Ajax verliest met 1-0 van Dnipro

0312dnipro-ajax

Ajax heeft met 1-0 verloren van Dnipro Dnipropetrovsk. In een zeer slechte wedstrijd van beide kanten wist met name Ajax zich totaal geen raad met de tegenstander en speelde het ver onder niveau. Ajax zal volgende week in de eigen Arena vol aan de bak moeten om de 1-0 achterstand weg te werken tegen de stugge ploeg uit de Oekraïne.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel:
https://ajaxfanzone.nl/2015/03/13/fotoverslag-dnipro-ajax/

Ajax begon overigens goed aan de wedstrijd en kreeg een grote mogelijkheid via Thulani Serero. De kleine middenvelder dook alleen op voor doelman Boyko maar die redde de lob adequaat. Daarna ging er van alles mis bij Ajax. Fout op fout stapelden zich op en een terugspeelbal van Joël Veltman op Jasper Cillessen was bijna fataal. De bal stuitte vlak voor de doelman op en verdween maar rakelings langs het doel. Na een half uur strafte Dnipro het geklungel van Ajax af. Roman Zozulya kon simpel de bal achter Cillessen werken. Dat Ajax op slag van rust een grote kans miste was tekenend voor het elftal. Davy Klaassen kopte een corner scherp door maar Veltman tikte de bal voor open doel over.

De tweede helft bracht geen ander beeld in het treurige Kiev. Schöne en Serero moesten plaatsmaken voor Sinkgraven en Kishna maar ook die wissels brachten geen succes. Dnipro was bijna dichtbij de 2-0 maar een vrije trap werd door Cillessen in twee instanties gepakt. Pas 20 minuten voor tijd zette Ajax meer aan. Heel af en toe was er wat dreiging voor het doel van Dnjepr. Er waren kansen voor Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna, maar tot doelpunten leidde het niet, waardoor Ajax vol aan de bak moet in de return van volgende week om alsnog een ronde verder te komen.

Dnipro – Ajax 1-0 (1-0)

’30 Zozoelja 1-0

Scheidsrechter: Bebek (Kro)
Toeschouwers: 10.581
Gele Kaarten: Fedetskyj, Rotan, Zozoelja, Sjachov (Dnipro), Boilesen, Bazoer (Ajax)

Opstelling Dnipro: Boiko, Egídio, Bacelar, Fedetskyy, Cheberyachko, Fedorchuk, Bezus, (/58 Bruno Gama), Zozulya, Rotan, Konoplyanka, (/82 Sjachov), Seleznyov (/76 Kalinic)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Nick Viergever, Nicolai Boilesen, Riechedly Bazoer, Thulani Serero, (/60 Daley Sinkgraven), Davy Klaassen, Anwar El Ghazi, Arek Milik, (/77 Richairo Zivkovic), Lasse Schöne (/61 Ricardo Kishna)

Related posts

87 Comments

  1. -THE BULLDOG-

   Denk eraan!!
   Als die Oekraïners 1x scoren in Amsterdam, moeten wij er al 3 scoren.
   Het wordt een hele opgave!!

 1. ajaciedpiet

  Ik hoeft niet ‘later meer’ zoals daar staat. In het weekend kan ik weer mijn club gaan kijken

  1. FdB=Ajax

   Precies..
   Tuurlijk was het niet best, maar wat een gezeik allemaal… Je speelt daar bijna 1-1 en die gasten hebben 3 schorsingen

   1. Charka53

    Ja precies bijna 1-1 hoe krijg je de bal er niet in,maar ja dit roepen op zichzelf af als een team zo speelt en dit is het hele seizoen al zo kan je ook niet meer verlangen

   1. FdB=Ajax

    Tuurlijk was het niet best.. maar thuis kun je deze ploeg minimaal 60 minuten onder druk zetten. Dat moet minstens 3 goals opleveren.
    Bovendien zijn drie belangrijke spelers van hun geschorst

 2. Fvanr

  Boilissen, de zwakste schakel van begin af aan. Drama zo’n arrogante nonchalante trage slome lul. En nog aanvoerder ook!!!!!!!

