Dnipro mist mogelijk sterspeler tegen Ajax en haalt verdediger

dnjepr-ajaxlogo-europaleagu

Volgende week donderdag speelt Ajax in Kiev de eerste Europa League-wedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Dnjepr kan in dat duel mogelijk niet beschikken over Evgen Konoplyanka. De aanvaller heeft zondag in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Volyn Lutsk een rugblessure opgelopen en de verwachting is dat hij tien dagen aan de kant staat. Hij is daardoor een twijfelgeval voor het duel met Ajax. De 25-jarige Konoplyanka geldt als dé sterspeler van de huidige nummer drie van Oekraïne en was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en vijf assists.

Konoplyanka doet de komende wedstrijden; woensdag de bekerwedstrijd tegen Chornomorets en zondag de uitwedstrijd tegen Karpaty Lviv niet mee. Als Konoplyanka inderdaad niet kan meedoen tegen Ajax, dan wordt hij waarschijnlijk vervangen door Roman Zozulya. 41-voudig Oekraïens international.

Konoplyanka was in de winter van 2014 nog dicht bij een transfer naar Liverpool, maar een akkoord over de wijze van betalen en de termijnen bleef uit. Ook Tottenham Hotspur en AS Roma zaten in het verleden achter Kono aan. Volgens berichten uit Oekraïne staat hij nu op het punt om zijn aflopende contract bij Dnipro te verlengen.

Gueye
Gisteren werd bekend dat Dnipro ook versterking heeft binnen gehaald. Papa Gueye, een dertigjarige verdediger uit Senegal, tekende een contract voor drie seizoenen. Omdat de huidige werkgever van Gueye; Metalist Kharkiv, zijn salaris al enige tijd niet meer had uitgekeerd, mocht hij daar transfervrij vertrekken. Myron Markevich, de huidige coach van Dnipro, wilde Gueye in zijn tijd als bondscoach van Oekraïne nog laten naturaliseren en zei dat het een ‘kwestie van tijd’ was tot Gueye een paspoort zou bemachtigen. De speler debuteerde in 2012 echter voor Senegal en mocht daardoor niet meer uitkomen voor een ander land. Hij heeft nu zes interlands achter zijn naam staan.

Related posts

16 Comments

  1. FdB=Ajax

    Ze zijn er dus wel: Ervaren, grote, sterke verdedigers. Maar Ajax zit gewoon te slapen, zo’n speler is precies wat Ajax nodig heeft…

    1. rickert

      een 30-jarig afdankertje van Metalist is precies wat we zoeken, maar van der vaart mag niet komen. fuck logic I guess?

      1. FdB=Ajax

        Weet niet wat jouw logica is, maar Van der Vaart is 32, is al moe na een warming up en vraagt miljoenen.
        Deze kerel is topfit, en zit ook nog eens onder het salarisplafond

  2. Remco425

    zullen we tegen die tijd maar bekijken of hij meedoet of niet? Deze verhalen ken ik wel. Nog ruim een week te gaan…

    1. AFCA my World

      Eens,iedereen doet er lacherig over,Maar ze zijn toch niet zover gekomen omdat ze overal geluk hebben gehad,ze kunnen we degelijk voetballen,en ik denk dat het noch knap moeilijk kan worden,dit verhaaltje word alleen maar de wereld in geholpen om zich in de rol van underdog te manoeuvreren,en daarna slaan ze toch toe,oppassen dus !

  3. gianni_ajax

    Jammer man. ik hoop dat hij toch mee kan doen, dan hebben ze geen smoesje wanneer ze verliezen

  4. ajaciedje

    vervelend voor ze zeg… maar als we winnen mogen ze smoesjes verzinnen wat ze willen ;p Doet verder niets af aan het feit dat we winnen.

      1. ajaciedje

        In het geval dat we verliezen zullen er alleen wel weer meer praatjes zijn… Mocht ie er idd niet bij zijn.

Comments are closed.