Crisis bij Ajax compleet na rode kaart en verlies tegen AZ

0206ajax-az_boilesen

Ajax heeft opnieuw verloren. Tegen AZ werd het in de eigen ArenA 0-1 door een doelpunt van Aron Johannsson. Cruciaal was de rode kaart voor Ajacied Niklas Moisander in de tweede helft. In de 61e minuut raakte hij de doorgebroken Aron Johannsson licht aan. Arbiter Pol van Boekel zag er een rode kaart in. Ajax behaalde uit de laatste drie duels slechts één schamel puntje en wist niet één doelpunt te maken. Het kan bijna niet anders of het elftal van trainer Frank de Boer moet zich de rest van het seizoen concentreren op de strijd om de tweede plaats. Ajax heeft nog vier punten meer dan PEC Zwolle, de nieuwe nummer drie van de eredivisie.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

In zijn tweehonderdste officiële wedstrijd als hoofdtrainer liet trainer Frank de Boer aanvaller Arkadiusz Milik en Lucas Andersen op de bank beginnen. Davy Klaassen en Thulani Serero ontbraken wegens blessureleed. De Boer koos voor een aanval zonder echte spits met El Ghazi, Schone en Kishna. Daley Sinkgraven maakte zijn debuut.

Met Lasse Schöne als centrumspits domineerde Ajax weer eens een klein uur, ook omdat AZ vooral naar Amsterdam was gekomen om met een goed uitgevoerde counter toe te slaan. Het overwicht leverde ook enkele kansen op. Mike van der Hoorn was het dichtst bij de openingstreffer. Mattias Johansson kopte de inzet van de verdediger echter via de lat uit het doel.

Na rust verscheen AZ vaker op de helft van de tegenstander en werd het ook de bovenliggende partij nadat Moisander met rood moest vertrekken. Wesley Hoedt kopte nog op de lat, maar even later sloeg Johannsson wel toe: 0-1.

Ajax was daarna niet bij machte om nog iets terug te doen. Dat had mede te maken met de vreemde wissels die De Boer toepaste na het wegsturen van Moisander. Hij bracht Zimling en Viergever voor Kishna en Bazoer en vervolgens nog de jonge Tete voor Riedewald. Daarmee waren er nog amper aanvallend ingestelde spelers over op het veld en ging Van Rhijn nota bene een soort van rechtsbuiten spelen. Het zag er onsamenhangend triest uit. Gelukkig bleef Ajax een grotere nederlaag bespaard maar dat er sprake is van een crisis moge duidelijk zijn.

Ajax – AZ 0-1 (0-0)
76. A. Johansson 0-1

Kaarten:
Rood: Moisander (Ajax 62.)
Geel: Berghuis (AZ 43.)

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Bazoer (67′ Zimling), Riedewald (70′ Tete), Sinkgraven; El Ghazi, Schone, Kishna (67′ Viergever)

Opstelling AZ: Esteban; M. Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Dos Santos (88′ Haps); Berghuis, A. Johansson (85′ Mühren), Hupperts (70′ Tankovic)

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Related posts

32 Comments

 1. afcajax14

  Dat de KNVB meteen zegt dat psv kampioen moet worden. Het zal eens niet dat Ajax word genaaid hoor….

  1. barkes88afca

   Ik ben 100% met je eens dat Ajax gister genaaid werd door de scheids, maar de lampjes spelen tegen NAC vanaf minuut 1 met 10 man en winnen met 2-0!! Ik weet niet wat het is met die jongens, maar het wil maar niet lekker lopen…

  2. TiGer

   De laatste 3 wedstrijden al. Kazim geen rode kaart vanwege slaan; Djordjevic met de hand en nu weer een onterechte rode kaart… En dan zeg ik nog niks over de Champions League….

 2. nicks

  lekker rustig blijven met zn alle! was al weer een stuk beter dan vorige wedstrijden! ja wij hadden een beetje routine moeten kopen in de transfer periode maar helaas! talent zat komt er vanzelf uit! ik geloof in dit beleid!

  1. tomik17

   Precies en ik vond het eerste helft best goed gaan. Milik voor lasse en wanneer serero en klaassen weer fit zijn samen erin zetten met sinkgraven, en doe viergever maar voor boilesen. Voor derest lekker laten staan. Ik zie het helemaal niet zo slecht voor me, scheids verneukte het gwn voor ajax..

 3. rekel23

  De rode kaart heeft ons de das om gedaan. Positieve was het spel van Sinkgrave, die wil naar voren voetballen en dat is wat we nodig hebben.

 4. AFCA my World

  En daar misten we dus weer een beest,een leider die de hele boel weer op gang kan trekken, bovendien belachelijk om een veel te jong middenveld op te stellen,en sjeune als een valse spits,er moet echt wat gebeuren anders verliezen we zelfs de strijd om de 2e plaats!

   1. fafieanie

    juisttttttt!!!!!!! hij heeft al voor de winterstop lopen te klotenen met ik ga weg ik wil dit en dat ach sukkel hij mag blij wezen dat ajax die eikel nog handhaaft. weg ermee en snap niet dat shone geen aanvoerder is hij is de oudste van de groep.

