Ajax kan titel vergeten na 1-1 tegen Willem II

0222willem2-ajax_moisander_viergever

Ajax heeft vanmiddag de kans op prolongatie van de landstitel zelf uit handen gegeven. Een enorme blunder van Nick Viergever zorgde voor de 1-1 in de wedstrijd tegen Willem II en dit was tevens de eindstand. Ajax mocht niet mopperen met het gelijkspel want Willem II miste vlak voor tijd een grote kans voor open doel om de Ajacieden met een nederlaag naar huis te sturen.

Frank de Boer had de afgelopen dagen al aangegeven dat het geluk een keer ten einde is bij zijn ploeg. Afgelopen donderdag wist Jasper Cillessen met kunst en vliegwerk Ajax nog te behoeden voor een gelijkspel maar zondagmiddag werd geknoei in de defensie de ploeg wel fataal. Arek Milik bracht Ajax in de eerste helft nog wel op voorsprong maar overtuigend was het spel opnieuw niet.

Net als tegen Legia kwam Ajax ook in Tilburg na de pauze slordig voor de dag. Een omhaal van Terell Ondaan bewees de dadendrang van de Tilburgers en de bal ging dan ook rakelings naast. Vijf minuten later was het wel raak. Nick Viergever nam de bal dramatisch aan in het strafschopgebied en bediende Messaoud op maat voor de gelijkmaker. Anwar El Ghazi had daarop de kans om Ajax alsnog op voorsprong te schieten maar de speler faalde in een een tegen een situatie met de keeper. Vlak voor tijd had Armenteros Ajax echt met het schaamrood op de kaken richting Amsterdam kunnen sturen, maar de speler miste een opgelegde kans voor open doel. Ajax bezit na het gelijkspel nog altijd de tweede plaats in de competitie maar de vraag is voor hoelang, want al met al was het weer een Ajax onwaardige middag in Tilburg.

Willem II – Ajax 1-1 (0-1)

’37 Milik 0-1
’52 Messaoud 1-1

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 14.500
Gele kaarten: El Ghazi, Klaassen, Viergever, Milik (Ajax)

Opstelling Willem II: Lamprou, v.d.Struijk, Heerkens, Peters, Dijks, Pluim,(/67 Ippel), Messaoud,(/84 Braber) S.Wuytens, Cabral, Armenteros, Sahar (/46 Ondaan)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Niklas Moisander, Nick Viergever; Riechedly Bazoer, (/65 Thulani Serero), Davy Klaassen, (/79 Lucas Andersen), Daley Sinkgraven; Lasse Schöne, (/76 Richairo Zivkovic), Arek Milik, Anwar El Ghazi.

Related posts

70 Comments

  1. hansjmn

   Je meent het titel is nu weg! Nog even en de tweede plek ook nog. Wat een kadootje die 4gever.
   Doet gewoon zeer deze jongens bezig te zien

  2. Iceman

   Ja goed gedaan boys en het doet pijn om te zeggen maar als er nu nog een idioot denk dat wij kampioen worden die moet als een sodemieter wakker worden gemaakt het is klaar over en uit wat een klote seizoen bagger zooitje

    1. Iceman

     Goed ik vindt het niet eens zo erg als wij geen kampioen worden. Maar voetbal tenminste naar behoren man man wat een bagger wedstrijd wat een aanfluiting tjong jongen

     1. Velibor

      Als ze naar behoren zouden voetballen zoals je zegt dan waren ze met twee vingers in de neus kampioen geworden er ontbreekt lef en overtuiging van achteruit ,onzekerheid troef dat zou je toch niet verwachten met mensen als FdB en Stam in staf? Niet dattie van mij weg moet maar zie weinig van zen spel van vroeger terug in zen team anno nu.

  3. De Ajacied

   Hopelijk geven ze volgende week wel thuis en winnen ze van die boereh
   Dat zou toch mooi zijn

  1. Iceman

   Ja helemaal aan zelf te danken en het bestuur bedankt Marc blijf lekker op de centjes zitten wat een ramp beleid. En in Europa gaan we er ook snel uit let maar op

 1. Jari litmanen

  Volgende week psv uit! Gaan we ook niet winnen in deze vorm! 🙁
  Met een beetje pech sta je volgende week nog 1 punt op nummer 3.

 2. pietprecies

  Slappe zooi allemaal!!! Geen inzet en inspiratie en FdB deelt in de malaise met z’n onbegrijpelijke opstellingswisselingen elke week. Zegtie eerst moisander speelt niet meer en viergever is zo goed. Spreekt zich 2x tegen in 1 zin….

 3. Ajacied407

  Konden we allang met zo’n achterlijke verdediging. Ze spelen met z’n allen als mietjes! Met uitzondering Van Rhijn en Klaassen.

