Reactie AFCA Supportersclub op verhoging prijzen SCC

seizoenkaart

Afgelopen weekend druppelde via de media het bericht binnen dat ‘Ajax de seizoenkaarten fors zou verhogen ‘. Daarnaast dat de vakken van de ‘F-Side ‘en ‘410 ‘dit niet zou betreffen. Op basis van dit bericht werden er vervolgens allerlei suggestieve berichten in de wereld geholpen. De AFCA Supportersclub wil bij deze de berichtgeving nuanceren.

De AFCA Supportersclub heeft met Ajax de prijzen van de seizoenkaarten voor het seizoen 2015-2016 besproken. Voor 80% van het stadion blijven de prijzen gelijk. Inderdaad, waaronder op ‘Zuid 1’ en ‘Zuid 2’. Voor ongeveer 20% geldt een verhoging, voor enkele vakken een forse verhoging.

De verhogingen die worden ingevoerd is conform al langer bestaand beleid. Want vakken die ‘spiegelvakken’ van elkaar zijn, moeten in principe qua prijsniveau hetzelfde zijn. Om het simpel uit te leggen, vakken en zitplaatsen tegenover elkaar in het stadion zijn qua prijshoogte gelijk. Niets nieuws dus. Voor een aantal vakken en plaatsen wordt dit nu recht getrokken.

De AFCA Supportersclub heeft geadviseerd dit gefaseerd te doen. Evenals de SVA overigens. Hier is echter niet voor gekozen. Wij hebben Ajax dan ook geadviseerd in gesprek te gaan met eventueel gedupeerden op deze vakken.

Wij zijn blij met het feit dat Ajax voor het overgrote deel van de seizoenkaarthouders de prijzen niet verhoogt, terwijl dit bij bijna alle andere clubs wel gebeurt. Wel betreuren we het dat Ajax niet in het advies mee is gegaan om gefaseerd de prijsverhogingen voor de overige seizoenkaarthouders in te voeren.

Tot slot. Wat ons betreft is de berichtgeving die naar buiten kwam dit weekend in met name de Telegraaf onzorgvuldig, moedwillig onrust stokend, niet compleet en dus een vorm van riooljournalistiek. Maar dat zijn we zo langzamerhand wel gewend.

Bestuur AFCA Supportersclub

Related posts

18 Comments

  1. AjaxciedUitweert

    Nu een keer dan een plek voor zivkovic? Maar wel jammer voor milik hem hadden ze allang moeten kopen, dadelijk is die verkocht aan inter

  2. Ajacied407

    Zal de Arena ook lekker voller van worden. Bij bijna elke wedstrijd zie je nu al lege plekken, wat ik trouwens echt een schande vind voor een club als Ajax. Er moet meer worden betaald voor voetbal dat niet om aan te gluren is. Hoe durft Ajax dan de prijzen te laten stijgen? Vind het echt een wanvertoning tegen ‘ ons supporters ‘.

    1. f-side64

      Ja maar wat boeit het Overmars en zijn vriendjes dat wij ons scheel moeten betalen om dit ajax te kunnen bewonderen voor zo’n prijs verhoging eis ik dan wel betere spelers op de juiste positie

  3. Litmanen

    AFCA wel eens gezien wie het daar voor het zeggen hebben? Die hebben allemaal geld zat of zitten voor niks op de tribune.
    Verhogingen van 50% goed lullen? Tjonge tjonge, wat een volk…..

  4. AFCA my World

    Het zou Ajax goed doen als ze eens luisteren naar degenen die hun salarissen betalen,nu willen ze snel geld binnenhalen om hun bonussen te verhogen, ik denk dat dit wel eens geld zou kunnen gaan kosten, gaan ze dan hun bonussen weigeren ?

  5. vak410bitch

    Wat een paniek … Het is toch gek als je 500 euro betaald en het vak tegenover je 250.. Dan is het normaal dat dat ook 500 word… Voor de rest veranderd er niks!!!

  6. AFCA1974

    Nieuwe seizoenskaarthouders krijg je ook niet meer….juist die dure plekken van €750,- zijn ook de instroomplekken…..voor andere plekken kom je als starter niet in aanmerking…..

Comments are closed.