Ajax wint van Go Ahead Eagles na helpende hand Van der Hart

0208vanderhart

Ajax heeft een zeer moeizame overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. In de eerste helft wist Ajax op voorsprong te komen via Anwar El Ghazi maar bouwde die voorsprong in de tweede helft niet uit. Sterker nog, Go Ahead kwam een kwartier voor tijd op 1-1 en leek de ploeg van Frank de Boer opnieuw in mineur te drukken. Dat Ajax alsnog de drie punten pakte lag aan Mickey van der Hart. De doelman, dit seizoen gehuurd van Ajax,   trapte over een terugspeelbal van Wesley Verhoek heen en hielp zo zijn eigenlijke werkgever aan de drie punten: 1-2.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

Ajax begon in Deventer opnieuw met Lasse Schöne in de spits en de Deen leek heel wat schroom van de laatste weken van zich af te spelen. Schöne speelde halverwegen de eerste helft Ricardo Kishna vrij op de linkerflank en zijn voorzet werd op randje buitenspel in het doel gewerkt door Anwar El Ghazi. Nog geen paar tellen later was het bijna alweer gelijk. De doelpuntenmaker verspeelde knullig de bal op het middenveld.  Wesley Verhoek schakelde snel om en bood Jeffrey Rijsdijk een geweldige kans. De speler knalde net over het doel van doelman Jasper Cillessen.

In de tweede helft zakte Ajax opnieuw in en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. Slecht uitverdedigen van Daley Sinkgraven zorgde uiteindelijk een kwartier voor tijd ook voor de gelijkmaker.  Sjoerd Overgoor profiteerde en knalde de bal via Cillessen in het doel. Frank de Boer veerde op uit zijn dug-out en bracht Jairo Riedewald en Arek Milik in de ploeg. Veel veranderde er niet aan het spel van Ajax maar een terugspeelbal van Verhoek bracht Ajax plots toch nog de drie punten. Mickey van der Hart trapte volledig over de bal die tergend langzaam achter hem in het doel verdween.

Go Ahead Eagles – Ajax 1-2 (0-1)
’24 El Ghazi 0-1
’76 Overgoor 1-1
’88 Verhoek 1-2 (ed)

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 8004
Gele kaarten: Duits, Plet (Go Ahead), Bazoer, Boilesen, Sinkgraven (Ajax)

Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk,(/90 Schalk) Overgoor, Duits, (/71 Reimerink), Verhoek, Plet, (/80 Kolder) Türüc.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Nicolai Boilesen, (/87 Queensy Menig), Davy Klaassen,(/74 Jairo Riedewald), Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven; Anwar El Ghazi, Lasse Schöne, Ricardo Kishna (/81 Arek Milik)

Related posts

42 Comments

  1. Iceman

   Sneu voor die keeper maar ho give à damn drie punten zijn belangrijk zeker nu in deze vorm

   1. thijsAJAX1

    klopt bedoel alleen te zeggen dat ik liever een mooie ajax aanval met goal had gezien

 1. HURBIE

  Ik weet het niet meer laat een ander het maar zeggen
  Volgens mij spelen ze allemaal tegen hun eigen natuurlijke gave in waar ze goed in zijn
  Wat ze allemaal moeten onthouden hoe ze moeten spelen van FDB maakt hun kop helemaal gek
  Niemand is in veld zichzelf niet meer

 2. Teuntje20

  Vond het ongelooflijk zielig voor Van der Hart. Drie punten met een bijsmaak.
  Positief?
  Ajax vocht weer en eerste helft gaf weer wat vertrouwen…

 3. toon61

  Zijn jullie hier blij mee ,wat een wanvertoning weer van ajax ,zo slecht is het nog nooit geweest ,ik snap echt niet dat de sup achter dit ajax blijven staan ,het beleid is kut

  1. HPvanOs

   Met alle respect, heeft niets met het beleid te maken, dat het slecht is is wel een feit. Ik zag de 2de helft niet de beleving zoals in de 1ste helft, en gewoon heel sneu voor Mickey, zo moet je inderdaad niet willen winnen. Nu maar de volgende wedstrijd thuis tegen Twente

   1. AFCA my World

    Ben niet blij met de overwinning,maar meer opgelucht,als ze het spel van de eerste helft de hele wedstrijd kunnen volhouden gaan we de 2e plaats gewoon halen,het begin is al gemaakt!

  2. creutz1977

   Ja zeker!!!! ook in moeilijke tijden sta ik achter mijn club… wat ben je een mooi weer supporter zeg… bahhhhh ziek word ik van dat soort mensen..

 4. toon61

  Heel de opleiding is een farce ,ze denken dat het goed is ,maar het blijkt anders te zijn ,of zien jullie dat niet ,het is niet om aan te gluren ,zelfs van een kleine club kunnen ze niet overtuigend winnen ,ook sinkgraven was geen stuiver waard .100 miljoen op de bank ,klote spelers in het veld

  1. nick-afca95

   Vind de opleiding niet slecht als je kijkt naar de resultaten van de a1, en dat zijn toch de spelers die bijna afgeleverd gaan worden aan de hoofdmacht. De eerste helft was goed genoeg om op voor te borduren maar de 2e helft was ind dramatisch. En sinkgraven is pas 19 jaar, niet gek dat hij moet wennen aan ajax en wat zenuwen heeft toch? Niet zo negatief en kijk naar de lichtpuntjes want die zijn er ook genoeg!

