Inspiratieloos Ajax met hangen en wurgen langs ADO: 1-0

0322ajax-ado_schone

Ajax heeft met hangen en wurgen een benauwde 1-0 overwinning behaald in de eigen ArenA op ADO Den Haag. De mannen van Frank de Boer zwierven voor de zoveelste maal dit seizoen inspiratie-, fut- en energieloos over het veld van de Amsterdam ArenA. De Ajacieden sjokten over het veld alsof de uitschakeling door Dnipro niet afgelopen donderdag maar zondagochtend aan de ontbijttafel had plaatsgevonden. Risicoloos voetbal, waarbij balbezit belangrijker lijkt dan het creëren van kansen. Het enige positieve waren de uiteindelijk behaalde 3 punten doordat Davy Klaassen een vrije trap van Schone verlengde met zijn hoofd en het geluk had dat de bal via de heup van ADO-speler Kevin Jansen in het doel gleed.

Bekijk hier het fotoverslag van deze wedstrijd: https://ajaxfanzone.nl/2015/03/22/fotoverslag-ajax-ado/

De Boer startte met Andersen en Moisander in de basis omdat Sinkgraven en Boilesen geblesseerd waren. Serero speelde weer op zijn vertrouwde plekje als controleur en Klaassen stond rechtshalf op de plek waar Bazoer de afgelopen periode succesvol was. Viergever was linksback ipv Boilesen en de opengevallen plek in het centrum werd ingevuld door Moisander. A1-speler Donny van de Beek zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Met een achterstand van acht punten op koploper psv en een voorsprong van acht punten op nummer drie feyenoord zal De Boer zijn inspiratie voor de resterende zes wedstrijden uit iets anders dan de ranglijst moeten halen. Als er niets verandert worden het nog zes lange wedstrijddagen tot het einde van het seizoen.

Ajax – ADO Den Haag 1-0 (0-0)
80. Klaassen 1-0

Kaarten:
Geel: Serero, Milik (Ajax), Derijck, Iakovenko (ADO)
Scheidsrechter: Richard Liesveld

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever (46′ Riedewald); Klaassen, Serero, Andersen (76′ Milik); Schöne, Sigthórsson, Kishna (55′ El Ghazi)

Opstelling ADO: Hansen; Malone (86′ Kastaneer), Zuiverloon, Derijck, Meijers; Alberg, Kristensen, Iakovenko; Van Duinen, Kramer, Wilson Eduardo (46′ Houtkoop)

 

Related posts

28 Comments

   1. jojocoolio

    Hahaha ja weer vergeten gewoon de tweede plaats pakken en dan ook het seizoen vergeten 😉

 1. Mooi

  Maar we zoeken helaas het hele seizoen al naar excuses maar wij als trouw Ajax fan hebben niet gekregen waar we recht op hebben goed voetbal en geen slappe hap het is een naar seizoen helaas

 2. Remco425

  tegen een ultra verdedigend team spelen met een spits die niet beweeglijk is, niets in de kleine ruimte kan en ook niet bekend staat om het maken van veel doelpunten…

  1. gianni_ajax

   Nee want psv heeft ook genoeg van dit soort wedstrijden gehad waar ’t voetbal niet om aan te zien was. dus 1ste worden had van mij ook wel gemogen

 3. Geroldkohlen

  zeker slecht, maar wel 3 punten weer ingelopen op pisvee !!! nu pisvee nog verlieszen bij twente en dan kunnen we de druk weer opvoeren!!

 4. AjaxciedUitweert

  Ook al was dit een slechte pot ( was het ook ) heb ik er wel vertrouwen in dat we de 2e plek blijven behouden dit seizoen, en volgend jaar fris beginnen met hopenlijk goeie aankopen en wat meer ervaring

 5. JLAvG

  Bij paarden stoppen ze er gember in, misschien zouden ze dat bij ONZE jongens ook een moeten proberen. Dan zijn ze misschien vooruit te branden! Wat was het walgelijk!!

 6. nick-afca95

  Toen ik de wedstrijdselectie zag dacht ik yesss tegen een ploeg als Ado sta je in de eerste helft al met 2 doelpunten voor en dan kan Donny in de tweede helft zijn debuut maken. Helaas ging het niet zo als ik had gehoopt…. Ik hou het op vermoeidheid door die zware wedstrijd donderdag. Mooi die 3 punten, niet meer terug kijken en volledig focussen op de volgendr wedstrijd.

 7. Grandmaster jp

  Nee dit was niet best! Valt wel op als andersen mee speelt er heel weomig gescoord word

 8. PvL020

  Ze moeten er gewoon iets meer risico ingooien en elke zinloze bal terug afstraffen. Diepe ballen spelen, durven inspelen zo krijg je vertrouwen. Vertrouwen krijg je niet door balletje terug. Risico mag met Cillessen in de goal

 9. Charka53

  Als je zo K waliteit U itermate T eleurstelend speel en toch win wordt je kampioen , die lampenkappen worden zenuwachtig.

 10. qazqaz

  Maar effe heel iets anders, er is veel kritiek op Nicolai Boilesen geweest, Iedereen moet zich schamen vandaag was ie foutloos! 😉 ^^

 11. Ajacied1999

  We hebben een spits nodig die gewoon goed kan voetballen. Milik maakt goeie goals maar in de combinaties vind ik hem tegenvallen. Misschien Fischer als hij weer fit is al een soort van hangende spits gebruiken?

  1. Timajaxfan

   Ben het eens dat Milik in de combinatie gewoon tekort komt, op ons toptalentje Fischer moeten we even zuinig zijn. Moet er niet aan denken dat hij volgend seizoen mist.. Ik zou een keer proberen met Kishna in de spits te spelen. Hij is sterk aan de bal, kan een man passeren, heeft een aardig schot en is goed in de kleine ruimte weet alleen niet of hij kan koppen, maar zijn lichaam heeft hij in ieder geval mee. Als Schone een optie is voor die positie waarom hij dan niet?

Comments are closed.