VI: Sinkgraven voor 6,5 miljoen naar Ajax; speler bevestigt transfer

1911sinkgraven

Daley Sinkgraven maakt per direct de overgang naar Ajax, zo meldt Voetbal International. De negentienjarige middenvelder, bezig aan zijn tweede seizoen in de Friese hoofdmacht, verhuist voor 6,5 miljoen euro naar Amsterdam. Daar ligt een contract voor vijf jaar klaar.

Frank de Boer sprak vrijdagmiddag nog de wens uit voor versterking van het middenveld. Toen al gaf hij aan dat een speler van het gewenste niveau met de noodzakelijke ervaring waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn en hij in dat geval eerder zou kiezen voor een talent.

Sinkgraven bevestigt transfer
Na de doelpuntloze remise van sc Heerenveen vanavond tegen FC Dordrecht erkende Daley Sinkgraven zelf ook dat hij de overstap maakt naar de regerend kampioen van Nederland. “Ik ben er hartstikke blij mee”, laat Sinkgraven weten aan de NOS. “Ik wist dat het speelde, maar niet dat alles afgerond is. Ik heb deze week een goed gesprek gehad met Frank de Boer. Ik hoop dat ik de goede keuze heb gemaakt”, aldus de middenvelder, die in totaal 34 wedstrijden in de Eredivisie speelde voor sc Heerenveen.

Mogelijk bevestigen Ajax en sc Heerenveen de deal vrijdagavond nog. Sinkgraven had nog een contract tot de zomer van 2017 in Friesland. Voor aanvang van dit seizoen keek Ajax ook al met veel belangstelling naar hem.

Related posts

69 Comments

  1. Ajax1963

    Goed gedaan Marc netto en nu nog een ervaren verdediger halen en mijn weekend kan niet meer stuk. WZAWZDB

  2. PvL020

    Goede keuze !!! Nu nog een beetje ervaring. Wie gaat er geofferd worden op het middenveld??

      1. Jari litmanen

        Haha andersen!! Die kan nu ff fitnessen. Man man man nog niet goed voor het eerste. Slappe hap!!

    1. War

      Hij moet wel veel beter zijn als al die talenten welke ze nu aan het vastleggen zijn, want anders belemmerd hij de doorstroming van hun.
      Hebben we ondertussen niet te veel getalenteerde middenvelders, een geroutineerde verdediger had misschien beter geweest.

  3. lrsvdrk

    6,5 miljoen ja? ?? zeer goede aankoop, maar wist niet dattie zo duur is.. Maar zal sws niet zo’n gevalletje zijn als sulejmani waar we dik verlies op hebben gemaakt…

  4. jojo123

    Succes sinkgraven. Hopelijk nog een echte man voor op het middenveld . En nog eentje in de verdediging.

    1. Zlatanovic

      Natuurlijk wel, ze moeten eerst z’n karakter testen. Hij denkt nu dat hij de man is…

  5. SanderD

    Ik heb mijn twijfels. Hij komt over als een aardige speler, maar ik zie die 6,5 miljoen niet.
    Maar ach, ik vond Suarez ook een vreemde aankoop 🙂

  6. pietprecies

    Op zich heel logisch dat ze hem halen voordat hij of naar het buitenland of een andere eredivisie topclub gaat maar nu nog wel een ervaren verdediger erbij please

  7. hubert

    Het blijft hier maar negatief oudere eb ervaren goede verdedigers zijn niet te betalen. punt. daarbij wat wil en jullie nu eigenlijk????? sinkgraven komt. super toch. jong talent

  8. Holly

    Zyech vond ik vorig seizoen een zekerheid. Sinkgraven is 19 jaar dus 5,5 jaar is prima, alleen gaat hij ons direct beter maken, denk het niet.

  9. Zlatanovic

    Ja jong talent hebben we genoeg…heb je nu weinig aan als je nog kampioen wilt worden. Wie ga je nu dan op de bank zetten om hem te laten spelen? Precies..

  10. Ajax1963

    Altijd weer dat gemopper. Nu nog proberen ervaren verdediger te halen en dan ziet de wereld er weer heel anders uit. Valt me hier altijd weer op hier dat er veel azijn zeikers op zitten. Zijn jullie niet gelukkig of is het jullie hobby. Wees blij dat je fan bent en mag zijn op zo’n mooie club. Commentaar geven is goed en discussie is ook altijd goed maar kom wel met feiten en niet elke keer dat stomme gelul in de ruimte. WZAWZDB Edna’s weer logisch. Sta achter het beleid en heb geduld, er loopt zoveel talent rond waar we de komende jaren veel plezier aan zullen beleven. Voetbal kan veel beter vandaar dat ervaring er bij moet. Positief blijven en ik wens iedereen zondag een mooie en goede wedstrijd waar we hopelijk weer mooi voetbal zien en 3 punten mee naar Amsterdam. Zo dat moest er even uit.

    1. Zlatanovic

      Als je een jongen van 19 haalt, dan zeg je eigenlijk zelf als club dat je faalt in je eigen opleiding. Er lopen genoeg jongens van 19 rond op De Toekomst maar toch halen ze Sinkgraven. En dan vind jij het raar dat mensen klagen… Heel vreemd. Ik vind het een slecht signaal dat je zivcovic en Sinkgraven haalt als je zo overtuigt bent van je eigen opleiding.