 5. JobJobW

  Aan het eind speelden ze met 3 cv (vd Hoorn, Viergever, Tete) 5 middenvelder (Boilesen, Sinkgraven, Zimling, Schöne, van Rhijn) en 1 aanvaller (El Ghazi), waarbij Boilesen en Van Rhijn de hele flank moesten bestrijken.

 6. Rehuza

  Even slikken, zorgen dat het lek bovenkomt, en bouwen aan de toekomst, wij zijn Ajax maar kunnen niet altijd de beste zijn. Dikke dikke pluim voor de supporters gisteren in de Arena.

 7. afcabass

  Zullen we een keer Schone eruit halen ? In mn ogen vertraagt hij het spel en is niet productief in acties voorzetten en goals(in goals niemand op moment dat geef ik toe) Maar zoals we gister speelde, zet een echte spits Milik of Zivkovic in de spits en je krijgt meer kansen. Je zag gister dat El Ghazi en Kishna bijna geen voorzetten konden geven, want er was geen echte spits. Het jonge middenveld van gister, ook al is het jong, was meest dreigende van de afgelopen weken dus mag van mij wel vaker

 8. barkes88afca

  Zeker! Maar Ajax moet ook met 10 man het az lastig kunnen maken. Ik bedoel ook maar te zeggen dat we niet de KNVB gaan aankijken, want er is geen scheids die het nog goed doet in NL! Maar het gaat allemaal weer goed komen. Als het niet dit seizoen lukt, dan volgend seizoen wel.

 9. rik2

  Ik vind het mooi dat jullie positief blijven hoor maar het spel van Ajax was alleen de eerste 20 minuten leuk om te zien. Wat bezield Frank de boer om schone in de spits te zetten? Die is veel te traag daarvoor, als je milik wil passeren stel dan zivkovic op. Frank heeft gisteren aangegeven dat er snel duidelijkheid over zijn toekomst is, ik verwacht niet anders dan dat hij op zeer korte termijn vertrekt: hij krijgt Ajax niet meer aan het voetballen en krijgt de directie niet zo ver dat er geld wordt uitgegeven voor echte versterking. Volgens seizoen pec Zwolle in de voorronde cl; ff wennen maar gun het ze wel, zij vechten om te winnen en dat kan je van Ajax niet zeggen.
  Ik heb gisteren voor het eerst sinds jaren dat ik sizoenskaarten heb de arena voor het eind van de wedstrijd verlaten en me ook voorgenomen om dit seizoen niet meer terug te keren op mijn plekje in de arena. Jammer dat gegeven plezier in mijn club zo vergald wordt door spelers die niet willen knokken en een trainersstaf die wel roept maar niet handelt. Ik lees het hier vaak: Ajax is Ajax niet meer, misschien moeten meer mensen als protest hun stoel leeg laten de volgende wedstrijd(en)

  1. Breekijzer

   Lekker thuis blijven dan want aan supporters als jij hebben we niks!!! Ook als het minder gaat blijf je voor 1000% achter je club staan. Toen ze keer op Keer kampioen werden stond je zeker vooraan tegen de hekken. Veel plezier thuis op et bankie!!!!

  2. creutz1977

   rik..Jij durft jezelf een ajax supporter te noemen??!?!.. schaam je kapot… weet je wat jij verdient.. een dikke btch-slap…

   1. rik2

    Beste creutz Aan jouw geboortejaar te zien stond ik al in de Meer te juichen toen jij nog geboren moest worden. Het doet heel veel pijn om tot zo’n uitspraak te komen hoor. Ik geef alleen mijn mening die door zeer veel supporters wordt gedeeld en dat mag schijnbaar niet op deze site. Marc Euromars zal toch een keertje wakker moeten worden, hij is te klein om over de leuning van het stoeltje voor hem te kijken en daardoor mist hij de werkelijkheid. Als hij durft te stellen dat dit Ajax het beste Ajax van de laste jaren is, dan begrijpt hij niet niet helemaal.

 10. toon61

  Frank valt grandioos door de mand nu ,met zijn slechte wissels en kijk op het spelletje .schone in de spits ,die is zo vlug als dikke strond ,daarbij hebben we twee spitsen ,en die mogen niet spelen ,denken jullie dat zo nog vlug spelers tekenen in amsterdam.

 11. toon61

  dAt ze achter dit beleid blijven staan is onbegrijpelijk ,jonge eigen spelers dat kan ik begrijpen ,maar er zijn er teveel ,en wisselvallig ,een woord dat ze missen ,en dat is ervaring

 12. Betweter

  Waarom dit en dat gewoon tekort komen we,mag blij zijn als we niet degraderen.
  Een drama is het , amateurs zijn het , geen vechtlust niks ook met 10 man moet je van AZ winnen .
  Beter alles verkopen de gezichten van Overmars en v.d Sar spreken voor zich.
  EEN GROOT DRAMA IS HET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.