Kluivert: ‘Trainer van Ajax? Ja, waarom niet?’

patrick_kluivert1

Patrick Kluivert zou graag in de toekomst trainer van Ajax worden, zo vertelt de voormalige Ajax-spits woensdag in een interview met Goal.com. Als assistent-trainer van het Nederlands elftal deed Kluivert al ervaring op. De inmiddels 38-jarige Kluivert ambieert nu het hoofdtrainerschap bij een mooie club die goed bij hem past.

Kluivert liep al eens stage bij zijn voormalig werkgever AC Milan. ‘Ik heb een korte, maar hele goede tijd in Milaan gehad. Daar heb ik nog steeds goed contact. Maar niet alleen bij Milan. Je wilt ergens beginnen en uiteindelijk heb je wel een droom, natuurlijk’, vertelt Kluivert aan Goal. ‘En voor mij is die droom om ooit AC Milan, Barcelona, of een grote club uit Engeland te mogen trainen.’ Voor nu focust Kluivert zich op kleinere clubs. ‘Het moet in elk geval een club zijn die goed bij me past. Binnen- of buitenland maakt me niet veel uit.’

En dus wordt Kluivert, die Ajax in 1995 aan de voorlopig laatste Champions League-eindzege hielp, direct gevraagd naar zijn andere ‘oude liefde’. Kluivert bekent dat hij ook in Amsterdam graag aan de bak zou gaan. ‘Ajax? Ja, waarom niet?’ Voorlopig is een verblijf op De Toekomst, waar zijn zoon Justin in de jeugd speelt, echter niet aan de orde. De voormalige spits van het Nederlands elftal was als assistent van Van Gaal bij Oranje graag met de ervaren oefenmeester meegegaan naar Manchester, maar Van Gaal verkoos anderen. ‘Natuurlijk baal ik daar van. Na het WK wilde ik eigenlijk meteen de volgende stap maken. Maar ik moet mijn geduld bewaren’, aldus Kluivert.

Lees het volledige interview met Kluivert: http://www.goal.com/nl/news/1732/interview/2015/02/25/9253112/kluivert-milan-barcelona-of-een-grote-club-uit-engeland?ICID=HP_HN_1

Related posts

22 Comments

  1. Iceman

    Ja waarom niet geef hem maar een kans. Hij is wel kampioen met de jeugd van Twente geworden dus

    1. De Ajacied

      Ik ben het met je eens iemand met een Ajax hart is toch top, en hij staat er voor open.
      Ik zeg in optie houden 🙂

  2. Mooi

    Nee kan niet eerst maar eens zelfstandig voor een groep staan en dan kan je pas oordelen ,en als dat bij Ajax moet is hij van harte welkom maar nu niet als hoofd trainer.

  3. Ajax nr 1

    Nou misschien zou Patrick wel de oplossing zijn voor AJAX qua voetbal er zal inieder geval aanvallender gevoetbalt worden als nu. Hij was een goede spits en kent de klappen van de zweep. Maar ik zou ook nog even een paar jaartjes wachten en ervaring oplaten doen. Maar we hebben dat bij FDB ook niet gedaan dus het blijft een gok.

  4. Robin

    Hij heeft de kans gekregen om in de Ajax jeugd te beginnen maar daar voelde hij zich te goed voor…. Laat het eerst maar zien…

  5. Geroldkohlen

    hij zou eerst moeten beginnen clubs als cambuur, utrecht, nac of Heerenveen beetje van dat niveau en wie weet in de toekomst.

  6. Velibor

    Zou wat zijn Kluivert en Bergkamp samen voor de groep en FdB als technisch directeur mwah lekker stel toch?

  7. afcabass

    Denk nu nog niet. Misschien over paar jaartjes als hij wat ouder en wijzer is geworden, maar ook ervaring heeft opgedaan bij andere clubs, of in de jeugd van Ajax. Toegegeven zie ik liever iemand met een Ajax hart aan het roer staan dan iemand anders.

  8. afca33

    Ik zou eerder jaap stam als trainer doen, een verdediger heeft veel meer inzicht in het spelletje (frank de boer) dan een spits(marco van bastem).

Comments are closed.