Ajax aan de hand van Milik ruim langs Legia: 0-3

0226legia-ajax_milik

Ajax plaatste zich donderdag na een ruime uitzege op Legia Warschau voor de achtste finales van de Europa League. Na de benauwde 1-0 zege van vorige week in de ArenA, werd in Polen met 0-3 gewonnen. Arek Milik was de grote man.

Bekijk hier het fotoverslag van deze wedstrijd: https://ajaxfanzone.nl/2015/02/26/fotoverslag-legia-warschau-ajax/

De spelers van Ajax werden vlak voor de aftrap van het duel in Warschau verrast door de fans van de thuisploeg. Ondanks het feit dat zij vanwege een strafmaatregel van de UEFA niet naar binnen mochten, zorgden de ‘spookfans’ van Legia voor een gezellige sfeer in het stadion door buiten het stadion hun ploeg toe te zingen. In het stadion werd dit uit de luidsprekers ten gehore gebracht tijdens de hele wedstrijd.

Frank de Boer liet de routiniers Niklas Moisander en Lasse Schöne aan de kant en koos voor het centrale duo Viergever-Veltman. Met Arek Milik in de spits en El Ghazi en Kishna op de flanken nam Ajax razendsnel een comfortabele voorsprong. Het was Milik die na iets meer dan tien minuten de score opende. De 20-jarige Pool werkte de bal na een lange solo met zijn zwakke rechter hard tegen de touwen.

Viergever verdubbelde de marge enkele minuten later. De linkspoot knikte een klutsbal simpel binnen nadat Joël Veltman een vrije trap van Ricardo Kishna met een verkeerde aanraking hoog de lucht in had gewerkt. Goudhaantje Milik gooide de wedstrijd vlak voor rust definitief met zijn twintigste treffer van het seizoen voor Ajax op slot. Kishna was met een strakke steekpass opnieuw de aangever.

Ajax heeft in een poging het seizoen te redden alle hoop gevestigd op de Europa League. De club heeft in de Eredivisie een straatlengte achterstand op koploper psv die het aanstaande zondag in Eindhoven treft. In december vloog Ajax na een gênante 0-4 thuisnederlaag tegen Vitesse ook al uit het bekertoernooi.

De loting voor de achtste finales van de Europa League vinden morgen (vrijdag) om 13:00 uur plaats.

Related posts

14 Comments

 1. Ajacied12341

  Goeie wedstrijd en ajax verdiende winst ook maar de 2e helft weer ingezakt tegen pisvee moet dat beter gewoonde eerste helft vast houden en dan maken we ze in WZAWZDB

  1. creutz1977

   wedstrijd was al na eerste helft gespeeld.. dan is het logisch dat in een leeg stadion het gas eraf gaat zeker met oog op komende pot.. Zat een keer gewoon lekker ontspannen en tevreden naar ajax te kijken

  1. creutz1977

   ik denk dat ze dat alleen nog niet doen met het oog op een mogelijke zware blessure die hij voor Mei kan oplopen en dan aan hem vastzitten maar ben het helemaal met je eens hoor… vind het echt een leuke ajax speler
   ..

   1. Veltman

    Misschien moeten ze dan ook het contract van Cillessen maar niet verlengen las dat bijna afloopt.. De kans is altijd aanwezig dat hij een arm breekt :S

 2. vak410bitch

  Ja maar alles heeft risico’s niet moeilijk doen gewoon kopen kom op zeg bijna 100 miljoen over van transfers kan er wel 3 af

 3. jacq64

  Hadden ze toch leuk opgelost zo, was toch wel wat sfeer, beter dan dan die dodelijke stilte. En ze bleven 90 minuten zingen, ook bij 0-3 dus ik vermoed dat er gratis bier was haha

Comments are closed.