Ajax wint topper tegen psv in Eindhoven met 1-3

0301psv-ajax

Ajax heeft vandaag duidelijk gemaakt dat het de strijd om de landstitel nog niet heeft opgegeven. De Ajacieden legden een prima pot voetbal op de mat in eindhoven en dat resulteerde in een 1-3 overwinning. Hiermee brengt Ajax de achterstand op psv terug tot elf punten en heeft het tevens de tweede plaats steviger in eigen hand.

De ploeg van Frank de Boer was duidelijk met één reden afgereisd naar eindhoven. Verlies zou definitief betekenen dat de landstitel uit zicht zou zijn en tevens zou de tweede plaats, die recht geeft op voorronde Champions League, in gevaar komen. Door de overwinning van AZ was het gat nog maar drie punten dus waren drie punten noodzakelijk en dat gebeurde op deze middag in brabant.

Na dertig minuten was het raak voor Ajax. De wedstrijd golfde op en neer maar een strakke voorzet van Anwar El Ghazi kwam terecht bij Ricardo Kishna. De linksbuiten was attent en kruisde slim voor Santiago Arias langs. Zijn schot werd nog aangeraakt door psv-doelman Jeroen Zoet, maar belandde alsnog in het net, 0-1. In het vervolg in de eerste helft was er opnieuw een hoofdrol voor Jasper Cillessen. De doelman lijkt een engeltje op zijn lat te hebben de laatste weken en ook nu keerde de doelman diverse doelpogingen van psv.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Ajax domineerde en psv kwam er zelden uit met wat speldeprikjes. Arek Milik moest met een blessure het veld verlaten en zijn invaller, Lasse Schöne, was dichtbij de 0-2. Zijn vrije trap belande echter op de onderkant van de lat. Kort daarop scoorde psv de gelijkmaker. Luuk de Jong kopte hard raak na een voorzet op maat van Jetro Willems. Ajax ging door en kreeg opnieuw een vrije trap net buiten de zestien. Lasse Schöne melde zich opnieuw en schoot nu wel raak en bracht Ajax op een 1-2 voorsprong. In het slotoffensief probeerde psv alsnog de gelijkmaker te produceren maar het was uiteindelijk Anwar El Ghazi die de bal prachtig in het net krulde en zorgde dat de drie punten definitief meereizen naar Amsterdam.

psv – Ajax 1-3 (0-1)

’30 Kishna 0-1
’77 De Jong 1-1
’83 Schöne 1-2
’90 El Ghazi 1-3

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Arias (psv), Viergever, El Ghazi (Ajax)
Toeschouwers: 35.000

Opstelling psv: Zoet, Arias, Bruma, Isimat, Willems, Wijnaldum, Guardado, Maher, (/87 Hendrix), Narsingh, (/69 Locadia), De Jong, Depay

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Nick Viergever, Nicolai Boilesen, Riechedly Bazoer, Thulani Serero, (/85 Jairo Riedewald), Davy Klaassen, Anwar El Ghazi, Arek Milik, (/75 Lasse Schöne), Ricardo Kishna (/66 Lucas Andersen)

Related posts

51 Comments

  1. AFCA my World

   Ik vraag me alleen af of Henk en ik dezelfde wedstrijd hebben gezien? Ajax domineerde absoluut niet,het was rommelig en countervoetbal maar de overwinning is ondanks dat we de onderliggende partij waren toch binnengesleept!

  1. Velibor

   Wou net zeggen zij stelen wel vaker haha,vond Ajax best wel volwassen spelen met zo hier en daar een beukje vandaag,dat mag ik wel! :))

 1. B4ajax4ever

  Dit was gewoon een hele lekkere overwinning ,hopelijk houden ze deze reeks vast.

  1. Charka53

   Weet je wat zo jammer is FdB zij bij fox dat de gloeilampen toch wel blij zijn omdat ze beter zijn dan Ajax ,volgens mij was het toch 1-3

   1. afcabass

    Pisvee was denk ik over de hele wedstrijd gezien wel beter. Ajax was stukken productiever en dat is uiteindelijk toch belangrijker

    1. Charka53

     Maar ik vond dat Ajax er wel wat harder tegen aan ging ze knokte wat meer als anders dus zo door gaan

 2. Iceman

  Kan mij verrotten of het nu gestolen is of niet wij hebben drie punten dat telt en ja wie weet wat er nog meer in het fat zit….

 3. DennisTheMenace

  3 puntjes in de tas, heel fijn uiteraard maar was weer niet best. Schöne hoort wat mij betreft altijd in de basis. Heeft ie toch wel verdiend de afgelopen jaren.

  1. Remco425

   maar dan op het middenveld. Is geen spits of vleugelspits. Werd 2x gevaarlijk met een vrije trap, maar die kan hij ook nemen als middenvelder

 4. fafieanie

  die pisvee hebben al genoeg wedstrijden gewonnen in de laatste minuten van een wedstrijd, vaak door een penalty. Dus een dikke verdiende overwinning.

 5. vanzanten

  Het valt me altijd weer op hoe makkelijk Ajax rode kaarten krijgt voor niks terwijl die boeren alles lijken te mogen zonder zelfs maar geel te krijgen.

  1. Velibor

   Nou ik denk dat er vanavond bij jack V Gelder wel weer wat gevonden wordt waardoor er weer eentje genaaid word met beelden achteraf tenminste dat zou me niks verbazen

    1. Velibor

     Hoop het wel …….maar zag later in samenvatting ook wat van milik en die Wijnaldum is ook een vieze natrappende lichtgevende kakkerlak!

  1. Velibor

   Ja natuurlijk,en FdB zit bij fox PSV te prijzen haha regelrecht het graf in! Slimme jongen

 6. jacq64

  Ben altijd erg kritisch op van Rhijn, maar die speelde uitstekend, net als Viergever en Veltman. Verder was het vooral tegenhouden, zelfs Klaassen kreeg geen bal bij een medespeler! Was een beetje een kopie van de 0-1 in de Kuip haha.

 7. coenie

  Is toch leuk dat PSV een koekie van eigen deeg krijgt! Vol op de aanval, en dan in een paar spaarzame uitbraken de doelpunten tegen krijgen. En nu zijn ze teleurgesteld/boos in Eindhoven, terwijl ze meer dan de helft van die 64 punten op die manier hebben gewonnen.

 8. Tukkerajacied

  het is toch raar dat ajax beter kan counteren dan 90 minuten balletje kan tikken

 9. fafieanie

  pisvee nog o.a nac die de punten ook nodig hebben ado hetzelfde twente die zeker europees willen utrecht daar kan het ook spoken go head daar hebben ze ook nog niet van gewonnen het is veel 11 punten en het is misschien een droom ach wie weet

  1. Velibor

   Nou vooral tegen Cruijff en co volgens mij,volgens mij stamt dat nog uit tijd dat Johan bij studiosport analyses bij CL deed ,volgens mij hebben ze bonje oid gehad toen en Johan boeit dat niet denk ik maar jack leed toen gezichts verlies ,kan het fout hebben .

 10. fafieanie

  oh wat ben echt een eikel jack de goals van ajax mazzel ??????? afgedwongen heet dat

 11. fafieanie

  misselijk mannetje jack van gelder !!!!!!!pisvee fan youri is zette hem een hak en terecht.

 12. Geroldkohlen

  hoop doet leven. pisvee moet nog naar 010 , twente, ado, en krijgen nog o.a. pec ,Groningen, heerenveen. dus ik zeg: pisvee it ain’t over untill we say its over!!! WZAWZDB!

Comments are closed.