  1. Charka53

   Helaas ik wilde er nog niet aan maar hij gaat het worden,maar helaas er waren er nog wat die niet echt voetbalde

  2. fafieanie

   eerst was t moisander dat heeft een tijd mowten duren voordat de boer het door had wat voor sukkel en arrogante kwijlebabbel het is met zijn air kijk ajax had altijd bluf maar hij heeft alles maar dan negatief!!!!!!! nu zut hij eindelijk waar hij zitten moet op de bank en die bank mag hij meenemen want die heeft hij hard nodig daar. Nu komt de volgende drollewipper ook aanvoerder ook zo.n slak op t veld, totaal geen aanvoerder je ziet hem niet hij zeikt bij de scheids op de verkeerde manier totaal geen complete speler dus ook op de bank. en dan met moisander mee ciao ciao.

 3. coenie

  Zéér matig potje! Wordt een beetje moe van alsmaar dat heen en weer tikken terwijl de eenvoudige mogelijkheden worden overgeslagen. Lijkt wel als of ze onder mooi voetbal alleen maar “tikkie-takkie” verstaan. Een keer gewoon hard op doel schieten mag ook wel eens geprobeerd worden!

  1. coenie

   Volgens mij, als je “tikkie-takkie” wil spelen, moet het tempo vééél hoger ! Niet eerst aannemen….dan pas kijken… En vervolgens de bal kwijt omdat de tegenstander dan genoeg tijd heeft om druk te zetten.

 4. Hoekie

  Gaan ze ook nog serieus een interview aan na de wedstrijd , zeg gewoon het was een draak van een wedstrijd van ons .

 5. thijsAJAX1

  wat een drama vanavond… ik probeer positief te blijven maar dat is lastig als ajax zo speelt. boilesen contract ontbinden. die man kost je gwn te veel punten. het zegt geboeg dat bazoer (en cillisen) het enige lichtpuntje is van de laatste wedstrijden. en wat johan derksen betreft, ik vind het ook een oude zeurkous en ik kan me er ook echt aan ergeren hoe hij alles negatief ziet, maar ik moet toegeven dat hij wel een punt.

 6. afcabass

  Man man man geen goed woord over voor deze vertoning… Zondag en volgende week donderdag graag een heerlijk pot foeballe met veel acties, beleving, strijd, sensatie en goals aan onze kant !

 7. Indojood

  Zoals ik al eerder zei, ik beleef geen enkel plezier aan dit Ajax. Hoop dat volgend seizoen er weer normaal gevoetbald wordt.

 8. nicks

  Alle creativiteit is eruit getraind! geen speler in het team die aan de leiding vraagt waar ze in godsnaam mee bezig zijn! voetbal gaat om de supporters FRANK! MARC! JOHAN!! volgende week 53000 man op de tribune voor onwijs dure kaartjes en dan zo’n beleid voeren! schaam jullie diep! dit ligt niet aan spelers maar aan leiding!!

  1. Remco425

   nouuu, onwijs duur… 75% van de kaartjes was ?19,50 en die ik heb zelfs maar ? 14,50. Zou ik niet onwijs duur willen noemen

 9. AFCA1996

  Misschien ben ik de enige die dit nu denkt, maar misschien zou Ajax werk kunnen maken van deze Douglas? Wat een beer van een vent…

  1. nick-afca95

   Wat voor kwaliteit heeft die kerel nou op heel groot zijn na. Zou je daar echt zoveel aan hebben?

   1. AFCA1996

    Nou ja, ik heb amper een bal achter die kerel zien komen. Is dat niet de bedoeling als verdediger? :p

 10. Vlek

  Wat gaat er bij ons aller Ajax toch fout….. Snap er niets van…… Zet godverdomme toch druk naar voren en verkoop die boilesen aub…. Kan iemand mij vertellen waarom hij aanvoerder is????

