Ajax wint nipt met 1-0 van Excelsior

0308ajax-excelsior_elghazi_zivkovic

Ajax heeft zondag op de valreep van Excelsior gewonnen. Anwar El Ghazi bezorgde Ajax vlak voor tijd de overwinning. Daardoor houdt Ajax de tweede plaats stevig in handen.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd via deze link:
https://ajaxfanzone.nl/2015/03/08/fotoverslag-ajax-excelsior-2/

Na de overwinning van vorige week op psv gingen de toeschouwers in de Amsterdam Arena er zondag eens goed voor zitten. Echter kon Ajax in de eerste helft allerminst overtuigen en was een vrije trap van Lasse Schöne het enige hoogtepunt. De Deen krulde de bal echter net over het doel. Na de thee was het Excelsior dat de kans kreeg om de score te openen maar het was opnieuw Jasper Cillessen die redding bracht. Frank de Boer besloot om wissels toe te passen en bracht onder andere Richairo Zivkovic binnen de lijnen.

Het duurde echter tot de 83ste minuut voor de toeschouwers konden juichen. Zivkovic gaf een prachtige assist op Anwar El Ghazi en die ronde met het hoofd prima af. In de slotfase leken de Ajacieden tevreden met de drie punten en het was ook maar goed dat scheidsrechter Higler het na negentig minuten voor gezien hield. Met de overwinning verstevigde Ajax zijn tweede plaats in de competitie en zal zich nu gaan richten op het Europa League duel van aanstaande donderdag met Dnipro.

Ajax – Excelsior 1-0 (0-0)

’83 El Ghazi 1-0

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 51.068
Gele kaarten: Viergever (Ajax)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Nick Viergever, Nicolai Boilesen, Riechedly Bazoer, Thulani Serero, (/60 Daley Sinkgraven), Davy Klaassen, Anwar El Ghazi, Lasse Schone, (/60 Richairo Zivkovic), Ricardo Kishna (/84 Lucas Andersen)

Opstelling Excelsior: Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins, Stans, Auassar, (/62 Varela), Van Mieghem, Van Weert, (/84 Vermeulen), Botaka

Related posts

19 Comments

 1. Grandmaster jp

  Echt boeit me niks. Lelijk of niet gewoon zorgen dat je minimaal tweede word en dit seizoen zo snel mogwlijk vergeten

 2. Mooi

  Het is wel erg naar om te zien dat geen club in de eredivisie meer bang is om een wedstrijd uit of thuis te moeten spelen tegen Ajax

  1. rickert

   dat zijn ze wel, als ze zo speelde als tegen twente, hadden we met 4-0 eraf gegaan, de ingehoudenheid omdat we ajax zijn heeft ons de kans geboden om een winnende te kunnen maken diep in de tweede helft.

 3. Ajacied1999

  We hebben een goeie nummer 6 nodig de verdedigers moeten nu te veel zelf oplossen ik weet dat dat ook wel bij Ajax hoort maar dit is gewoon té. Verder maakte el ghazi een mooie goal alleen moet die jongen werken aan het spelen in kleine ruimte als hij dat doet kan het een topper worden. En schone aub niet meer in de spits.

 4. FdB=Ajax

  Ik zal verder niet zeuren over het povere spel, want inderdaad: 3 punten zijn binnen en donderdag een belangrijke wedstrijd. Maar één ding vond ik wel opmerkelijk…
  83 minuten lang was Ajax in staat om de bal rustig rond te spelen, maar toen het 1-0 was konden ze de bal niet in bezit houden en de wedstrijd uitspelen. Dat is toch echt onzekerheid volgens mij

 5. Charka53

  Inderdaad ze speelde als een krant ,maar ja je gaat er aan wennen het is te hopen dat de tweede plaats ons deel blijft en dat in het nieuwe seizoen er weer een Ajax staat waar de tegenstanders weer respect voor krijgen.
  Laten we donderdag maar weer genieten want dan kan Ajax het wel opbrengen om wat meer te laten zien in iedergeval dat hoop ik dan.

  1. Marcie

   Maar Excelsior deed niet meer dan de bal naar voren roeien.
   Voor een echt leuke wedstrijd heb je 2 teams nodig die willen voetballen

 6. arjan

  vroeger won je dit soort kut potjes met 8-0. Wat een clowneske vertoning weer. Ach t hele seizoen al.

 7. Indojood

  Het is teleurstellend om te zien dat steeds meer supporters het spel niet meer interesseert en al tevreden zijn met een 1-0 en de 3 punten. Het lijken wel Italianen. Ik beleef geen plezier aan de wanvertoningen en hoop dat het seizoen snel voorbij is.

 8. Charka53

  Daar heb je wel gelijk in maar een goed Ajax speel zijn eigen spel en moet en spervuur van aanvallen op het doel van de tegenstander hebben net als vroeger dan gebeurd er wat en is elke aanval een kans om te scoren ,dat maakt het weer spannend en is de kans dat je binnen no time voor staat en niet steeds de zenuwen krijgt als de bal verspeeld wordt voor de neus van Cillessen.

Comments are closed.