Ajax boekt magere 1-0 overwinning op Legia (Incl foto’s)

0219ajaxlegia3

Ajax heeft vanavond een magere overwinning geboekt op Legia Warschau. Arek Milik wist in de vijfendertigste minuut de ban te breken maar daar bleef het ook bij. Uitstekend keeperswerk van Jasper Cillessen zorgde ervoor dat Ajax alsnog de 1-0 over de finish trok . Volgende week mag Ajax de voorsprong verdedigen in Warschau.

Frank de Boer had er ditmaal voor gekozen om Niklas Moisander en Lasse Schöne vanaf de bank te laten beginnen. Nick Viergever begon als centrale verdediger en Riechedly Bazoer zette de lijnen uit op het middenveld en dat ging de achtien-jarige speler goed af. Ajax domineerde de eerste helft en kwam uiteindelijk via Arek Milik op voorsprong. Met een fraaie krul schoot Milik de bal achter doelman Kuciak en hing er een mooi avondje Europa League voetbal in de lucht.

Na de rust was er echter van de dominantie van Ajax weinig meer over. Legia kreeg een aantal opgelegde kansen maar het aan Jasper Cillessen te danken dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. Vijf keer voorkwam hij een doelpunt; de ene redding nog fraaier dan de andere. Onder meer Guilherme en Orlando Sa bleven verbijsterd achter na de katachtige reflexen van Cillessen. Het onherkenbare Ajax stond erbij en keer ernaar, maar hield uiteindelijk dus wel stand. Met de 1-0 overwinning op zak reist Ajax volgende week af naar Warschau waar het de voorsprong mag verdedigen in een leeg stadion omdat Legia nog een straf heeft lopen wegens wanordelijkheden eerder dit seizoen.

Ajax – Legia Warschau 1-0 (1-0)

’35 Milik 1-0

Scheidsrechter: Eriksson (Zwe)
Toeschouwers: 46.761
Gele kaarten: Bazoer (Ajax), Jodlowiec, Vrdoljak (Legia)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Nicolai Boilesen; Riechedly Bazoer, Thulani Serero, (/72 Jairo Riedewald), Davy Klaassen, (/82 Daley Sinkgraven), Anwar El Ghazi, Arek Milik, Ricardo Kishna (/74 Lasse Schöne)

Opstelling Legia Warschau: Kuciak; Broz, Rzezniczak, Dossa Júnior, Guilherme; Vrdoljak, Jodlowiec, Maslowski; Zyro, Orlando Sá, Kucharczyk

0219ajaxlegia70219ajaxlegia 0219ajaxlegia1 0219ajaxlegia2 0219ajaxlegia3 0219ajaxlegia4 0219ajaxlegia50219ajaxlegia90219ajaxlegia60219ajaxlegia8

Related posts

23 Comments

 1. creutz1977

  mijn God..wat word ik moe van die Dersken, snuifje Kieft en Wilfred… die kunnen echt zo de sfeer verpesten met dat slappe gebral.. net zoals dat bagger programma van hun VI…

   1. afcabass

    Gaat op de manier waarop, alles is negatief in de ogen van hun. Alleen dat de goal mooi was en Bazoer groot talent is. Ik heb ze verder alles horen afkraken. In mn ogen onterecht

    1. lezerG

     Het is een rol die ze spelen: snor speelt chagrijnige eikel met quasi-grappige pretoogjes, kieft speelt neutrale zeikerd en wilfred mag officieel geen mening hebben. Niks van aantrekken dus. Beter nog: tv uit als ze in beeld komen. Scheelt een hoop irritatie.

  1. quadsboy

   Top dat jij het ook heb gezien,en al weken gaat het niet goed met die gozer maar daar werd niks van ge zegt. Ajax moet echt 2a3 spellers met ervaring hebben dan kijken we verder

 2. Wezep

  Wees blij met deze uitslag
  Ik vond de eerste helft top
  Tweede helft snel vergeten
  En door naar de volgende wedstrijd
  Gefeliciteerd. Ajax

 3. antonajax

  Ik denk dat Marc z’n randomreader maar even uit de la moet pakken en 2.6 miljoen overboeken naar leverkussen

 4. Ajax nr 1

  Nu even serieus. 1ste helft was leuk om te zien voor ons supporters. Het was niet hoogstand voetbal maar wij waren iets beter dan de tegenstander en wees eerlijk dat gebeurt tegenwoordig niet zo vaak. 1-0 prima doelpunt. 2de helft was weer zoals we al weken spelen bedroevend en triest,laf en ga zo nog maar even door. Maar we hebben gewonnen en dat is wat telt maar het moet wel beter. Petje af voor JASPER echt deze keeper is echt top. De rest moet beter.

 5. Velibor

  Zoals die Viergever in de 2e helft van achter doorstoomde tot aan rand 16 m is des Ajax verdomme zo moet dat vaker en niet dat tikkie breed en tikkie terug ,Bazoer word geweldig en Derksen heeft gelijk dat ze achterin soms staan te dekken als in een bierelftal, dat kan toch niet op dit niveau! Zo’n Van Rijn die zo nonchalant op afstand staat te verdedigen dat moet in uitwedstrijd echt wel beter anders ga je de ballenbak in! Vd Hoorn deed het volgens mij echt niet verkeerd hoor maar mist wel zelfvertrouwen maar is al een stuk beter dus fijn laten staan Frank want die moisander nokt em toch dus zou zeggen ,we hebben best wel kans volgende week, wzawzdb!

 6. Geroldkohlen

  je ziet gewoon nu echt dat ze een ervaren kracht nodig hebben, met een over mijn lijk mentaliteit voor op het middenveld! bazoer was geweldig maar hij heeft iemand met ervaring naast zich nodig, in mijn ogen is nigel de enige die dit probleem kan oplossen!

   1. Velibor

    Mooi toch,vind ik mooi zo’n jong wat gelijk meedoet en al speelt of ie jaren in eerste zit .

Comments are closed.