Ajax geeft reactie op mogelijke matchfixing: ‘Het zegt ons helemaal niets’

1411geld

Vandaag verscheen het bericht in de media dat Willem II zou zijn betrokken bij matchfixing en dat het heeft plaatsgevonden in 2009 tijdens wedstrijden tegen Ajax en feyenoord. Ajax geeft een reactie op  het duel dat destijds eindigde in een 4-0 overwinning voor Ajax.

‘Wij hebben toen helemaal niks vreemds gemerkt voor, tijdens en na die wedstrijd. Deze wedstrijd hebben we niet anders beleefd dan andere wedstrijden die we hebben gespeeld”, laat de club zaterdag weten. Volgens de Volkskrant ontvingen de spelers honderdduizend euro, dat dan weer verdeeld moest worden. Dat geld zouden zij hebben ontvangen van matchfixers uit Singapore. Ajax moest het duel met drie doelpunten verschil winnen. Ook bij feyenoord – Willem II zou er sprake zijn geweest van matchfixing.  feyenoord won met 1-0, waar een verschil van twee treffers was afgesproken tussen een aantal spelers en de fixers. De KNVB heeft inmiddels aangifte gedaan bij het OM en start zelf ook een onderzoek naar de betreffende gebeurtenissen.

Bron: Volkskrant

Related posts

15 Comments

  1. mizzi

    Ik geloof er niets van dat de kakkies zo maar 4 doelpunten door Ajax binnen laten schieten. En als Ajax de kans heeft om er een 5de in te leggen zullen ze dat tegen de kakkies niet nalaten.

    1. Juge

      Het was tegen Willem 2… En er moest met meer dan 3 doelpunten verschil gewonnen worden. Dus een vijfde had niks uitgemaakt. Dus eerst het bericht lezen voor je er een reactie op geeft en je eigen reactie leuk vindt.

  2. Jari1995

    Haha de wedstrijd van de kakkies was mislukt. Daar moest Willem II met 3 doelpunten verschil worden verliezen. Feyenooit ken ook echt helemaal niks goed doen hehe.

  3. mizzi

    Juge je hebt gelijk. Te snel gelezen ik dacht Ajax en kakkies tegen elkaar. Maar was allebei tegen Willem 2.

  4. AFCAoostNL

    Dit moeten ze echt aanpakken, wel het ergste wat je binnen je vak kan doen. Daarom betrokken spelers mogen nooit meer voetballen als prof of amateur vind ik.

Comments are closed.