Cruijff schrikt van Ajax: ‘Lijkt wel een uitwedstrijd’

1125cruijff1

Johan Cruijff was zondag niet aanwezig in de Arena en heeft vanwege een vakantie in Afrika de wedstijd ook niet live gezien. Wel heeft Cruijff de statistieken bekeken en daar schrikt hij behoorlijk van, zo laat Cruijff weten tegenover De Telegraaf.

‘Helaas was ik er niet bij dus ik kan niet echt de details bespreken. Wel heb ik de statistieken gezien en dan schrik ik wel. Ajax heeft amper op doel geschoten, bijna geen corners gehad en het balbezit is erg matig. Als ik deze statistieken bekijk lijk het wel of Ajax een uitwedstrijd speelde’. Uiteindelijk eindigde de Klassieker in 0-0 en daar mocht Ajax achteraf het meest gelukkig mee zijn.

Bron: De Telegraaf

Related posts

12 Comments

  1. pietprecies

    Ajax mist een echte leider, schone en moisander hebben ervaring maar zijn allebei veel te lief. Klaassen is in potentie een leider en begint dat al te laten zien maar als die dan weg valt is het wel gelijk heel droevig. Zimling praat ik niet eens over want dat is bank/tribune vulling..

  2. JCruijff

    Idd wij zaten ook met ongeloof te kijken in vak 420 waar we altijd zitten. Ik heb nog nooit zo’n slechte Ajax 010 gezien. En geloof me dit is al minstens de 40e. Ik wijt het vooral aan een gebrek aan passie. Het willen winnen. Je zag het aan de duels die bijna allemaal werden verloren. De tweede bal werd nooit veroverd. Wat me vooral opviel was, hoe matig Ajax voetbalde als ze de bal niet hadden. Afwachten, stil staan. Bij balbezit werd veel te vaak de verkeerde keuze gemaakt. Nadat een middenvelder de bal kreeg was het vervolg nooit meteen vooruit. De zijkanten werden helemaal niet gebruikt en Milik heeft geen enkele bal vanaf de flanken gehad. Alles ging door het midden. De beste rechts buiten die we hebben Anwar liet FdB op de bank. Had in de basis moeten starten. Alle sterkte houders zoals Schone, Moisander, van Rijn en Boilesen namen de ploeg niet in de hand. De enigen die wel presteerden waren Jasper en Thulani. Ook de technische staf op de bank was apatisch en coachte weinig tot niet.
    Ook onze sfeervakken waren alleen met negatieve dingen bezig in plaats van ons team aan te moedigen. Alleen maar de 010 keeper uitfluiten en anti 010 leuzen scanderen. Daarmee creeer je geen prettige sfeer. Al met al een Kut wedstrijd.

  3. JCruijff

    Ajax heeft NUL keer tussen de palen geschoten, geen corner gehad. Terwijl er wel 53.500 mensen speciaal voor deze wedstrijd naar het stadion waren gekomen. We werden allemaal in de maling genomen. I rest my case.

    1. Iceman

      En dan ook dat je je stadion groter heb gemaakt met meer zitplaatsen voor wie vraag ik mij af. Want als je zo speelt kom er gaan hond naar de arena

  4. Hazez

    De verwachtingen van dit Ajax ligt veel te hoog het is echt maar een matig ploegje Die het steeds moeilijker krijgt met de kleinste ploegjes van de eredivisie !! Gewoon hand op de knip houden en 53000 mensen om de week voor de gek houden jammerrrr

    1. coenie

      Dat gevoel heerst ook bij mij een beetje na het lezen van dit stukje. Het komt nu zo over dat hij alleen maar commentaar kan geven, en dan notabene op zijn eigen beleid…..!

  5. De Ajacied

    Ja ook nu heeft Johan weer gelijk, het was een droevige pot voetbal vanuit de kant van Ajax,
    Ik mis de laatste tijd bloed, zweet en tranen bij dit Ajax
    Haal eens een echte leider!!!

  6. ajax-belg

    we kunnen gewoon niet beter. we hebben geen verdediging – geen middenveld-en geen aanval . probeer dan maar met mooi voetbal wedstrijden te winnen. tip: kom eens shoppen in Belgie!

  7. Ajax nr 1

    Ja MENEER JOHAN CRUIJFF wij supporters schrikken ook elke week weer masr dit is toch ook uw visie? Het wordt nu wel tijd dat jullie eens om de tafel gaan zitten en het beleid aan gaan passen. Doe het dan niet voor jullie zelf maar doe het voor de club AJAX en zijn supporters

Comments are closed.