Ajax boekt eenvoudige 1-4 overwinning op Heerenveen

0315heerenveen-ajax

Ajax heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning behaald op SC Heerenveen. In het Abe Lenstra stadion waren de Ajacieden met 1-4 te sterk door doelpunten van Arek Milik (2x), Davy Klaassen en Joël Veltman.

Bekijk hier het fotoverslag van deze wedstrijd:
https://ajaxfanzone.nl/2015/03/15/fotoverslag-sc-heerenveen-ajax-2/

Ajax begon de wedstrijd met een domper. Niklas Moisander liep tijdens de warming-up een enkelblessure op maar zijn vervanger, Jairo Riedewald, was een waardig vervanger. Ajax beleefde daarna een droomstart in Friesland. Al na zes minuten knalde Arek Milik de bal achter keeper Nordfeldt en elf minuten later was het Davy Klaassen die raakt kopte en Ajax op een comfortabele voorsprong bracht. Het spel golfde daarna op en neer en een op het oog eigen doelpunt van Joël Veltman bracht de spanning enigzins terug. Dat duurde echter niet lang want een rake kopbal van Joël Veltman leverde Ajax namelijk drie minuten later al het derde doelpunt van de middag op.

Na de thee ging Ajax rustig verder en had het kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Het was opnieuw Arek Milik die heerlijk raak schoot na een loepzuivere voorzet van Anwar El Ghazi. De hoop van het Frieze publiek was helemaal over toen Van Anholt een rode kaart kreeg na het vloeren van El Ghazi. Frank de Boer bracht in de slotfase nog Richairo Zivkovic en Queensy Menig in de ploeg. Een vrije trap van Arek Milik schampte nog de buitenkant van de paal en leverde Ajax net niet de vijfde treffer op.

SC Heerenveen – Ajax 1-4 (1-2)

‘6 Milik 0-1
’11 Klaassen 0-2
’35 Veltman (ed) 1-2
’38 Veltman 1-3
’67 Milik 1-4

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 27.224
Gele kaarten: Van Aken, Veerman (Heerenveen)
Rode kaarten: Van Anholt (Heerenveen)

Opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Van Aken, Otigba, Van Anholt, de Roon, (/75 Veerman), Bikel, Van de Berg, Slagveer, Uth, (/80 St Juste), Larsson (/73 Namli)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen, (/51 Mike Van der Hoorn), Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Anwar El Ghazi, Arek Milik, (/81 Richairo Zivkovic), Lucas Andersen (/72 Queensy Menig)

Related posts

35 Comments

 1. Charka53

  Lekker gespeeld,donderdag met dezelfde instelling het veld op gaan we verder in Europa

 2. Ajacied12341

  Wat is die bazoer toch een groot talent. Elke pass die hij deed kwam goed in de voeten en de steekvlammen van hem zijn ook al zo geweldig.

  1. bezemsteel

   Liever riedewald dan viergever als je het aan mij vraagt. Voor de rest zie ik graag dit middenveld vaker, afgewisseld met serero dan want dat is een van de weinige harde werkers tegenwoordig

 3. Casbraad

  Was bij vlagen een goede wedstrijd, soms helaas wat onnodige fouten die Heerenveen de kans gaven iets terug te doen. Vond Riedewald goed spelen op de plek van Boilesen. Misschien een optie voor FdB voor de komende weken?

 4. Mooi

  Het kan raar gaan in het voetbal in drie dagen tijd twee verschillende wedstrijden als we zo door gaan als de laatste kunnen we eindelijk weer eens genieten

 5. afcabass

  Heerlijk potje dit! Riedewald uitstekende vervanging voor Boilesen. Andersen helaas beetje afwezig en die ene bal van Klaassen, maar die vergeven we hem.

 6. Erdos

  Terechte uitslag, De Boer is capabel genoeg om te anticiperen. Mijn complimenten voor hem en de staf. Maar desondanks jammer van Ricardo Kishna. En Die zaakwaarnemer is gewoon de weg kwijt.

 7. Arnaud

  Talenten als Bazoer en Sinkgraven kan ik echt van genieten. Je ziet gewoon dat ze al exact weten wat ze met de bal willen op het moment van aanspelen. Andersen heeft deze kwaliteit ook alleen laat hij dat de laatste tijd weinig zien. Milik is een topper, altijd dreigend! Begrijp alleen wel waarom ze zo lang wachten met kopen. Als ze hem nu kopen en hij raakt ernstig geblesseerd dan zitten ze met lasten in plaats van lusten. Eind april lichten ze de koop optie wel!

 8. Velibor

  Dat is al typisch 40jaar Ajax,als je denkt das een makkie spelen ze vaak als een natte krant en andersom als je denkt nou dat kon wel eens moeilijk worden vandaag dan spelen ze de pannen vh dak, vertel het maar haha maar daarom is het het ook men cluppie:))

 9. creutz1977

  netjes gedaan hoor.. met bravoure en druk gespeeld.. was genieten… dit uitbouwen jongens!!!

 10. Hika77

  Waarom ze tegen Dnjepr geen pepernoot raken en nu echt lekker spelen is me en raadsel. Jammer dat het niet constant is maar dit geeft wel vertrouwen voor donderdag!

 11. ferike

  Het raadsel is waarschijnlijk de jeugdigheid. Dit is een puike prestatie, die Milik is toch wel een killer hoor. Hij heeft niet allesmogen spelen, maar als dat wel het geval was, zagen wij de topschutter van de eredivisie in Amsterdam voetballen in plaats van in lampengat.
  Bazoer is een diamantje, hoop wel dat hij voldoende rust krijgt, anders wordt het wat zwaar voor hem (zijn lichaam).
  Hoe dan ook: razend trots op onze jongens !!!

 12. Martin_FSide

  Heerlijke wedstrijd met uitblinkers bazoer en milik die echt als bazen speelden. Zo moet het donderdag ook met een iets hoger tempo

Comments are closed.