Vissers: ‘Met 100 miljoen op de bank ben je verplicht om meer te bieden aan de supporters’

1025ajax-feyenoord_deboer

Willem Vissers, sportjournalist bij De Volkskrant, zat zondagavond aan tafel bij het programma Studio Voetbal en gaf daar ook zijn mening over het huidige Ajax. Vissers prijst Ajax dat het talent de ruimte geeft maar heeft daar ook een kritische kanttekening bij.

‘Ajax heeft momenteel te weinig ervaring in de ploeg. Het is een nobel streven om talenten eerder de kans te geven in de eerste selectie maar men kan niet verwachten dat die spelers het elftal kunnen dragen. Met honderd miljoen op de bank heb je ook verplichtingen om je elftal te versterken. Je kan het gewoon niet maken tegenover de trouwe supporters die elk jaar maar weer hun seizoenskaart verlengen. Ajax barst van het talent maar daar zit nog geen dragende speler tussen, maar volgens mij heeft De Boer dat zelf ook al aangegeven’.

Bron: NOS

Related posts

49 Comments

  1. tijmen020

    Haal Ayoub van Utrecht, hij werkt hard, heeft een goeie techniek en gaat lekker hard de duels aan

      1. tijmen020

        Zoveel alternatieven (op wenselijk niveau) zijn er nou ook weer niet. Misschien kunnen ze duarte betrekken in de ruil

        1. Nielsz.AFCA

          Idd , en ik vind andersen nog niet constant.. , ene wedstrijd goed maar afgelopen zondag was het weer niet om aan te zien …

          1. rik2

            Andersen niet constant? Ik vind vind wel constant…….. Slecht! Hij is een pure rechtspoot die aan de linkerkant alles vertraagd omdat hij de bal eerst moet kappen voordat hij er wat mee kan doen, een drama dat Frank de boer hem steeds opstelt!

    1. rickert

      zo pijnlijk vind ik het niet, wel heel logisch.. als moisander je dragende speler zou moeten zijn, is er iets mis. een talentvol team is leuk, maar er moet wel worden uitgebalanceerd.. ik denk dat het ons misschien dit jaar de landstitel zal gaan kosten, maar hopelijk snappen ze het deze zomer wel.

  2. Ajacied407

    Alsof we niet genoeg middenvelders hebben. Haal maar 2 fatsoenlijke centrale verdedigers met ervaring die het elftal kunnen leiden.

  3. Sazzz

    maar feit is wel dat ervaring vaak toch eerder naar een middenmoter in de Engelse/Duitse/Italiaanse/Spaanse competitie zal gaan. grotere sportieve uitdaging + nog meer geld

  4. jeroen81

    er gebeurt toch niks er wordt niets gehaald echt nie denk dat het een verloren jaar gaat worden hoe zeer et ook zal doen geen kampioen geen cl het gaat steeds moeilijker worden als je niks uitgeeft

  5. Ajaxwestsidelove

    Versterking is zeker nodig. Maar niet vanuit de eredivisie. Daar schieten we niets mee op. Ik zeg de Boer, Stam en Bogarde in de verdediging, Bergkamp en Huntelaar in de aanval. Jonk en Winter op t middenveld Cruijf als manager. Probleem opgelost. (dromen mag toch jongens?) Zucht… Waar zijn die tijden??

  6. JCruijff

    Helemaal mee oneens. Noem eens 3 spelers van 26-28 jaar die Ajax waardig zijn. Ervaring hebben. Niet meer dan 2 mio willen verdienen en in onze Micky Mouse comp willen spelen. Die zijn er niet!!

      1. Veltman

        Ben het overigens ook niet eens met de stelling van Vissers, maar om een andere reden. Namelijk dat het niet ervaring is dat dit Ajax mist, maar karakter! Chivu was 19 toen hij bij Ajax kwam en was op zijn 20ste aanvoerder. Goed scouts dus!!!

      2. ElSalvador

        Ja, die heeft elke topclub. En als je dan Odegaard heet, kies je voor Real Madrid want daar van je een ton in de week.

    1. rik2

      Dat is dus niet waar sewena, we hebben een karakterloos team die zonder inzet spelen, zelfs tegen Feijenoord kunnen ze het niet opbrengen op te knokken voor drie punten. Een grof schandaal en Ajax onwaardig.

