Kieft: ‘Optie tot koop Milik onbegrijpelijk van Bayer Leverkusen’

0226legia-ajax_milik3

Arek Milik was de grote man bij Ajax donderdagavond tegen Legia Warschau. De Poolse spits bezorgde Ajax met twee doelpunten hoogstpersoonlijk een plek in de achtste finales van de Europa League en dus kreeg de spits ook lovende kritieken van Johan Derksen en Wim Kieft. Vooral laatstgenoemde snapt nietdat Leverkusen de spits zomaar laat vertrekken voor een schijntje van een kleine 2,5 miljoen euro. ‘Onbegrijpelijk dat Bayer Leverkusen Ajax de mogelijkheid heeft gegeven om een optie tot koop te bedingen’, vond Kieft tijdens de rust van Legia Warschau – Ajax. Derksen probeerde dit nog te nuanceren door te stellen dat het niveau in Duitsland nogal wat hoger zou liggen dan in de Eredivisie en dat er bij Leverkusen meer wordt gevraagd van een spits dan bij Ajax. ‘Maar dan kijk je het toch gewoon een half jaartje aan?’, benadrukte Kieft zijn onbegrip.

Volgens Kieft kan Milik met zowel links als rechts schieten, maar daar was Derksen het mee oneens. ‘Hij kan helemaal niet met rechts schieten. Dat schot had gewoon gekeerd moeten worden’, aldus Derksen over het tweede doelpunt van de Pool in Warschau.

De aanvaller zelf benadrukt na de wedstrijd nogmaals het naar zijn zin te hebben in Amsterdam en te hopen dat Ajax de clausule snel invult. “Ik wil heel graag bij Ajax blijven. Ajax heeft een optie tot koop en ik denk dat ik blijf”, sprak Milik na de wedstrijd in Warschau tegen RTL7.

Milik zelf over zijn rechter: “Ja, ik kan ook met rechts schieten. Dat heb ik nog niet vaak laten zien, dus daar ben ik heel blij mee”, aldus de opgetogen Pool. “We hebben vandaag goed gespeeld, denk ik, en daar ben ik heel gelukkig mee. Het gaat steeds beter, ik ben heel blij dat we door zijn, dus dat is allemaal super.

Related posts

38 Comments

  1. Emilio4Ajax

    Eigenlijk gek, want het is toch een win-win situatie voor Ajax en voor Milik. 20 doelpunten voor Ajax. Welke spits heeft dat de laatste jaren nog gedaan?? En hij wordt met de wedstrijd beter… 😉 Voor mij hoeft ie niet zo nodig mee te verdedigen als ie ze dr maar in schiet zo gauw ie de bal krijgt. Beetje op zn Zlatan… Zo gauw Milik aan de bal komt is het alle hens aan dek voor de verdediging van de tegenstander. Altijd dreiging, links og rechts, maakt niet uit. Ik denk ook dat dr nog zeker rek in zit. Deze jongen is pas 20 ( zaterdag wordt ie 21)… Kom op Mark action…show us the money! 😉

  2. Ajax1963

    Heb Marc net gesproken, hij vond de naam Netto niet leuk, stelde hem voor dat we hem ietsje minder Netto gingen noemen als hij Milik vast ging leggen. Marc ging gelijk akkoord.

Comments are closed.