Pover Ajax wint met 2-0 van FC Groningen

ajax-groningen

Ajax is de tweede seizoenshelft gestart met een overwinning. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd FC Groningen verslagen. Van harte ging het niet, in de Amsterdam ArenA werd het 2-0. De Ajacieden voeren door dit resultaat de druk op koploper psv op, maar zullen volgende week in de Klassieker tegen feyenoord veel beter voor de dag moeten komen om aanspraak te maken op een nieuwe zege. Een doelpunt van Ricardo Kishna en een eigen goal van oud-Ajacied Kappelhof brachten vrijdagavond de 2-0 eindstand op het scorebord.

Bekijk hier het fotoverslag van deze wedstrijd!

Ajax-FC Groningen 2-0 (1-0)
15. Kishna 1-0
90. Kappelhof (ed) 2-0

Scheidsrechter: R. Wiedemeijer
Kaarten:
Geel: Hateboer (Groningen)
Toeschouwers: 50.441

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Riedewald (59. Viergever); Klaassen (62. Bazoer) Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna (81. El Ghazi)

Opstelling FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Kieftenbeld (82.Van der Velden), Burnet (72. Van Nieff); Tibbling, Chery, Hateboer; Antonia, De Leeuw, Rusnák (72. Mahi)

Related posts

48 Comments

 1. SPHAFCA

  Pover mag eigenlijk wel veranderd worden in dramatisch, bij vlagen weggespeeld in eigenhuis tegen FC Groningen.. Zondag tegen de kakkies moet het echt beter anders gaan we gewoon met 0 punten van het veld.. Maar ach alle vertrouwen in een goede afloop volgende week! Vraag me alleen niet waarom.

 2. sabrina

  Tja had het ook liever beter gezien maarja…… Snel vergeten dit en de neuzen dezelfde kant op. Op naar volgende week en dan weer de 3 pnt pakken. Dat zijn toch wedstrijden waar ze ( normaal gesproken) meer gemotiveert zijn. Al zouden ze dat altijd moeten zijn maarja het is niet anders. Ondanks zo’n wedstrijd blijft Ajax altijd mn club :).

 3. ricardoafca410apd

  ook lelijk e wedstrijden moeten gewonnen worden thuis volgende week tegen de homo’s uit Rotterdam dus word gewoon nu al 6 munten tegen wie moet pisvee dan

  1. Dinandd1994

   Ik mis bijna het hele seizoen de strijdlust al. Dr zijn een aantal spelers die er tijdens een wedstrijd volledig voor gaan, de rest denkt, we zijn ajax dus we pakken die punten toch wel.
   Als iedereen zich eens een voorbeeld neemt aan serero, klaassen, en kishna, die toch weer gevaarlijk was met zn acties, zowel op links en rechts.
   Als iedereen de strijdlust van deze 3 spelers kan tonen worden we met 2 vingers in de neus kampioen. Op het moment dat iedereen zo speelt zijn we onverslaanbaar

 4. rekel23

  Ik vraag me werkelijk af hoe lang blijft dat vertrouwen in Andersen? Ja hij ballen maar niet het niveau Ajax. Bazoer maakte een betere indruk met zijn invalbeurt.

  1. Ajaciedbrum

   Weet niet welke eerste helft jij gezien hebt maar daar was Andersen samen met serrero toch de bettere!!

  2. creutz1977

   Heb jij de wedstrijd wel gekeken? of ben jij zo’n teletekst supporter? Anderson ging tenminste zijn mannetjes voorbij.. dat hij op t einde 3 wat mindere acties had.. heb liever dat een actieve fout gaat dan een tikje breed of naar achter… Schone en Kishna waren matig.. prachtige goal maar verder weinig dreiging

   1. rekel23

    Elke wedstrijd ben ik in de Arena. Vandaar dat men een fluitconcert gaf toen hij man of the match werd uitgeroepen. Acties die niets opleveren waren het, ja 3 man voorbij en dan de bal verliezen keer op keer.

 5. hammer5681

  Herstel van een zwaar trainings kamp duurt normaal 2 tot 3 weken. Dus na de wedstrijd van Vitesse zal het pas echt weer gaan draaien. Gelukkig hebben de andere teams daar ook last van. Dus Feyenoord en Vitesse overleven en dan vol voor 5e titel.

 6. tomik17

  Wat een gezeik hier zeg, gewoon drie punten binnen en daar gaat het om! Dus bek houden.

  1. AFCA my World

   En wie mag jij dan wel wezen om dit te zeggen? Hier mag iedereen zeggen wat hij wil,helaas ook jij! De wedstrijd was gewoon erg slecht en dat zag ook iedereen,ja de punten zijn binnen Maar een echte Ajacied wil ook gewoon mooi voetbal zien,daarom hou je ook van Ajax,dit was niet om aan te zien en dat laten wij weten ook!!!