  7. hammer5681

    Loopt er niet een goede rind op de Afrika Cup. Een ervaren man die minimaal 90 kg weegt

  8. Iceman

    Pijnlijk om te lezen maar het is wel de waarheid dus misschien moet Marc dit artikel ook maar eens lezen en iets doen maar hem kennende zal dat niet gebeuren want met deze troep die er nu rond loopt ga je geen kampioen worden kunnen niet eens van die kakkerlakken winnen maar onder tussen verliezen wij wel onze supporters home door middel van de aan hang van de kakkerlakken

  9. f-side64

    hij heeft 1.000% gelijk dus overmars geef GVD geld uit voor 1 killer in de verdediging en 1 op het middenveld zoniet overmars pleur dan aub uit je raam van je kantoor in de arena zo worden we geen kampioen GVD.

      1. f-side64

        nee voor het iq van overmars en het maar geen geld uitgeven voor 2 a 3 aankopen die we dringend nodig hebben want je kan het nog niet op de jeugd vertrouwen.

  10. Jari litmanen

    Ze hebben best allemaal talent. Maar ik mist gewoon karakters in de ploeg. Zeker thuis moet je ploegen onderdruk zetten. En niet dat slappe gedoe!!

  11. Moosie

    Vissers is een gloeilamp die alleen maar het failliete beleid van de gloeilampen wil verdedigen.Heb je helemaal niets aan.Bij de Nos zitten ze al 4 jaar te wachten op elk moment dat ze kunnen zeiken over het beleid bij de club omdat ze door Johan en de huidige staf in hun hemd zijn gezet met hun keuze voor Corodel en ten have te kiezen ten tijde van de revolutie.En dan begrijp ik niet dat er supporters zijn die daar dan in meegaan.Sodemieter toch op noem nou eens een topverdediger die uit het buitenland in NL wil gaan spelen zijn er niet dus moet je opleiden en geluk hebben met scouten zoals met Millic en poulsen.Het gezeik is allemaal leuk maar vergeet niet dat Pisvee een bij elkaar gehuurd elftal heeft met nog wat door financiers betaalde spelers daar verdienen ze in kleinhoven helemaal geen ene klote aan.Volgend jaar lopen die allemaal gratis de deur uit hebben ze weer helemaal niets.En als je dan na 4x een keertje geen kampioen wordt is dat kut heel erg kut maar niet het einde van de wereld dus gewoon achter je club staan en niet lopen zeiken als een zooitje calimero’s mot toch niet zo moeilijk zijn.

    1. rik2

      Ik zie het anders Moosie, Als we geen kampioen worden is dat niet erg als we maar kunnen zeggen dat we het maximale eruit hebben gehaald en dat gebeurd juist niet. Het is vaak lamlendig voetbal dat oervervelend is om naar te kijken, ik overweeg sterk om mijn seizoenkaarten op te zeggen en alleen het feit al dat ik dat overweeg doet al veel pijn maar Ajax is Ajax niet meer. Als ik bij de amateurs meer strijdlust in het veld zie dan bij Ajax is er echt is mis met de instelling van de spelers.

      1. Moosie

        Ik denk dat je met de beste bedoelingen het veld op kan gaan maar dat het er gewoon niet in zit op sommige dagen.Of dat door onzekerheid zoals bij denswill v.d Hoorn en nog een paar het er niet uitkomt.Het is vreemd dat sommigen op de training wel laten zien wat in wedstrijden er niet uitkomt.Dan moet je als supporter dus en geduld hebben en wachten hoe irritant dat soms ook is.Maar kopen om het kopen schieten we echt helemaal geen klote mee op.En als jij daarom je kaarten wil opzeggen niemand houdt je tegen.Gisteren zie je ook weer dat als het niet gaat alleen 410 achter het elftal gaat staan en de rest van het stadion zich gedraagt als een zooitje verwende kleuters die gaan lopen zeiken en fluiten en zeuren.Wat voor supporter ben je dan?Volgens mij hoor je altijd achter de club te staan en anders mot je lekker naar pathé gaan krijg je altijd waar je voor betaald voetbal is mensenwerk kunnen dingen fout gaan.Schouders eronder supporters erachter en aanmoedigen ipv zeiken en fluiten.