  1. f-side64

   wist ik het maar vlek en wie wil er nou opgescheept zitten met boilessen zelfs fc josti band 12 wil hem niet eens

 11. Marcie

  Kan iemand Derksen uitzetten.
  Het was natuurlijk geen wereldpot, maar zo slecht als Derksen beweerd was het ook niet

   1. Marcie

    Ik heb gister naar Chelsea zitten kijken. Die wedstrijd was spannend maar voetbaltechnisch ook niet om aan gluren.

    Die gasten hebben een iets ander budget dan ons aller Ajax

 12. Mooi

  Wat een speeltuin vereniging Ajax teert op oude roem het heeft geen enkel niveau op het ogenblik ,volgende week is de Arena uitverkocht dat begrijpen de heren spelers zeker niet .

 13. Vakje129

  Gelukkig is Boilesen zijn contract nog niet verlengt , hopelijk volgende week een gretig Ajax dat wilt winnen

  1. f-side64

   Zo dom is mark en consorten toch niet om boilessen te houden me oma van bijna 100 verdedigt nog beter dan onze aanvoerder

     1. pietprecies

      Dat valt dan onder consorten, Marc denkt omdat ie aanvoerder is natuurlijk dat het een baas is.

 14. pietprecies

  Boilesen, geen kwaliteit, geen mentaliteit (lees zelfkritiek, trekt zich zoals ie zelf zegt niks aan van kritiek) en toch aanvoerder… Lekker Frankie.

 15. Vlek

  Word tijd dat wij supporters op een positieve/negatieve manier van ons laten horen.

  Dit kan toch niet zo geef jaarlijks een godsvermogen uit aan mijn cluppie.

  Maar begin het een beetje zonde te vinden van. Mijn tijd en geld!!!

 16. Daandinho

  Ik vraag het me zeer af of ajax thuis wel vaker dan 1x gaat scoren tegen deze houthakkers

 17. nick-afca95

  Momenteel lopen er een paar jongens rond die niet bijzonder veel extra kwaliteit hebben. Voor de eredivisie leuk maar voor europa te licht. De spelers met ervaring zijn spelers die bij andere eredivisie clubs hebben gespeeld en dan is de vraag of je dit wel echt “ervaring” kan noemen. Het talent wat word opgeleid is fantastisch en daar ben ik echt tevreden over. Maar wil je succesen behalen moet je de matige spelers en “ervaren spelers” lozen voor kerels die wel poten kunnen breken. Het hoeft geen wereld top te zijn maar jongens die in grotere competities hebben gespeeld en nu wegens leeftijd niet meer de absolute top aan kunnen. Trek zulke jongens aan voor een jaar of 2 en geef ze een mooi contract. Dan heb je echte ervaring en kwaliteit die er wel toe doet in europa. Dan heb je ook meer aan je jonge talenten want die krijgen tips van de grote jongens en kunnen een beetje gestuurd worden in het veld. Er moet echt in de zomer wat worden aangetrokken en er moet ook echt wat uit.

  1. FdB=Ajax

   Klopt. Er moet ook gewoon fysieke kracht gekocht worden.. Milik was de enige vandaag die fysiek nog wat in te brengen had

   1. nick-afca95

    Maar een alleen fysieke speler heb je ook niet veel aan. Ik heb al meerdere malen de naam douglas horen vallen maar die man raakt voledig in paniek wanneer hij zich ergens voetballend moet zien te redden. Een speler die fysiek, technisch en ervaren is moet je zoeken. Maar die moet dan maar net naar ajax willen komen. Daarom dus zoeken naar wat oudere spelers uit engeland of duitsland die in de top hebben meegedraaid. Skrtel of Vidic heb ik al vaker genoemd maar dit zijn wel goeie voorbeelden. Beide in de top van de premier league gevoetbalt en beide wat op leeftijd dus niet interesant meer voor de absolute top. Dat soort kerels moet je een mooi contract aanbieden

 18. Iceman

  Klopt wat hier boven staat 2x scoren voor dit Ajax in deze vorm is onmogelijk inplaats van 3x als wij er 1 tegen krijgen tjong jong Marc en Frank Bestuur wordt eens wakker

 19. pietprecies

  Een voordeel is wel dat 3 van hun basis spelers er niet bij zijn. Nadeel is dan wel dat het bij ons niet uit lijkt te maken, iedereen speelt even slecht, van bovengemert 14 verliezen ze nog.. En boilesen? Die zou er bij mijn team nog naast staan… Wat een pummel

  1. Indojood

   Idd, misschien moet Anouk Hoogendijk maar in de basis. Krijgt zware dekking waardoor de rest meer ruimte krijgt.