   1. Ajaciedbrum

    Een echte Ajacied wil mooi spel zien maar is ook tevreden met een lelijke overwinning

 7. MijnAjax

  Voordeel is dat de start van de wedstrijd goed was. Dat is dankzij gesprekken tijdens trainingskamp. De terugval in de wedstrijd is ook dankzij het trainingskamp want Frank en zijn maatjes hebben de jongens afgeknepen. Dankzij het trainingskamp zullen ze het echter uiteindelijk langer volhouden dan andere ploegen. Ik zie dus nog genoeg positieve punten.

 8. Bolle Ron

  Waardeloze instelling vaneen aantal spelers in de 2e helft,maar gelukkig zijn de puntjes in Mokum gebleven.

 9. Geroldkohlen

  was dramatisch! wat ik mis bij ajax is iemand die de mouwen opstroopt en een keer er opvliegt. een type davids ,nigel de jong of Douglas zou welkom zijn.

 10. toonvs

  Wanneer gaan jullie het nu is in zien dat het een kwaliteit’s probleem is. Plus missen ze een man met ervaring. Lekker bij de hand om ze te knijpen op een trainingskamp. Als je dat doet geef ze dan de afgelopen week drie dagen vrij.

 11. Vakje129

  1 ding is zeker Van de Hoorn stond zijn mannetje wel gaf niks weg en ook niet van dat te veel tikkie teug of breed!!

 12. Jari litmanen

  Anderson speelt wel een paar keer zijn man voorbij, maar verliest ook ballen waar het niet kan. Beetje een slappe jongen. Nee niet mijn speler. Onze kleine kleine zuid-afrikaan daar word ik vrolijk van. Passie, strijd, niet opgeven en technisch een van beste.

 13. MijnAjax

  Dan heb je toch voor de winterstop niet opgelet. Andersen was toen regelmatig de beste speler met vrijwel geen foutieve passing. Dus dat komt straks ook wel weer.

 14. Jari litmanen

  Mijnajax, Jij ben een fan van Andersen. Mag jou mening, ik ben niet gecharmeerd van hem!

 15. Boo

  We bakken er ook niets van omdat Serero alleen maar loopt te stofzuigen vlak voor de verdediging.
  Nu heb je alleen Andersen en Klaassen op het middenveld en verlies je daar dus iedere keer de strijd.
  Serero zegt in interviews wel dat hij meer naar voren gaat spelen, maar in de praktijk schiet hij nooit op doel, gaat nooit diep, ondersteunt hij nooit de spitsen, enzovoort.
  Bazoer en Riedewald zijn er nog niet klaar voor, vijf op een rij kunnen we dus wel vergeten.

 16. polaroids

  Ajax moet gewoon versterking halen met die 100 miljoen op de bank. Champions League levert 30 miljoen op, dus kan je makkelijk 25 miljoen uitgeven! Hup Marc, werk aan de winkel…..!

 17. jacq64

  Andersen is voorlopig alleen sterk áán de bal. Maar veel korte passjes waarmee hij medespelers in de problemen brengt omdat ze er eigenlijk niet bij kunnen en de tegenstander wel. Dat zie ik echt te vaak. En zijn rendement is te laag. Hij moet echt nog die laatste stap maken hoor.

 18. AFCAoostNL

  Wat negatief hier, Andersen en mikey speelde gewoon sterk ipv tikkie terug of breed. Speelt Ajax een x vooruit met bluf meer lef is het nog niet goed omdat ze dan een paar x balverlies lijden?! Er was zeker wel strijd want bij balverlies hadden ze hem vaak meteen weer terug wat toch weer meer balbezit oplevert?! Oke het is nog niet goed qua kansen creëeren maar zie wel vooruitgang in het spel, een kampioen wint namelijk ook z’n mindere wedstrijden…

 19. Robin

  Het is ook een mankement van De Boer dat hij zijn spelers gewoon niet vaak genoeg scherp krijgt. Het wordt gewoon ieder jaar minder en slechter. Feit.

 20. MijnAjax

  Kijk nu eens waar Ajax mee bezig is, met welke gemiddelde leeftijd, met welke puberende jongens dus. Hij is vader van een gezin van 15 jonkies in de meest lastige leeftijd. Ga er maar aan staan.

  1. Robin

   Mannen moeten zich vd mietjes onderscheiden. Geldt ook voor De Boer. Strijd is het minste wat de supporters verdienen. Ik mis Poulsen te vaak….

    1. Robin

     Lezen en rationaliseren! De Boer moet ook mans genoeg zijn en toegeven dat het niveau al jaren kut is! Niet steeds dat domme gelul van ik zie ook vooruitgang. Voetbal willen wij zien MET inzet!

 21. cindor

  Ajax vind ik een superclub. (Groningen supporter) Groningen heeft een super middenveld nu, Zivkovic snapt de Ajax speelwijze nu, dus verhuur hem aan ons een half jaartje zodat wij jullie concurrenten pijn kunnen doen. Zivkovic kan dan oefenen in afmaken. Als ons middenveld nog intact is op 1 februari dan gaat Groningen nog een mooie 2e seizoenshelft beleven. Binnen 2 jaar komt Ajax voor Mahi of Rusnak of Tibbling aankloppen in Groningen.

Comments are closed.