  12. Rickie

    Vraag cambuur dat die een voor ons gaat Halen bedoel heb Cam-PSV gezien … Nou PSV had geluk anders was het makkelijk 4-2 dan te bedenken dat cambuur een begroting heeft die wel 5x in PSV past

  13. Geroldkohlen

    je kan echt wel een verdediger vinden die het gras opvreet figuurlijk gezien en ik zeg het gewoon weer waarom word Douglas niet gehaald? of waarom niet gepraat met urby die terug wilde komen dan heb je ervaring en een beul achterin! urby op de back positie is beter dan boilessen, viergever en dan maar te zwijgen over die zimling dat is ook niks had je beter poulsen kunnen houden!

  14. Jughead

    Gewoon 2 goede Vikingen uit Noorse, Zweedse of Deense competitie halen die kunnen verdedigen!
    Ajax-Scouts do your JOB!!

  15. Toppertje

    Het is gewoon een gebrek aan kwaliteit. En die is er buiten Ajax echt wel. Als we allemaal blijven beamen dat die er niet is. Lopen we lekker achter de directie aan zonder kritisch te durven zijn. Ondanks de 4 landstitels overheerst bij mij toch het gevoeld dat meer dan de helft van alle wedstrijden Ajax onwaardig zijn en dat vind ik teveel voor de Ajax supporters.

  16. ElSalvador

    In de competitie hebben we slechts 2 keer verloren. Slechts 16 tegengoals tot nu toe. Hoezo slechte verdediging? Ja het ziet er allemaal niet florisant uit, maar we pakken de punten toch? Ga eens achter het team staan in plaats van te zeiken over een gelijkspelletje. En dan het aankooppubliek; moeten we spelers uit de b-teams van de Engelse competitie gaan kopen of huren? Kijk maar naar Vitesse, het publiek kotst daar zo van dat het stadion half leeg is, hun eigen identiteit hebben ze daar te grabbel gegooid. Wees trots op onze jongens en geef ze de kans. Misschien is een titel dit seizoen te ver gegrepen, maar van het publiek mogen we verwachten dat ze ook in mindere tijden achter het team en de club blijven staan (en dat doen ze in 010 zeker, in good times and bad times). Blijf anders maar thuis!

  17. Antony

    Laten we nu gewoon realistisch zijn ,met die 100 miljoen kom je ook nergens ,kijk Southampton hebben 3 spelers rond de 100 miljoen verkocht , kan iemand de namen op noemen wie ze hebben verkocht? Dus wat zal je dan kunnen kopen?,het voetbal is verneukt door het geld! Wil je in Europa meedoen dan heb je een investeringsgroep nodig ! En zolang Ajax alles in eigen beheer wil houden moeten wij (Ajax) genoegen nemen met bovenin mee draaien in de Nederlandse competitie ! Veel meer zit er niet in! Maar blijf wel achter onze club staan!

  18. Rickie

    Ik zou zeggen divock origi talent volle speler weliswaar van Liverpool alleen is wel verhuurt dit seisoen en het zou een spits van wereld klasse worden voor Ajax Amsterdam ……

  19. f-side64

    ik d8 aan propper van dijk en vejnovic kost wellicht 15 tot 25 m. bij elkaar maar dan heeft gold digger overmars nog genoeg in zijn kluis.

  20. Geroldkohlen

    hoezo geen goede centrale verdedigers te koop: 1 carlos zambrano voetbalt bij eintracht frankfurt peruaans international 25 jaar kost 8 miljoen ik vind het wel wat dit is een link voor een compilatie van zijn acties http://youtu.be/MEHsVNrccRw

    1. f-side64

      dat zal overmars gerust wel weten maar die vrek gaat voor nog een vettere bonus dat verleden jaar maar tegenover de fans die voor dag en douw opstaan om te werken kan je het niet meer maken om stug te blijven volharden in dit beleid ik werk me een 3 dubbele hernia voor 1 seizoen kaart en ik zie topklasse onwaardige spelers bij ons ajax ik noem 1 viergever vd hoorn moisander en least but not last zimling.

      1. Geroldkohlen

        klopt wat je zegt! het is de grootste onzin dat er gezegd word dat er geen ervaring te halen is want het is er wel gewoon! door dit gedrag van overmars verlies je de titel aan het einde van de rit.

Comments are closed.