  1. jacq64

   O was het weer de verdediging?? Ik lees niet anders hier. Nee met een betere verdediging hadden we er natuurlijk veel beter voor gestaan. Je weet zelf ook dat dat gelul is hoop ik.

    1. jacq64

     Tuurlijk was dat lullig, maar verder speelden ze achterin zo slecht niet, al weken niet overigens, en de verdedigers komen niet alleen voor keeper van de tegenstander. Wat ik bedoel is dat ik het goedkoop vind om steeds op de verdediging te blijven zeiken. En ook, je noemt van Rhijn wel als positief voorbeeld, even denken hoor, over welke kant creëerde Willem II ook al weer hun kansen?

     1. Ajacied407

      Komt ook omdat de beste man van Willem II vanaf de linker kant steeds bleef komen, namelijk: Terell Ondaan. Vond ook dat Cabral vanaf rechts dreigend was hoor.

 4. polaroids

  Kan me eigenlijk niet voorstellen dat het volgend seizoen beter gaat. Dat lukt alleen met investeringen, nieuwe trainer en de helft verkopen….

   1. Ajax nr 1

    Eerst beginnen met een nieuwe trainer. Sjongesjonge hele motivatie is weg op alle linie s verschrikkelijk wat een voetbal. Elke week een andere opstelling niemand is ingespeelt op elkaar. En dan maar roepen dat FDB de beste is ja natuurlijk wordt wakker.

 5. Mooi

  Ik kan niet meer koud of warm worden van het vertoonde spel en instelling van geheel Ajax het is een verloren seizoen en het gaat uit als een nacht kaars

 6. Tukkerajacied

  wim jonk volgend jaar als trainer. nieuwe frisse wind. meteen nouri cerny en van de beek meenemen naar ajax 1. va rafeal vd vaart halen of nigel de jong halen voor ervaring.

  1. Cees1966

   Ben het eens dat de Boer zijn beste tijd gehad heeft maar er zal iets meer nodig zijn dan die 3 jeugdspelertjes en eventueel de Jong.

 7. Bolle Ron

  Het maakt niets uit wie de Boer opstelt in de verdediging want de een speelt nog slechter dan de ander en ze blijven dezelfde domme fouten maken. Wat was het weer slecht de 2e helft.

 8. rekel23

  De chemie is er gewoon niet meer. Verder mag men is allemaal in de spiegel kijken en dat er weer eens inzet getoond gaat worden. Mogen toch verdorie wel vanuit gaan dat we de 2e plaats kunnen vast houden.

 9. bob-p

  De titel is al weg sinds de winterstop. Drama seizoen. Ajax staat 2e omdat de rest ook but speelt. Volgende week bij pi?ve gaat het ook niks worden. EL dan maar?

 10. dathijn26

  Het ergste nog is dat Frank de boer vind dat ze verdienden te winnen en dit de beste wedstrijd was van de laatste weken. Wat een lulkoek Frank! Ben je blind of zo?

 11. polaroids

  Ik lees net dat Frank best tevreden was. Tijd om op te stappen lijkt me. Als je niet meer kritisch bent, wordt je niet beter. Bedankt voor de vier landstitels. Gauw een opvolger zoeken die weer vier titels op rij gaat winnen voor Ajax….

 12. Robin

  Massaal achter De Boer en dit beleid blijven staan met z’n allen! Pffffffff NIET dus. Iedereen die het ziet en niemand die iets doet…… Gewoon zielig!

  1. Jari litmanen

   Dus jij heb de laatste tijd erg genoten van Ajax? In de 4 jaar hebben ze maximaal uit de groep gehaald. En de sterkhouders verkocht en slap in gekocht. Ik ben ook voor de jeugd, maar als ze er nog niet aan toe zijn. Moet je toch kwaliteit in kopen. En geen b garnituur.

 13. tscheu

  Conclusie: Aankoop Viergever opnieuw blunder van de technische staf. En opstellen blunder van de Boer!

 14. Ajax1958

  Vraag: waarom speelt Moisander nog? Kampioen worden we toch niet meer, dus op het volgend seizoen richten

 15. Jacobus

  Ze moeten naar het totale trainingbeleid kijken zowel Ajax1 als Jong Ajax verkloten het in de tweede helft….

 16. ajaxpers

  Heeft Schone ook maar 1 keer als een vleugelaanvaller gefungeerd? Dit is mijn vraag aan FDB. Hij laat continu zien dat het een Nr.10 is.

 17. sander125

  Uh, waar was kishna? Kan die er opeens niks meer van?
  Slechte opstelling, slechte tactiek, slechte wissels!!
  De Boer doe eens wat. 4 titels zijn je aan komen waaien, nu even laten zien dat je een ploeg kan aanpakken

 18. fjonkman

  Het was aan de wedstrijdinstelling vanaf de 1e minuut al te zien dat onze jongens de hoop op eventueel nog een kans op de titel allang opgegeven hebben. Willem II was veel feller in de duels en het spel was alweer niet om aan te gluren. Jammer, maar dit seizoen dreigt als nachtkaars uit te gaan voor ons, zeker als we volgende week in Eindhoven onderuit gaan.

