartoe of lees het niet. Maar zonder deze herrinnering gaat het huidige Ajax echt niet beter spelen hoor, dus laat iedereen die er wel aan terug wil denken dat wel gewoon doen

  10. JP3000

    Beetje jammer dat de spelers van Juventus in ’96 allemaal onder de dope zaten en als jonge honden over het veld renden… Hoogstwaarschijnlijk hadden we dan 2x op rij de Champions League gewonnen.

  11. Ajax always

    Ach eerst in de 70-er jaren, toen, na 22 jaar de negentiger (1995), dus uiterlijk in 2017 is het weer bingo 🙂

Comments are closed.