Ajax wint topper tegen psv in Eindhoven met 1-3

0301psv-ajax

Ajax heeft vandaag duidelijk gemaakt dat het de strijd om de landstitel nog niet heeft opgegeven. De Ajacieden legden een prima pot voetbal op de mat in eindhoven en dat resulteerde in een 1-3 overwinning. Hiermee brengt Ajax de achterstand op psv terug tot elf punten en heeft het tevens de tweede plaats steviger in eigen hand.

De ploeg van Frank de Boer was duidelijk met één reden afgereisd naar eindhoven. Verlies zou definitief betekenen dat de landstitel uit zicht zou zijn en tevens zou de tweede plaats, die recht geeft op voorronde Champions League, in gevaar komen. Door de overwinning van AZ was het gat nog maar drie punten dus waren drie punten noodzakelijk en dat gebeurde op deze middag in brabant.

Na dertig minuten was het raak voor Ajax. De wedstrijd golfde op en neer maar een strakke voorzet van Anwar El Ghazi kwam terecht bij Ricardo Kishna. De linksbuiten was attent en kruisde slim voor Santiago Arias langs. Zijn schot werd nog aangeraakt door psv-doelman Jeroen Zoet, maar belandde alsnog in het net, 0-1. In het vervolg in de eerste helft was er opnieuw een hoofdrol voor Jasper Cillessen. De doelman lijkt een engeltje op zijn lat te hebben de laatste weken en ook nu keerde de doelman diverse doelpogingen van psv.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Ajax domineerde en psv kwam er zelden uit met wat speldeprikjes. Arek Milik moest met een blessure het veld verlaten en zijn invaller, Lasse Schöne, was dichtbij de 0-2. Zijn vrije trap belande echter op de onderkant van de lat. Kort daarop scoorde psv de gelijkmaker. Luuk de Jong kopte hard raak na een voorzet op maat van Jetro Willems. Ajax ging door en kreeg opnieuw een vrije trap net buiten de zestien. Lasse Schöne melde zich opnieuw en schoot nu wel raak en bracht Ajax op een 1-2 voorsprong. In het slotoffensief probeerde psv alsnog de gelijkmaker te produceren maar het was uiteindelijk Anwar El Ghazi die de bal prachtig in het net krulde en zorgde dat de drie punten definitief meereizen naar Amsterdam.

psv – Ajax 1-3 (0-1)

’30 Kishna 0-1
’77 De Jong 1-1
’83 Schöne 1-2
’90 El Ghazi 1-3

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Arias (psv), Viergever, El Ghazi (Ajax)
Toeschouwers: 35.000

Opstelling psv: Zoet, Arias, Bruma, Isimat, Willems, Wijnaldum, Guardado, Maher, (/87 Hendrix), Narsingh, (/69 Locadia), De Jong, Depay

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Nick Viergever, Nicolai Boilesen, Riechedly Bazoer, Thulani Serero, (/85 Jairo Riedewald), Davy Klaassen, Anwar El Ghazi, Arek Milik, (/75 Lasse Schöne), Ricardo Kishna (/66 Lucas Andersen)