 19. Geroldkohlen

  als we volgende week zo spelen dan krijgen we een pakslaag! kampioenschap was al lang verspeeld, het word tijd dat er 3 a 4 spelers gehaald worden dat directe versterking is en die ervaring hebben die de kar kunnen trekken en die de jonge talenten kunnnen begleiden en leiden. dit was een verloren jaar door overmars en co met hun koppigheid en het niet adequaat reageren op wat het team nodig heeft.

 20. ElSalvador

  Graag wat meer respect voor de trainer en de directie. Zij hebben meer gepresteerd op voetbalgebied dan wij allemaal bij elkaar, in het veld zijn het nog steeds de spelers die het moeten doen. Kampioen worden is er dit jaar niet bij, dus nu richten op de 2e plaats, het volgende seizoen en vooral de voorrondes van de CL die starten al in juli weer.

 21. kluivert

  Het meest bijzondere is nog dat FdB vindt dat we de beste wedstrijd sinds weken hebben gespeeld….zat broer Ronald dan op de bank? #ongeloof

 22. Ajax1963

  Hoezo slechte verdediging, kijk eens naar het middenveld, aanval, niet collectief af jagen, op het middenveld steeds te ver van je man af staan, elke keer een paradijsje voor de tegenstander net als afgelopen donderdag. Lasse en Moisander niet meer opstellen. Is niet makkelijk op deze manier voor onze verdediging als er op het middenveld en door de aanvallers niet goed wordt mee verdedigd. Het is zoals het is nu en proberen de 2e plek vast te houden en vast toe werken naar volgend jaar. Hoop ik en vertrouw ik er op dat we dan weer een Ajax zien die dominant en aantrekkelijk voetbal speelt. WZAWZDB

 23. fafieanie

  direct een aantal van de beloften erbij halen want erger kan het toch niet meer alleen maar beter.

 24. Ajax1963

  Viergever was vorige keer goed en nu slecht? Kan gebeuren dat je een bal verkeerd raakt. Zelf nooit gevoetbald zeker.

 25. toonvs

  Jongens verleden jaar kon Cocu er ook niks van en moest ook weg. Nu is het een wereld trainer. Zo kan het een jaartje lopen positief blijven a.u.b . Alleen hoop ik dat ze het door hebben om ervaring te kopen en blijven bouwen op de jeugd.

  1. Jari litmanen

   Wie zegd dat cocu een wereld trainer is? Hij heeft nu het beste materiaal. En het geluk aan hun zijde. Maar dat vind ik nou zo jammer aan dit jaar. Door beter te scouten en in te kopen had je psv voor kunnen blijven. Maar door naïef over het jonge team te denken en getreuzel/gierigheid van aankopen wordt psv kampioen. 🙁

 26. Velibor

  Gewoon vanaf nu jeugd inpassen op plekken van spelers die er volgend seizoen niet meer zijn,jammer maar kampioen worden is niet meer aan de orde dus zou ik me niet meer willen ergeren aan onwil of onkunde van sommige types.

 27. fafieanie

  iedereen heeft een mening ikzelf ook frank heeft t bijzonder goed gedaan de afgelopen jaren zelfs met een mindere elftal vorig jaar was eindhoven ook zoekende nu zijn zij helaas de betere ploeg alleen zijn de spelers beter geworden op een enkeling na maar bij ajax zijn er spelers aan t groeien maar er zijn ook spelers die niet beter kunnen en nooit meer beter worden. en dat is nu niet op te vangen omdat het beleid nu is talent en bouwen ja leuk maar ajax is een kweekvijver voor europa en de mindere blijven de talenten worden weggekaapt.fus houd je een zwakker team over die ook nog te jong zijn en ervaren spelers die goed zijn willen nog een slag slaan en dan houd je hiervan ook niemand over al met al een club met historie en eens in een aantal jaren kampioen worden enz.Een tip voor overmars zeg de boer toe een paar goede ervaren verdedigers met een lichaam waar ze niet zomaar langslopen zoals nu.Overmars denk hier maar eens aan.

 28. Ajacied1999

  Volgend seizoen hebben wij de schaal weer in handen. Met Frankie als trainer natuurlijk!

 29. Dinandd1994

  Ik mis de vechtlust. Als je fit bent moeten we dat zien, als je moe bent blijf je maar thuis. Minder feesten en meer aan je werk denken. Voor het salaris dat ze krijgen had ik me toch wel iets harder gewerkt. Vorige week bij twente goede hoop gekregen op een goed einde van het seizoen, maar dat is na gisteren toch wel weer verdwenen…

Comments are closed.