      1. AFCA my World

        Nee in dit geval is het logisch,omdat de posities waarvoor zij gekocht zijn niet echt druk bezet zijn,dit is gewoon een aanvulling die nodig was!

        1. Zlatanovic

          Allemaal heel prima, maar wat is die Sinkgraven dan beter dan zelf opgeleide jongens die in jong Ajax spelen. Sinkgraven gaat ook eerst bij jong-Ajax beginnen. Hij speelt ook pas een half seizoen in de eredivisie bij Heerenveen. En het is ook erg fijn voor de jongens bij jong Ajax, lekkere motivatie, niet dus. Ervaren versterking, prima, maar dit demotiveert alleen maar.

    2. AFCA my World

      We zien de toekomst ook zeker rooskleurig tegemoet,maar we willen eigenlijk altijd vermaakt worden en oke eens een mindere wedstrijd moet kunnen,helaas zijn het er dit jaar wat veel,maar we verwachten dat het goed gaat komen alleen dit jaar waarschijnlijk niet meer!

    3. dathijn26

      Wat een gelul zeg! Azijn zeikers? Ik vind t niet zo gek dat iedereen klaagt. Het is algemeen bekend det Ajax versterkingen nodig heeft dus. Het spel is toch niet om aan te gluren. Sinkgraven goeie aankoop maar nu nog een ervaren verdediger aub. Van dijk? Heitinga? Stam?:p

  11. Robin

    En weer eentje van 50 kilo….. En 6,5 miljoen voor een jochie dat net pas komt kijken? Ik had liever een Uruguayaanse klootzak van 80 kilo gezien met de helft minder kwaliteiten.

  12. Afca tino

    Heerlijk Sinkgraven top speler maar las ook dat Ajax interesse had in topscorer van ligeua 2 in Frankrijk hoop dat dat een gerucht is

  13. AFC98

    Waarom zit iedereen zo te zeiken over weer een aankoop voor jong Ajax… Dat weet je helemaal nog niet en de boer heeft al gezegd dat hij gewoon bij het eerste aansluit. Deze jongen kent het Ajax spelletje wel

  14. Geroldkohlen

    welkom sinkgraven nu nog een ervaren verdediger ,die het team op sleeptouw kan nemen en de kar kan trekken wanneer het even niet gaat.

  15. gianni_ajax

    Vind het vreemd of op z’n minst merkwaardig dat hij naar Ajax kwam. Want hij wilde speeltijd en ik zie de boer echt niet iemand uit het huidige middenveld halen om hem speeltijd te geven.
    Zwakste schakel is op dit moment andersen maar dat is volgens mij Franks lievelings speler.

  16. Toppertje

    Goede aankoop. Maar het is niet goed om alles nu aan Sinkgraven op te hangen. Daarvoor loopt hij zelf nog te kort mee op eredivisieniveau. Een sterke verdediger zou dus ook nog welkom zijn. Goed gedaan in ieder geval. Is toch een van de grotere talenten in de eredivisie. Welkom bij Ajax.

  17. GeengezeiksteunAjaxalways

    Snapt nu niemand dat een goed middenveld en een goede aanval vanzelf een positieve weerslag heeft op de verdediging. Via het middenveld win je wedstrijden niet via de verdediging. Echt ongelooflijk zoals mensen kunnen lullen.

  18. Pazuzzu

    Hoezo azijn plassers? Met dessent verdediging hebben we helaas weinig kans op prijzen. En ook hoop ik dat de Boer eindelijk eens genezen is van zijn voorkeur voor Andersen. Ongelooflijk wat hij presteert … in het voordeel van de tegenstander.

  19. GeengezeiksteunAjaxalways

    Een van de redenen dat het rendement van Andersen onvoldoende wordt benut is de statische houding van een Kishna en ook Milik. Van het woordje anticiperen hebben deze jongens nog nooit gehoord. Qua spel inzicht blijven ze echt ver achter.

    1. War

      Je slaat de spijker op zijn kop en met name Milik is veel te statisch voor het Ajax spelletje

  20. flappie

    Snap niet waarom deze speler gehaald word??? Heb je niet al gemoeg middevelders??? Kan er met mijn verstand niet bij maar ik word er ook niet voor betaald om daar verstand van te hebben. Misschien zou een goede verdediger iets meer van waarde zijn. Maar die hebben ze schijnbaar genoeg

  21. ajacied078

    jasper, rhijn, nieuwe, nieuwe, boilesen, serrero, sinkgraven, klaassen, vd beek, zivko, milik.

  22. toon61

    DIt word ook weer helemaal niks ,wat ze moeten halen ,halen ze niet ,sinkgraven is een goede voetballer ,maar hij zal niet voetballen ,hij kan naast die van groningen gaan lopen .
    We schieten er nu geen reet mee op ,wat een kut beleid .

    1. Ajax1963

      Zoek een andere hobby mopperkont. Wacht maar af, volgend jaar en de jaren er na, eerst zaaien en dan oogsten met een goede mix van jong en oud.

Comments are closed.