  2. steddie eddie

   doe ff normaal jo er staat een prima basis voor volgend jaar en kan je zo 6 toppers opnoemen die de top gaan halen vanuit de jeugd opleiding dat het ECHT kut is vooral dit jaar ben ik met je eens

 5. ajacied078

  bij dormund is het pas echt crisis las ik van de week ergens. getekend lasse schone. nou lasse zoals vanmiddag gespeeld weer dan is het in amsterdam toch ook wel een beetje crisis. niemand neemt verantwoording voor zwakke/slechte prestaties. het team is los zand . geen leider in het veld en verdediging is echt drama. van mij mag de a1 opgesteld worden dan kunnen ze vast wennen.

  1. nick-afca95

   Hoewel het spel dramatisch is kan je niet van een crisis spreken als je nogsteeds 2e staat toch? Ik zie de afgelopen wedstrijden steeds iets verbetering, het gaat gewoon de goeie kant weer op ookal zien veel mensen dat niet. Hoe kut het ook is nu, blijf positief en kijk naar wat er wel goed gaat.

   1. ajacied078

    middenveld gaat idd goede kant op. en die leider wordt klaassen wel. alleen die verdediging mogen ze van mij compleet vervangen. viergever boilesen hoorn. dat is niet het niveau wat ajax na moet streven. en tsja we staan 2de omdat de rest het nog slechter doet.

    1. jacq64

     Ik snap de kritiek op verdediging niet zo goed. Leg eens eens uit wat ze niet goed deden en wat er beter moet?

     1. Dinandd1994

      Vond ze vandaag redelijk sterk staan, op een aantal fouten na. Ghe kwam er maar moeilijk doorheen, en als ze erdoor kwamen was t een counter

 6. tscheu

  Geen toeval meer dat de 2e helft steeds nog veel slechter is dan de matige 1e helft! Toch te hard getraind!? Wat een blunder van de Boer en de medische staf, als zij wat te vertellen heeft.

 7. PvL020

  De vorm blijft nog wel even weg en komt echt niet 1,2,3 terug. Daarom ben ik iig blij met de 3 punten. Als het niet mooi en goed kan op dit moment. Dan maar zo, kan me echt niet schelen!!!!! Mooi komt wel weer maar gewoon nu niet teveel schade oplopen

 8. steddie eddie

  ik heb eindelijk een ajax gezien met strijd. bazoer v/d hoorn genieten 1e met lef gespeeld mooie aanvallen ( te weinig rendement ) maar ja en wat erg duidelijk werd klaassen erg belangrijk want na de wissel ppppffff dik verdiende overwinning en hier staat wel een goede basis voor volgend jaar! !

 9. pacotaco

  Ik ga stuk als dat polletje ajax kampioen maakt. Maar zie het niet meer gebeuren. blijf het tegen beter weten hopen

 10. Daanvw

  Toon ooit op de toekomst gekeken? Waarschijnlijk ben jij zo’n ‘supporter’ die alleen maar loopt te zeiken en wanneer ze weer kampioen worden met je borst vooruit loopt en zegt ik zei het toch.. Hou toch gauw op man trieste vent. Je blijft altijd achter je club staan hoe slecht het ook gaat. Zo jammer die zogenaamde supporters die wij veel te veel hebben

  1. In Ajax we trust

   Toon is iemand die er op geilt om idioot commentaar te geven en vervolgens reacties te krijgen. Ach … Komt hij fijn vaak klaar.

 11. 53years4Ajax

  Ajax heeft op dit moment gewoon even de mazzel nodig. Langzaam aan begint het weer te komen. Nu even rustig aan met trainen, met zoveel jonkies is overbelasting zo gebeurd. Ik heb alle vertrouwen in de tweede plaats en ik denk dat PSV minder ruim kampioen wordt dan men nu denkt.

  1. jacq64

   Het is op zich bijzonder hoor. Normaal gesproken krijg in zo’n fase als deze alles tegen, rode kaarten, penalties, lullige goals, en dan zó een meevaller. Ik zeg eerlijk dat ik er niet om kon juichen omdat mijn mond te ver openstond, maar het paste niet in het plaatje. Nu zondag op eigen kracht Twente in de touwen krijgen.

 12. B4ajax4ever

  Het is te hopen dat het mooie weer komt , want het is, op een paar wedstrijden na , al een hele tijd niet om aan te zien. Waar het precies aan ligt weet ik ook niet ,laten we het op een vormcrisis houden, al vind ik wel dat men veel te bang is .
  Als er 1 van go ahead een voorzet of trap wou geven dan draaide de speler van Ajax zich al weer half om waardoor die geen zicht meer op de bal had alleen maar omdat ze bang zijn om een bal tegen het gezicht te krijgen. Het haar lijkt tegenwoordig nog belangrijker dan de 3 punten.
  Vergis je niet , ik ben Ajacied in hart en nieren maar het wordt tijd voor een paar echte kerels.

 13. Ed69

  Toon, Toon, Toon…. ’t Wordt tijd dat jij een toontje lager gaat zingen!
  Wat ben jij een ongelofelijke nepper zeg.
  Schiet op man….

  Weet zeker dat t goed komt met dit Ajax, mede dankzij dit beleid!!!!!

Comments are closed.