    1. Indojood

     Lol denk dat ik vast in het bubbelbad gaat zitten en FdB vraagt om haar als eerste te wisselen en door te sturen…

 20. nick-afca95

  He ga anders lekker ergens anders heen met dit soort woorden. Dat het voor jou geen fuck uit maakt dat dit soort dingen gezegt worden moet je zelf weten maar sommige mensen hebben hier iemand aan verloren. Dus zeg iets zinnigs of gewoon helemaal niks maar zeker niet zoiets als dit

 21. quadsboy

  Juist thuis pakken we ze en eerlijk Ajax was echt wek beter als 2a3weken terug alleen toen wonnen ze wel

 22. Still52years4Ajax

  Tuurlijk het was niet best. Gewoon slecht. Maar wel tegen een tegenstander die zelf perse niet wilde voetballen en op een aardappelenveld. Deze twee zaken maken een goede partij al onmogelijk. Daarnaast, had Serero zijn kans benut was het commentaar al anders geweest en ook wanneer Veltman de bal erin geschoten had. Maar goed, er is voor een aantal weer voldoende reden om niet alleen de wedstrijd te bespreken maar ook om weer lekker tekeer te gaan en zelfs weer de meest dodelijke ziekte erbij te halen. Straks in Arena op een goed veld, komt alles gewoon goed. Oh ja, zelf onze Johan presteerde niets op een knollenveld.

 23. AFCAjwz

  Wat een anti Ajax gezeik hiero, supporters.. Weten jullie wel wat support betekend? In ieder geval niet en lopen mauwen op de club, de leiding en helemaal niet op de spelers! Wij zijn de twaalfde man, wij moeten ze steunen als het slecht gaat! Stelletje zeikerds hiero 😉

  1. f-side64

   Het is toch knudde afca j wat ze laten zien voor het salaris wat ze verdienen en het beleid werkt niet zoals je zelf ook kan constateren en boilessen is de band echt niet waardig

   1. AFCAjwz

    Wat boilesen betreft ben ik het met je eens, persoonlijk zou ik gaan voor Klaassen van Rhijn of Schöne. Maar als je kijkt wat dit piepjonge team toch heeft bereikt, ook al is dat niet altijd met mooi voetbal, vind ik dat dit negatieve commentaar niet verdienen..

 24. Jeroen2305

  Boilesen speelde een partijtje slecht, maar die Douglas vond ik zelf alle kansen wegwerken van Ajax dat geeft aan dat ze helemaal niet zo goed zijn maar Douglas verdedigde gewoon goed bij de kansen

 25. Still52years4Ajax

  Je weet toch, dit is DE zeiksite 🙂 positief gepraat wordt keihard de kop ingedrukt. Maar …. gewoon blijven doen, doe ik ook (tot groot ongenoegen van velen) Geeft ook wel lekker gevoel 🙂

  1. Timajaxfan

   Soms vergeet ik dat deze site Ajax FANzone heet, objectieve meningen ipv schoppen tegen het beleid + spelers zijn hier inmiddels een utopie. Mag ik jullie even herinneren aan de manier waarop “wij” Ajacieden Daley Blind de grond in gestampt hebben in zijn mindere periode. Steun je club, het beleid en de spelers in goede maar ook in mindere tijden!!

 26. Remco425

  We moeten wel vroeg scoren in de return, anders vrees ik dat het hem niet gaat worden. Die gasten kunnen een muur optrekken waar Ajax nauwelijks doorheen kan komen

 27. Bolle Ron

  De heren liepen weer hersenloos te ballen en die Kishna en el Ghazi hadden maar weer eens een snipperdag genomen want stel je voor dat je moet werken voor je teveel betaalde geld.

Comments are closed.