Heerenveen bedingt optie tot koop Duarte; Sinkgraven krijgt rugnummer 8

0102duarte

Lerin Duarte vertrekt voor een halfjaar op huurbasis naar SC Heerenveen, zo melden zowel Ajax als de Friese club via de officiële kanalen. Duarte wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door heerenveen maar nu is bekend geworden dat de Friezen ook een optie tot koop hebben weten te bedingen. Duarte wees een aanbieding van ADO Den Haag af voor een avontuur in Friesland, zo meldt Dennis Jansen van het Algemeen Dagblad via Twitter.

Ajax kocht Duarte anderhalf jaar geleden van Heracles Almelo, maar de middenvelder brak nooit door in Amsterdam. Afgelopen zomer was FC Groningen concreet voor de linksbenige middenvelder, maar wilde de 24-jarige speler zelf liever bij Ajax blijven. Zijn contract met Ajax loopt nog door tot medio 2017.

Duarte komt uit de jeugdopleiding van Sparta en speelde regelmatig in de selectie van de jeugdelftallen van Oranje. De afgelopen anderhalf jaar kwam hij tot achttien wedstrijden en drie goals in Ajax 1. Voor Jong Ajax kwam hij uit in elf wedstrijden.

Sinkgraven krijgt rugnummer 8
Daley Sinkgraven gaat bij Ajax met rugnummer acht spelen. Dat nummer is vrijgekomen nu Duarte, die dat nummer de eerste seizoenshelft droeg, op huurbasis vertrokken is naar sc Heerenveen.

Related posts

11 Comments

  1. Ruubruub

    Toch vind ik het jammer dat hij niet meer speeltijd heeft gehad. Vond hem op zn eigen positie altijd goed spelen, op zn linksback kwaliteiten moet je hem niet beoordelen. Hopelijk is die optie tot koop een mooi prijsje waard.

      1. Ruubruub

        Hmm links centraal op het midden. Andersen in potentie beter, maar zal nu nog niet veel verder dan Duarte zijn. Nu Sinkgraven maar die was er laatste jaren nog niet dus behoorde nog niet tot de mogelijkheden. Serero is nu verdedigende middenvelder. Ik kan het me voorstellen dat hij hier geen toekomst meer heeft met de komst van Sinkgraven maar hij had afgelopen jaar toch meer speeltijd moeten hebben naar mijn mening.

  2. Veltman

    Grappig, het eerste wat ik dacht toen ik hoorde over de transfer van Sinkgraven was: Is dit wel nodig? Is hij niet ongeveer net zo goed als Duarte?
    Maar goed, ik ben een optimist. Ik hoop van harte dat Daley het wel gaat maken!

  3. JBajax

    Goede zet van overmars en Co. Half jaar geen loon betalen aan duarte komt zo neer op 2 miljoen dus dat kan je van de afkoopsom halen van Sinkgraven!

  4. lieuwe_ajax_fan

    Jammer dat hij weg gaat. Ik vond hem altijd juist wel goed spelen, en toonde ook goede inzet. Jammer dat hij te weinig speeltijd kreeg.??

Comments are closed.